324379001

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HAKKINDA ÖNERİLER

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HAKKINDA ÖNERİLER

Güçlü bağışıklık sistemi için çok değil, yeterli beslenmek önemli

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, enerji ve proteinden yetersiz besleme vücudun savunma gücünü yavaşlatır. Beslenme yetersizliğinin özellikle yaşlı, hamile ve çocukların hastalıklara daha kolay ve sık yakalanmasına neden olduğunu vurgulayan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, ?Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, mevsimsel hastalıklardan korunmak için oldukça önemli. Bu hastalıklara karşı tıbbi tedavi yöntemlerine başvurmadan önce vücudun doğal bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek temel kural olmalı. Bu da sağlıklı beslenme ile mümkün? açıklamasında bulundu.

Sağlıklı beslenmede besin çeşitliliğinin öncelikli olduğunun altını çizen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, ?Tüm besinler birbirinde farklı çeşitlilikte ve miktarda değerli bileşikler içerir ancak hiçbiri hepsini aynı anda ve yeterli miktarlarda içermez.

Bu nedenle yeterli ve dengeli beslenme gereklilikleri çerçevesinde et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta gibi protein kalitesi ve biyolojik değeri yüksek yiyecekleri, enerji için tam tahıl ürünleri başta olmak üzere diğer tahıl ve kuru baklagilleri, vitamin ve mineraller için sebze ve meyvelerin tüketimine önem verilmeli? dedi.

Çok değil yeterli beslenmek önemli

Bağışıklık sisteminin çok yemekle değil; yeterli, dengeli ve kaliteli bir beslenme ile güçlenebileceğini söyleyen Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, ?Yapılan pek çok çalışma fazla yağ dokusunun bağışıklığı olumsuz etkilediğini gösteriyor. İhtiyacımızdan fazla besin tüketmek de yağ dokusunun artmasına neden oluyor. Bu nedenle yeterli beslenme düzeni içinde sağlıklı olunan kiloyu korumak da önemli? açıklamasında bulundu.

Koyu yeşil yapraklı besinlere beslenme düzeninde yer verilmeli

B6 vitamini, folik asit ve çinko, antikor ve bağışıklık hücrelerinin üretimi için gerekli olan vitamin ve mineraller olduğunu belirten Sibel Mumcu, ?Bu bileşenleri ihtiyacımız kadar alabilmek için süt, et, karaciğer, bulgur, pirinç, yumurta, baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzelere beslenme düzeni içinde yeteri kadar yer verilmeli? şeklinde konuştu.

Antioksidanlar vücudu zararlı maddelerden korur

Antioksidanların vücudu zararlı maddelerden koruyan ve bağışıklık sistemiyle birlikte savaşan bileşikler olduğunu söyleyen Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, ?Özellikle E, C vitamini ve beta karoten antioksidan vitaminler olarak öne çıkar.

E ve C vitaminleri bağışıklık hücrelerinin serbest radikaller tarafından zarar görmesini engeller. E vitamini için ihtiyacımız kadar sıvı yağ, yağlı tohumlar, tahıl taneleri; C vitamini için koyu yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, lahana, ıspanak, kuşburnu, taze kırmızı biber; beta karoten için ise turuncu, kırmızı, yeşil sebze ve meyvelerden tüketmek önemli? dedi.

Su, atık maddeleri vücuttan uzaklaştırır

Hastalıklardan korunmak ya da mücadele etmek için yeterli ve dengeli beslenme kadar su ve bol sıvı tüketiminin de çok önemli olduğunu anlatan Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, ?Su, oluşan atık maddeleri vücuttan uzaklaştırmada en etkili aracıdır. Özellikle ateş ve ishal varlığında bol su tüketimi çok daha büyük önem taşır. C vitamini yönünden zengin taze sıkılmış meyve ve sebze suları, sıvı tüketimini artırmak için tercih edilebilir? açıklamasında bulundu.



ÇOCUKLARDA D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNE DİKKAT

BÜYÜKŞEHİR'İN SAĞLIKÇILARI VATANDAŞIN HİZMETİNDE

KEPEZ BELEDİYESİ 'GEBE OKULU' FAALİYETE GEÇİYOR

BAŞKAN ÜMİT UYSAL COVİD- 19 HASTALAĞINI ATLATTI

KEPEZ BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK RAPORU HİZMETİ

DR. ÇELİK'TEN ESTETİK ÖNERİLERİ

ÇOCUKLARDA ASPİRİN KULLANIMINA DİKKAT

MURATPAŞA ŞEFKAT MESAİSİNE DEVAM EDİYOR

MURATPAŞA'DA YORULAN ZİHİNLERE FİTNESS

KONESKOOP'UN AŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ VAR

KEPEZ'DEN 15 BİN HASTAYA FİZİK TEDAVİ HİZMETİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN YETİŞKİNLERE ÜCRETSİZ DİŞ TEDAVİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu