324379001

ASMEK ANTALYALILARA IŞIK OLDU

ASMEK ANTALYALILARA IŞIK OLDU

Çocuklarını okutup torun büyüttüler şimdi öğrenci oldular şimdi okuma yazmayı ASMEK´te öğreniyorlar

Kalem tutacakları yaşlarda ailevi engeller ve imkânsızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kadınlar, ?okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur´ diyerek, ASMEK´in açtığı kurslarda okuma yazma öğreniyor. Kursiyer kadınlar  ?Kalem defter tutmadan önce bizim gözümüz karanlıktı ama şimdi aydınlandı. Bir harf öğretenden Allah razı olsun? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın tüm yurtta başlattığı ?Okuryazarlık Seferberliği´ kapsamında ASMEK´te açılan okuma yazma kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Türkiye´nin en büyük yaygın eğitim kurumu ASMEK vatandaşları sadece meslek sahibi yapmıyor, okuma yazma kurslarıyla insan hayatına hem ışık tutuyor hem de öğrenmenin yaşının olmadığını gözler önüne seriyor.

ASMEK Dokuma Kurs Merkezi´nde Okuma-Yazma Kursu´na katılan 47 ile 70 yaş arası 16 kadın kursiyer, uzman eğitmenler eşliğinde kelime hecelemeden başlayarak, okuma yazma eğitimi alıyor. Kadınlar, en çok da başkalarından yardım almadan günlük işlerini yapabilmenin, otobüse, minibüse binebilmenin, hastane, banka ve kamu dairelerindeki işlerini kolayca yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Öğrencilik heyecanı yaşıyorlar

Çocukluk ve gençlik dönemlerinde okula gitme imkanı bulamadıkları için okuma-yazma öğrenemeyen ve bunun sıkıntılarını da fazlasıyla hisseden kadınlar, her gün büyük bir heyecanla sınıfları dolduruyor. Çocuklarını okutup büyütmüş hatta torunlarını kucağına almış olan kadınlar artık sıra bizde diyerek kalem ve defterlerine sarılıp öğrencilik heyecanı yaşıyorlar. 

Sosyal hayata kazandırılıyorlar

ASMEK Eğitmeni Nigar Odabaşı, kadınların okuma yazma öğrenmelerini sağlayarak, onları sosyal hayata kazandırıp aynı zamanda kendi kendilerine yetebilmelerini sağladıklarını ifade ederek, ?Kursumuza en çok kadınlar geliyor çünkü erkekler genelde askerlikte bu eğitimi alıyor. Eskiden aileler büyük kız çocuklarını küçük kardeşlere bakması ve ev işlerini yaptırmak için okula göndermemiş.

Bu kadınlarımızın kursumuza gelmelerindeki en büyük nedeni hastane, banka gibi günlük işlerinde sürekli başkalarından yardım istemek zorunda kalmaları. Bir başka sebep de sosyal medyayı kullanabilmek. Kursiyerlerimiz birinci kademe de okur yazarlık belgesi, ikinci kademe de ise 5. Sınıf belgesi alıyorlar. İkinci kademeyi tamamlayıp Lise´ye devam eden öğrencilerimiz de var. Hepsi derslerde çok hevesli istekli bu bizleri çok mutlu ediyor? diye konuştu.

Ev işleri kocamda, ben de kurstayım

Hayatında ilk kez kalem tutan 65 yaşındaki Gönül Yılmaz, çocuklarını okutup torunlarına baktıktan sonra okuma yazma öğrenmek için ASMEK Dokuma Kurs Merkezi´nin yolunu tutan annelerden sadece biri Yılmaz, ?Çocukken babam okutmadı. Sonra da çocuklara torunlara bakmaktan okumaya fırsat olmadı. Kursun açıldığını öğrendiğimde koşa koşa geldim. Artık kendi ismimi, torunlarımın ismini yazabiliyorum gazete okuyorum daha da ilerleyeceğim, bu yola baş koydum. Kursa gelmem konusunda kocam beni çok destekliyor.  Ben ev işlerini yaparım sen kursa git diyor? dedi.

Çok aydınlandım

?Zamanın da bizleri okutmadılar ama şimdi elimizde bu fırsat varken okuyacağız´ diye konuşan 63 yaşındaki Ayşe Özkan da ?Maaşımı bile çekerken başkasına çektiriyordum ama şimdi imzamı atıyorum, ismimi yazıyorum, kimseye ihtiyacım yok. Bu sene ilk kademeyi bitirdikten sonra seneye tekrar devam edeceğim. Çok aydınlandım? ifadelerini kullandı.

Karanlıktan aydınlığa çıktık

?Kalem defter tutmadan önce bizim gözümüz karanlıktı ama şimdi aydınlandı´ diyen Neviza Dindaroğlu, şunları dile getirdi: ?69 yaşında ders sıralarına oturdum elim kalem tuttu. Otobüslere bineceğimde, hastaneye gittiğimde hep biri yardım etsin diye bakardım.  Şimdi çok şükür kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim yapabiliyorum daha da ilerleyeceğim´ dedi.



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu