324379001

MOBİL KREŞLER YOLLARDA

 MOBİL KREŞLER YOLLARDA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çocuklarını maddi yetersizlikten dolayı okul öncesi kurumlara gönderemeyen aileler için Mobil Kreş hizmetini başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hizmete sunduğu mobil kreşlerle, merkeze uzak mahallelerdeki çocukların ayağına giderek ücretsiz okul öncesi eğitim veriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çocuklarını maddi yetersizlikten dolayı okul öncesi kurumlara gönderemeyen aileler için Mobil Kreş hizmetini başlattı. Bir TIR dorsesi ve bir otobüs kreşe dönüştürüldü. Çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine uygun olarak dizayn edilen iki araç, merkeze uzak mahallelerdeki çocukların ayağına giderek, okul öncesi eğitimle buluşturuyor. Kepez ve Aksu ilçelerinde park eden kreşlerde, okul öncesi öğretmenler ve yardımcı personeller görev yapıyor. Çocukların eğitimi için her şeyin düşünüldüğü mobil kreş içerisinde faaliyet masaları, kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi tüm eğitim araç ve gereçleri bulunuyor.

62 ÇOCUK EĞİTİM GÖRÜYOR
Aksu İlçesi Pınarlı Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde ve Kepez İlçesi Yenimahalle Yardım Merkezi yanında hizmet veren mobil kreşlerde toplam 62 çocuk eğitim görüyor. Bir yandan oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçiren çocuklar, diğer yandan okul öncesi eğitim alıyor. Hafta içi her gün sabah ve öğle olmak üzere iki grup halinde hizmet veren mobil kreşlerde okuma yazma eğitimi verilirken, sanat, oyun, müzik, drama, mutfak ve bilim atölyesi etkinlikleri veriliyor. Çocuklar bu sayede okul öncesi gelişimlerini tamamlıyor.

ÇOCUKLAR MOBİL KREŞLERLE OKULA HAZIR
Okul öncesi öğretmeni İlkay Yücel, ?Maddi imkansızlıklardan dolayı eğitim alamayan çocuklarımızın ayağına gidiyoruz. Okula hazırlık programları uyguluyoruz. Gelenek ve göreneklerimizi öğretiyoruz. Küçük kas gelişmeleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Zeka oyunları oynuyoruz. Türkçe dil etkinlikleri yapıyoruz. Çocuklarımız buradan okula hazır bir şekilde ayrılıyorlar. Belediyemiz her türlü ihtiyacı karşılıyor? dedi.

BAŞKAN TÜREL´E TEŞEKKÜR
Çocukları mobil kreşlerde hizmet gören aileler hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Funda Coşgun, ?Verilen kreş hizmetinden de öğretmenlerimizden de memnunuz. Büyükşehir Belediyesi´ne bize böyle bir olanak sağladığı için teşekkür ediyoruz.?
Türkan Yahşi, ?Kızım kreşi çok seviyor. Bugün biraz rahatsız olmasına rağmen, ısrarla kreşe gelmek istedi. Çok memnunuz. Burada çok şey öğreniyor?
Nurhan Uysal, ? Bu kreş kızıma büyük katkı sağladı. Çok olumlu gelişmeler gözlemliyoruz. Bu hizmetten dolayı Belediye Başkanımız Menderes Türel´e teşekkür ediyoruz.?



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu