324379001

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ CM KÜTÜPHANESİNİ İNCELEDİ

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ CM KÜTÜPHANESİNİ İNCELEDİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, trafo binasından kütüphaneye dönüştürülen ve 19 Mayıs 2021’de açılması planlanan Cemil Meriç Kitaplığı’nın tüm hazırlıklarını titizlikle takip ediyor

Kepez Belediyesi’nin eski, Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı’nda açılış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, Antalya’nın en zengin kütüphanesinde hummalı bir şekilde devam eden çalışmaları yakından takip ediyor.

Başkan Tütüncü, kütüphanenin raflarında yer alacak eserlerin tek tek seçildiği ve otomasyon sistemiyle kayıt altına alındığı Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde ve ardından da 19 Mayıs 2021’de açılması planlanan Cemil Meriç Kitaplığı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü’ye, Cemil Meriç Kitaplığı’na katkılar sunan Av. Osman Zeki Özcan eşlik etti. Sürücü koltuğuna oturan Başkan Tütüncü, Av. Osman Zeki Özcan’ ı da yanına alarak, keyifli bir yolculuğun ardından, Cemil Meriç Kitaplığı’nın hazırlık çalışmalarını inceledi.

Kütüphanecilik tarihinin en geniş kampanyası

Cemil Meriç Kitaplığı’na 65 binden fazla kitap bağışlandığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Türk kütüphanecilik tarihinin en geniş kitap bağış kampanyasını başlattık. Bağışçılarımızla çok güzel anlar yaşadık. Onların getirdikleri kitapların her birisini sevdik. Şimdide o kitaplar raflardaki yerlerine hazırlanıyor. Çok farklı sosyal çevrelerden toplanan kitaplarla çok farklı, çok renkli bir kütüphane meydana geldi.

Kitapların kalpleri birleştirdiği kadar hiçbir şey kalpleri birleştirmiyor. Kütüphanemiz Antalya’nın en zengin kütüphanesi olacak. Açılışında da 110 bin kitapla bismillah diyeceğiz. Kütüphanemiz 365 gün 24 saat açık olacak. Bunun bir sebebi var. Dokuma Fabrikası 1961’de açılıyor.   2003’te kapanana kadar 365 gün 24 saat açıkmış. Ona bir nazire olsun diye o fabrikanın trafo binası kütüphane olduysa, oda 365 gün 24 saat açık olmalı dedik. Yıllarca kocaman bir fabrikaya enerji üretmiş bu trafo şimdi fikir, düşünce üretecek. “ dedi.

Gelecek kuşaklara meşale olacak

Av. Osman Zeki Özcan’da Kepez’e kazandırılan güzel eserden dolayı duyduğu mutluluğu getirdi. Özcan, “Kütüphane demek, kültür demek.

Bu nedenle çok değerli. Çok güzel çabalar bunlar. İnşallah gelecek kuşaklara bir meşale olarak kalacak. Böyle bir projede yer almak benim için bir şans. Trafo binasının bodrumu akreplerin cirit attığı bir yerken, şimdi ferah, havadar, muhteşem eserleriyle, kafeleriyle, dış mekanıyla bambaşka bir şeye dönüşüyor. Bu dönüşüm bir simyacılık eseri…. “ diye konuştu.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu