324379001

AKAYDIN BATIRDI, TÜREL ÇIKARDI

AKAYDIN BATIRDI, TÜREL ÇIKARDI

Büyükşehir Belediyesi, başkan koltuğunun bile haczedildiği durumdan ödemelerin otomatik yapıldığı konuma geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi´nde CHP´li Mustafa Akaydın döneminde yapılan yanlışların en çok iz bıraktığı birim mali hizmetler dairesi oldu.

Menderes Türel´in yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi ile birlikte yürütülen çalışmalarla geçmişte sorunlar ağıyla boğuşan Mali Hizmetler Dairesi bugün tıkır tıkır işliyor.

Alacaklıların kapıda ödeme beklediği Mali Hizmetler Dairesi´nin önü 15 ay süren yoğun çabanın sonunda bugün sütliman. Online ödeme sistemine geçen Mali Hizmetler Dairesi, bugün ödemeleri günü gününe ve internet üzerinden tek bir tıkla yapıyor.

KAPIDA KUYRUK VARDI

Menderes Türel´in görevi devraldığı günlerde bürokratlar kapıdaki alacaklılar yüzünden içeri girmekte dahi zorlandıklarını anlattı. Göreve başladıkları günleri kabus gibi hatırlayan Mali Hizmetler bürokratları, "Kapıdan girmek bile mümkün değildi.

İcra koyan esnaf ve alacağı olan esnaf binanın önüne doluşuyordu. Kapının önünde her gün 150-200 kişi oluyordu. 300´ü aşkın esnafın hacizleriyle karşı karşıyaydı.

Mali Hizmetler, icra daireleriyle o kadar iç içe geçmiş ki, kontrolden çıkmıştı. Dairede, borçlar nedeniyle icra müdürlüğü kurulmuştu" diye durumun vahametini anlattı.

8 MİLYON BORÇ SİLİNDİ

Türel´in göreve geldiği günlerdeki en önemli sorunlardan biri de inkar tazminatlarıydı. Akaydın döneminde mal alınıp inkar etmek alışkanlık haline gelmiş ve bu şekilde açılan davalar nedeniyle satın alınan 100 liralık mal için 350 lira ödenir olmuştu.

Türel göreve geldiğinde ilk olarak belediyeye karşı haciz işlemi başlatan 300 esnafla bir araya gelindi ve anlaşma sağlanıp inkar tazminatlarının tamamı silindi.

Böylece kesinleşmiş ve gelecekte kesinleşecek olanlarla birlikte 7-8 milyon lira kurtarıldı. Sağmal inek haline gelen, tefeciye düşen belediye 15 ay süren çabanın sonunda tüm hacizlerden kurtarıldı.

AYNI ANDA ÖDEME

Gelinen noktada Büyükşehir Belediyesi ödemelerini gecikme olmaksızın yapıyor. Antalya, Türkiye´de e-ödeme sistemine geçen ilk belediye oldu.

Sınıflandırılan borçlar havuza para düştüğü zaman otomatik olarak, büyüklüğüne göre yapılıyor. Aynı anda 3 bin kişiye ödeme emri çıkabiliyor. Büyükşehir´de adamı olanın parasını alabildiği günler böylece geride kalmış oldu.

KAYNAK TASARRUF

Geçen 15 aylık süreçte, Akaydın döneminde belediyenin önünde sık sık maaş alamadıkları için eylem yapan taşeron işçilere de 40 milyon lira ödeme yapıldı. Bu ödeme için de hiçbir ek kaynak kullanılmadı.

Bunun sırrını açıklayan Büyükşehir yetkilileri, "Belediyeye mal veren esnaf, nasılsa ödeme sıkıntısı olacak diye çok yüksek kar marjına satıyordu. Belediye 1 liralık mal ve malzemeyi 5 liraya alıyordu. Güveni tekrar tesis ettik. Kar marjlarını minimuma indirdik. En büyük kaynağımız, tasarruf oldu" dedi.

MEMURLAR HAPÇI OLMUŞ

Alacaklıların belediye kapısını aşındırdığı günlerden kalma en acı anekdotu ise bir Büyükşehir bürokratı şu sözlerle aktardı: "Daha önce Mali Hizmetler, çalışanların en sevdiği birimdi. Mali Hizmetler´de kolay kolay eleman değişmez.

En çok tercih edilen birimdir. Bankaların kıskacında kalınca, onlarca memur birimden kaçmış. Beyin takımı strese dayanamamış, başka birimlere gitmiş. Derdini anlatamayanlar da antidepresan hap kullanmaya başlamış" dedi.



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu