324379001

55 ÜLKEDEN FUTBOL TAKIMI

55 ÜLKEDEN FUTBOL TAKIMI

Antalya´da 55 ülkeden 1500 futbol takımı, ocak- mart döneminde kamp çalışması yapacak.

 

Antalya´da 55 ülkeden 1500 futbol takımı, ocak- mart döneminde kamp çalışması yapacak. Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut, ´100 milyon euro civarında kamp turizmi gelirimiz vardı. 2016´da 52 milyon kayıp söz konusu" dedi.

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut, çok sayıda ülkeden futbol takımlarının devre arası kamp dönemini geçirmek için 3 Ocak´tan itibaren Antalya´ya geleceğini belirtti. Devre arası kamp dönemini kapsayan ocak, şubat ve mart aylarında bu yıl 78 ülkeden 1300 civarında kulübün Antalya´ya geldiğini vurgulayan Turgut, 2 bin 500 kamp amaçlı konaklama faaliyetinden kentin 100 milyon euro turizm geliri elde ettiğini söyledi. Antalya´ya devre arası kamp döneminde 55 ülkeden 1500 civarında kulübün kampa geleceğini dile getiren Turgut, 3 Ocak´tan itibaren Antalya´da kamp yapacak takımlar arasında Hertha Berlin, Avusturya Wien, Young Boys, Ajax gibi takımların yer aldığını anlattı.

RUSYA KRİZİNİN YANSIMASI

Turgut, bu yıl Rusya ile yaşanan politik sorun başta olmak üzere bazı ülkelerdeki ekonomik kriz, Türkiye´ye yakın ülkelerdeki savaş, terör olayları gibi nedenlerden dolayı Antalya´ya gelmesi planlanan futbol takımı sayısında düşüş yaşandığına dikkati çekti. Rusya ile yaşanan politik sorunların ardından futbol takımlarının Antalya´daki kamp programını iptal ettiğini anlatan Turgut, Rusya´dan Polonya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Japonya´ya kadar 23 ülkeden takımın rezervasyon iptali yaptığını kaydetti. Turgut, Türkiye liglerindeki takımların da Ziraat Türkiye Kupası maçı dolayısıyla Antalya´da kamp yapmayı tercih etmediğini söyledi.

23 ÜLKEDEN TAKIMIN 950 KAMP FAALİYETİ İPTAL

Rusya krizi sonrası Orta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Antalya´da kamp programına devam edeceğini aktaran Turgut, şöyle konuştu:

"Antalya´da 78 ülkeden futbol takımını ağırlıyorduk. 23 ülkeden takımlar doğrudan Rusya krizi ile etkilenmiş durumda ve rezervasyon iptali yaptı. Rusya krizinden sonraki dönemde 2016´da ciddi düşüş beklentisi var. 2015 yılını 2 bin 500 kampla kapattık. 2016´yı 1500 kampla tamamlamayı bekliyoruz. 950´nin üzerinde iptal var. Biraz daha iptal geleceğini düşünüyoruz. Özellikle Rusya ile yaşanan politik gerginlik futbol takımlarının sponsorlarına da yansıdı. Ocak- mart döneminde 1500 takımın Antalya´da kamp yapmasını bekliyoruz. Normalde 100 milyon euro civarında kamp turizmi gelirimiz vardı. 2016´da 48 milyonla kapatacağımızı düşünüyoruz. 52 milyon kayıp söz konusu. Antalya´ya bu sezon ağırlıklı olarak Orta Avrupa ülkeleri ve olimpik milli takımlar gelecek."

Turgut, Antalya´da 23 otelde 138 sahada futbol takımlarının kamp çalışmasına yönelik konaklama hizmeti verildiğini dile getirdi.

Beşiktaş kampını 4-13 Ocak tarihleri arasında Gloria Sports Arena´da, Galatasaray ise 3-8 Ocak´ta G-20 Liderler Zirvesi´ne ev sahipliği yapan Regnum Carya Golf & SPA Resort Otel´de devre arası kampı yapacak.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu