324379001

ASMO´DA EĞİTİM PANELİ

ASMO´DA EĞİTİM PANELİ

ASMO´da Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim paneli gerçekleştirildi.

Muhasebe ´de Eğitim, İş Dünyasının Beklentileri, Mali Müşavirlerin Yeni Misyonu? konulu Paneli, ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar moderatörlüğünde odamızda gerçekleştirildi.

Panel öncesinde, son dönemde yaşanan hain saldırılarda şehit olan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve ardından istiklal marşı okundu.

Oda Başkanımız Emrullah Tayfun Çavdar, mesleğimizin hızla geliştiğini ve büyük bir değişim içinde olduğunu söyledi.

2000´li yılların başlarında bütün beyannamelerin, bildirimlerin elektronik ortamda verileceği söylense hepimizin bunu tebessümle karşılanacağını ama geldiğimiz noktada çağın getirdiği yenilikler ve değişim ile bunun gerçekleştiğini belirtti.  

Gelecekte de şu an meslektaşlarımızın yaptığı birçok işlemi yapay zekâların yapacağının konuşulduğunu ve artık bunun gerçekleşmesinin imkânsız olmadığını gördüğümüz söyledi. Oda Başkanımız Emrullah Tayfun Çavdar, panelistlere katılımlarından dolayı teşekkür etti ve sözü panelistlere bıraktı.

İlk olarak Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Demirel söz aldı. Prof. Dr. Burcu Demirel, üniversitelerde muhasebe eğitiminin nasıl olduğu ile ilgili bilgiler verdi.

Eğitimin tamam olduğunu ama öğretimin eksik kaldığını dile getirdi. Pratik eğitimin verilmediğini, üniversitelerde öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle yeterince ilgilenilemediğini ve bunun bütün topluma yansıdığını söyledi. Bu noktada özellikle odamızdan ortak çalışma sözü aldı.

Ardından Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı konuşmasını yaptı. Akın AKINCI konuşmasında işletmelerde tutulan mali bilgilerin güvenilir olması gerektiğinden ve raporlamaların öneminden bahsetti.

Finansal raporların, denetimin istendiğini ve bunun ihtiyaçlara yönelik olmasını iş dünyasının talep ettiğini söyledi. Özellikle mali müşavirleri sırdaşı olarak görmek istediklerinin ve başarılı şirketlerin karar alma sürecinde mali müşavirlerin rol alması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Merkez Tesmer Genel Sekreteri Prof. Dr. Cemal Yükselen, mesleğimizin değişimi ve gelişimi sürecinde, mali müşavirlerin yeni misyonunu anlattı. Artık mesleğin dijitalleşmeye geçtiğini, şirketlere yön veren mali müşavirler talep edildiğini dile getirdi.

2013 yılından itibaren kamu ve finansal kurumlarında mali müşavirlerin ürettiği finansal tabloları sorguladığını söyledi. Prof. Dr. Cemal Yükselen, özellikle ortaklık kültürünün gelişmesi gerektiğini ve günümüz koşullarının ortaklık kültürünü şart koştuğunu söyledi. Son olarak ?Alın teri değil akıl teri? cümlesi ile mali müşavirlerin gelecekte olması gereken misyonlarını belirtti.

Panel sonunda, katkı sunan panelistlere, katkı ve desteklerinden dolayı birer plaket takdim edildi.



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu