324379001

Bakan Bilgin, “Üreten Türkiye’nin Yıldızları Ödül Töreni”ne Katıldı

Bakan Bilgin, “Üreten Türkiye’nin Yıldızları Ödül Töreni”ne Katıldı

Bakan Bilgin, “Üreten Türkiye’nin Yıldızları Ödül Töreni”ne Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında düzenlediği resepsiyon ve "Üreten Türkiye'nin Yıldızları Ödül Töreni" ne iştirak etti.

Programda konuşan Bilgin, sosyal güvenlik sistemlerinin insanlar açısından önemine değinerek, SGK'nın sosyal devletin en önemli kurumu olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük reformla sosyal güvenlik sistemini güçlendirdiğini, ülkedeki sağlık ve emeklilik sisteminin çok gelişmiş olduğunu kaydeden Bakan Bilgin, Türkiye'nin kendi klasmanında ve salgın döneminde gelişmiş seviyedeki ülkelerle kıyaslandığında başarılı olduğunu, bundan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

“Sosyal Açıklar, Sosyal Harcamaların Sonucudur”

“SGK açık veriyor” eleştirileri ile sık sık karşılaştıklarını belirten Bilgin, şunları aktardı:

"Geçtiğimiz yıl açığımızın en düşük olduğu dönemi geçirdik. Yani gelirlerimizin giderlerimizi karşılama oranı yüzde 95'in üzerinde olduğu bir dönem yaşadık. Üstelik pandemide yapılan olağanüstü harcamalara rağmen böyle bir rakama ulaşılmıştır. Bu açıklar artsa da bundan endişe etmemek lazım. Sosyal açıklar, elbette ki sosyal harcamaların bir sonucudur. Sosyal devletler, insanların sağlık ve emeklilik sorunlarını, ilaç paralarını hesaba katmaz, ihtiyacı ne düzeyde karşılayıp karşılamadıklarını dikkate alır. Onun için Sosyal Güvenlik Kurumumuza yönelik bu tür açıklamaları, eleştiri olarak görmemek lazım. O değere sahip değiller."

Bakan Bilgin, sosyal güvenlikte yönetimsel problemler varsa, bu eleştirilere saygıyla yaklaşacaklarını ifade ederek, "Onların çözümü konusunda ciddi değişimler, yeni programlar uygulamak üzereyiz. Bunu da kamuoyu, açıkladığımız zaman duyacaktır. Sosyal güvenlik sistemimiz, sosyal devlet olma sorumluluğunu üstlenen bir sistem olarak kurumsal fonksiyonlarını yerine getiren bir düzene sahiptir. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın” dedi.

“Üretim Devam Ettikçe Türkiye Karşılaştığı Her Sorunu Aşabilir”

Çalışanlarının sosyal güvenlik primlerini düzenli ödeyen ve istihdam yaratan işletmelerin sahip ve ortaklarını tebrik eden Bilgin, bir ülkede üretim yapmanın, istihdam yaratmanın saygıdeğer ve kutsal bir iş olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin üretime ihtiyacı olduğunu söyleyen Bilgin, salgın ve küresel ekonomik krizin önemli sonucu olan enflasyona karşı çalışanları ve emeklileri koruyacaklarını ifade etti.

Bakan Bilgin, emekçi, girişimci ve işverenler üretimlerine devam ettikçe Türkiye'nin karşılaştığı sorunları aşabileceğine dikkati çekerek, "Sorunlar, çözülmek için vardır. Biz de bu sorunları çözme iradesini ortaya koyuyoruz. Bunu emekçilerimizle, sendikalarımızla, çalışanlarımızla, elbette işletmelerimizle, işverenlerimizle gerçekleştirme kararlılığındayız” diye konuştu.

SGK Başkanı Cevdet Ceylan da kurumun 16. kuruluş yıl dönümünü kutlamak üzere bir araya geldiklerini belirterek, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Programa, bakanlık bürokratları, işçi, memur ve işveren konfederasyonlarının temsilcileri katıldı.

Bakan Bilgin ve diğer protokol üyeleri, üreten ve büyüyen Türkiye'ye verdikleri destekten dolayı çeşitli şirketlerin temsilcilerine ödüllerini verdi.

Ardından SGK Başkanı Ceylan, günün anısına Bakan Bilgin'e hediye takdim etti.


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu