324379001

BAŞARAN; "GÜREŞ YÖRÜK ÇOCUKLARI İÇİN ÖNEMLİDİR"

BAŞARAN;

Balıkesir’de düzenlenen Yağlı Güreşler Düzenleyen Kentler Birliği Meclis Toplantısı’na Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Oktay Başaran katıldı. Başaran, ata sporu yağlı güreşin Yörük çocukları için çok önemli olduğuna vurgu yaptı

2017 yılında kurulan Yağlı Güreşler Düzenleyen Kentler Birliği’nin Meclis Toplantısı, Balıkesir’de gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Oktay Başaran katılırken, ata sporu yağlı güreşlerin Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından desteklendiğine dikkat çekti. 

Konuşmasına salonda bulunanlara Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in selamını ileterek başlayan Oktay Başaran, “Geleneksel Türk sporumuz yağlı güreşlerimizin bizim için ayrı bir önemi ve değeri var. Antalyamıza bağlı Elmalı ilçemizde Kırkpınar’dan daha eski yağlı güreşlerimiz, kesintisiz yapılmakta ve devam etmektedir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak da, hem Kırkpınar’da hem Elmalımızda, hem de diğer bölgelerimizde yapılan güreşlere tam destek olmaktayız. Bu bağlamda ata sporumuz yağlı güreş, biz Yörük çocukları için çok önemlidir. Yörük çocuğu olarak Muhittin Böcek başkanımızın da Konyaaltı Belediye Başkanlığı’na 1999 yılında seçilmiş ve o günden bugüne güreşe gereken önemi vermiştir.

Ocak 2017 yılında yeni kurulan Yağlı Güreşler Düzenleyen Kentler Birliği’ne Konyaaltı Belediyesi Muhittin Başkanın talimatları ile üye olmuştur. 2019 Mart yerel seçimleri neticesinde Antalyalı vatandaşlarımızın takdiriyle Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Muhittin Böcek başkanımız güreşe her zaman destek vermiş, vermeye de devam edecektir.

Bugün Belediyemiz Spor Kulübü bünyesinde Başpehlivanlarla birlikte 250’yi aşkın Yağlı Güreş Sporcumuz mevcuttur. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğimizin bugünkü meclis toplantısının hayırlı olmasını, başarılı geçmesini diliyor, geleneklerimizin, ata sporumuzun gelecek kuşaklara aktarılması açısında da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.



BAŞKAN MUSTAFA YILMAZ "SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ"

BAŞKAN UYSAL; "AMATÖR SPORLAR SİHİRLİ DEĞNEKTİR"

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI NEFESLERİ KESTİ

KEPEZLİ ÜÇ YÜZÜCÜDEN YEDİ MADALYA GELDİ

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI DOKUMA-PARKTA

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARA YOGA KURSU

MURATPAŞA'NIN SULTANLARI GALİBİYETLE BAŞLADI

KEPEZ TEK GOLLE ERKEN KUTLAMAYI KAÇIRDI

MURATPAŞA SULTANLAR LİGİ İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

MURATPAŞA'NIN PLAY-OFF GURUBU BELLİ OLDU

E-SPOR TUTKUNLARI KEPEZ'DE BULUŞUYOR

SULTANLAR ŞAMPİYONLUĞU PASTA KESEREK KUTLADI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu