324379001

ASMO'DA ÖNEMLİ TOPLANTI

ASMO

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirdiğimiz; "Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği " konulu webinarın basın bültenini yayınladı

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) da 'Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği' konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar pandeminin en ağır dönemlerini yaşadığımız bu günlerde vaka sayılarındaki artıştan bahsederek, kaybettiğimiz meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara baş sağlığı, hasta olan meslektaşlarımıza acil şifalar diledi. 

7256 sayılı yapılandırma yasasının yürürlüğe girdiği ve uygulamaya başlandığını 31 Aralık 2020 tarihine kadar müracaatların yapılabileceği sonrasında ise ister peşin ister vadeli olarak ödemelerin yapılabileceğini belirtti. Önümüzde ki hafta Antalya Vergi Dairesi Başkanlığımızla birlikte yapılandırma yasası ile ilgili zoom üzerinden bir bilgilendirme eğitim çalışması yapacağız. Ayrıca odamıza aidat borcu olan meslektaşlarımızın 31 Ocak 2021 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde yapılandırma kanunundan faydalanabilirler. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamalarından İç İşleri Bakanlığı Genelgesi ile hem hafta içi hem de hafta sonu muaf tutulduğumuzu belirtti. 

Aralık ayının meslek camiamız için en yoğun dönem olduğunu söyleyen Emrullah Tayfun Çavdar Dönem Hazırlık Giderleri ile ilgili her meslektaşımızın firması ile ilgili belirlediği bir tutar vardır. Bu konuda özenli davranmamız ve bu konuyu meslek camiamızın gündeminden çıkarmamız gerekmektedir. Aksi halde kamu oyunda küçük düşüyoruz ve bize bakışları farklılaşabiliyor dedi. Ayrıca İş Kur müdürümüze, yardımcılarına ve tüm İş Kur çalışanlarına şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim dedi. 

Mart ayından bu yana nakdi ücret destekleri ve kısa çalışma ödenekleri sürekli gündemimizdeydi. Her sektörün desteklendiği, teşvik verildiği ve meslek camiamızın en özverili en yoğun çalıştığı bu dönemde, bizimde bu teşviklerden faydalanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Diğer sektörlerde olduğu gibi bizimde KDV oranlarımızın % 8’e indirilmesini talep ediyoruz dedi. 

Bu kadar sıkıntının içinde iyi bir haber aldık Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin BÖCEK iyileşti ve taburcu edildi. Buradan tekrar kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dedi. Sözlerini başarılı bir eğitim çalışması dilekleriyle sonlandırdı. 

E.İş Baş Müfettişi Ali İhsan ÖZTÜRK, Kısa çalışmada meslektaşlarımızın hazırlıklarının neler olacağı, hangi hallerin nasıl işleyeceği, neler yapılması gerektiği, kimlerin faydalanabileceği konusunda bilgilendirme yaptı. Seminer esnasında Zoom, Youtube ve e-posta üzerinde gelen sorular cevaplandırıldı ve eğitim seminerimiz sona erdi. Katkılarından dolayı Ali İhsan Öztürk’e teşekkür ediyoruz.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu