324379001

AK PARTİDE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BAŞLADI

AK PARTİDE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, AK Parti´de milletvekili aday adaylığı başvurularının başladığını belirterek, 29 Nisan Pazar günü başvuru sürecinin sona ereceğini söyledi.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş aday adaylığı süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ? 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde AK Parti´mizden Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuru işlemleri il başkanlığımızda oluşturulan Milletvekili aday adaylığı başvuru komisyonunca kabul edilecektir. 29 Nisan 2018 Pazar akşamı sonuna kadar başvurular devam edecektir. Aday adaylığı sürecimiz bittikten sonra resmi süreç işleyecek? dedi.

Başvuru şartları ile ilgilide bilgi veren İl Başkanı Taş ? Milletvekili adaylık başvurusu sırasında, İl başkanlığımızdan alınacak basılı formlar el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgeler de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle, bizzat yapılacaktır. Başvuru aidatını yatırmayanların başvurusu işleme konulmayacaktır.

Adayın başvuru aidatını yatırdığına dair makbuz sureti başvuru formuna eklenecektir. Başvuruya eklenecek belgeler ise arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilecek ve Adliyeden alınacak), diploma sureti, (Başvuru sırasında parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacak), nüfus cüzdanı sureti (T.C. Kimlik Numarası bulunacak ve nüfus müdürlüklerinden alınacak), askerlik durum belgesi, banka dekontu (Başvuru aidatının yatırıldığına dair), 2 adet vesikalık fotoğraf, adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi istenecektir. Milletvekili adaylık başvurusunda bulunacak kimselerin, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 10. ve 11. maddelerine göre şartları da taşımaları gerekmektedir. Bu şartlar : En az ilkokul mezunu olmak, kısıtlı olmamak, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmış olmak (muaf olanlar aday olabilir), kamu hizmetinden yasaklı olmamak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu´nun 53/1-(a-b) hükmüne göre, sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan, yasaklanmış olmamak?

Milletvekilliği aday adaylığı başvuru ücretlerine ve istifa etmesi gerekenlerle ilgili bilgileri de veren İl Başkanı Taş? Erkek aday adaylarından 6.000 TL, kadın ve 18-25 yaş arası genç (25.06.1993-24.06.2000 tarihleri arasından doğmuş olan) aday adaylarından 3.000 TL, engelli aday adaylarından 1.000 TL başvuru aidatı alınacaktır.

(Sağlık Kurulu Raporunda engel oranı %40 ve üzeri olan engelliler söz konusu bu imkândan istifade edebilecektir. Ancak bu kimselerin; duruma dair ?Sağlık Kurulu Raporu? veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından verilen ?Engelli Kimlik Kartı? suretini ibraz etmeleri Şarttır).

Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar en geç 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00´ye kadar 2839 sayılı Kanun´un 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmak zorundadır.

Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacaklar da, en geç 26 Nisan 2018 Perşembe gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00´ye kadar vermeleri gerekmektedir? bilgisini verdi.

Aday adaylığı sürecinde AK Parti´ye Antalya´da ilginin yoğun olacağını sözlerine ekleyen İl Başkanı Taş? AK Parti Antalya İl Başkanlığına yapılacak aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının hemen ardından başvuruların genel merkeze teslim edilecek.

Bu süreçte partimize ilgilinin her zamanki gibi yoğun olacağını ve sürpriz aday adaylarının olacağını düşünüyorum. 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı sürecimizin ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum? dedi.



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu