324379001

AKSU´DA İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

AKSU´DA İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

AK Partili Mustafa Köse seçim çalışmalarını Aksu´da sürdürdü.


AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Köse ile Milletvekili Adayı Ercan Mekteplioğlu seçim çalışmalarını Aksu´da sürdürdü. Aksu Girişimci İş Adamları Derneği (AKGİAD) ile Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´ni ziyaret eden Köse, Güzelyurt Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Yıllardır çözüm bekleyen Güzelyurt imar sorunlarıyla ilgili vatandaşların sorularını cevaplayan Köse; Aksu ve Büyükşehir Belediyesi´nin ortak çalışması ile çözüm aşamasında olduğunu söyledi. AK Parti yönetim anlayışındaki belediyelerin yıllardır çözülemeyen imar ve mülkiyet sorunlarını çözdüğünü belirten Köse, Güzelyurt Mahallesi için de hummalı bir çalışmanın devam ettiğini söyledi.

ORTAK ÇALIŞMA

Köse, ?Bu iş bu zamana kadar neden çözülemedi? Bu iş için siyasi irade gerekiyor, yerelde siyasi irade gerekiyor. Yani ilçe belediyesinin Büyükşehir Belediyesiyle ortak bir çalışma, planlama yapması gerekiyor. Bu ortak çalışma yapılmadan burada imar çalışması yapılması mümkün değil.

Bu işin bir de hükümet tarafı var. Maliye hazinesinin buralarda yerleri var, bu problemin çözülmesi gerekiyor. Biz Aksu ve Büyükşehir Belediyesi´ni kazanınca İl Başkanı olduğum o dönemde, hemen çalışmalara başladık.

Seçimden bir ay sonra belediyede yaptığımız toplantılarla Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin ve bütün bürokratlarla Aksu´nun tamamında yaşanan imar sıkıntılarıyla ilgili bir yol haritası belirledik? dedi.

YÜZDE 80´İ TAMAMLANDI

Planlama çalışması hakkında da bilgi veren Köse, ?Büyükşehir Belediyemiz şimdi 5 binlik plan çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonra da binlik plan yapılacak. Büyükşehir belediyesi 5 binlik planın yüzde 80´ini tamamladı.

Güzelyurtlu vatandaşlarımızı asıl ilgilendiren binlik planlarda son olarak inşallah tamamlanacak. Hazine yerleri ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Hazine yeri neresi, hisseli yerler neresi, bunlar hazineye yazıldı. Genel müdürlükten bilirkişi istendi. Hazineden gelecek bilirkişi yer tespitleri yapacak? diye konuştu.

BELEDİYEYE HAKEM GÖREVİ

Aksu Belediyesi´ne önemli görevler düştüğünü ifade eden Köse, ?Beş binlik plan bittikten sonra binlik planlar yapılacak. Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin burada sizlerle bir araya gelecek vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek, vatandaşın lehine olacak şekilde burada binlik planı yapacak. Burada bir hakem rolü üstlenilecek. Bu iş rayına girmiş durumda inşallah bu süreç devam edecek? şeklinde konuştu.

UZMAN EKİPLER ÇALIŞIYOR

İlçe ve büyükşehir belediyelerinde uzman ekiplerin planlamayla ilgili çalıştığına vurgu yapan Köse, ?Bölgenin ihtiyacı olan yeşil alan, cami, okul, sağlık kuruluşu, sosyal donatı alanlarını ayıracaksın. Bunu Aksu ve Büyükşehir Belediyemizden konularında oldukça uzmanlaşmış ekipler çalışıyor. İçiniz rahat olsun işin ehli kişiler bu iş üstünde hummalı bir çalışma içerisinde. İnşallah bu süreç kısa zamanda çözülecektir? dedi.

KIRCAMİ HATIRLATMASI

Kırcami imar planına açılan davaları hatırlatan Köse, şöyle devam etti; ?Menderes Türel Başkanımızın yaptığı Kırcamii planına bir dava açtılar bakın senelerdir bu iş çözülemedi. İnşallah burada da öyle bir durum oluşup da plan iptali yaşanmaz. Bunun için çok dikkatli çalışıyoruz. 40-50 yıldır burada yaşanan imar sorunu çözümüne en yakın dönemdeyiz?



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu