324379001

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ İLK YARDIM KURSUNA KATILDI

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ İLK YARDIM KURSUNA KATILDI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Tıp Merkezi’nde kadınlar için düzenlenen ‘İlk Yardım Eğitimi’ kursunu ziyaret etti

Kepez Belediyesi’nin, evde meydana gelebilecek kazalara karşı düzenlediği annelere yönelik ücretsiz ‘İlk Yardım Eğitimi’ kursu devam ediyor. Tüm kazanların neredeyse yüzde 25’inin meydana geldiği ev kazalarına karşı annelerin acil müdahale edebilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen kurslar yoğun ilgi görüyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyesinin çatısı altında faaliyet gösteren AKMEK ve Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Annelere İlk Yardım Eğitimi’ kursunu ziyaret etti.

Başkan Tütüncü’ye ziyareti sırasında Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hudai Vural, Kepez Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkcı, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy eşlik etti. İlk yardım dersine katılan ve ders sonunda  kursiyerlerle sohbet eden Başkan Tütüncü, ilk yardım eğitmenlerine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sertifikalı ilk yardım kursu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hanımefendilerin bilgi birikimlerini arttırmanın, hayata dair deneyimlerini yükseltmenin, onları yeni bilgilerle zenginleştirmenin, hayatı güzelleştirmek anlamına geldiğini söyledi. Kepez Belediyesi’nin bu anlamda çok özel çalışmalara imza attığını ve atmaya da devam edeceğini belirten Tütüncü, “Aslında biz, insana hizmetin tam da merkezine hanımefendileri ve bu şehrin çocuklarını koyduk.

Kadınlar ve çocuklar bizim için çok önemli… Hayat bir anlamda onların etrafında şekilleniyor. Bu düşünceden hareketle halk eğitim işbirliği ve milli eğitim desteği ile son derece anlamlı güzel bir sertifika programını özel bir kursu, Kepez'in hanımefendileriyle buluşturduk.” dedi.

62 kişi sertifika aldı

İlk yardım kursunun sağlık merkezi statüsünden, tıp merkezi statüsüne alınan Kepez Tıp Merkezi’nde düzenlendiğini belirten Başkan Tütüncü, “Tıp merkezimiz, tedaviye odaklandığı kadar, gündelik anlamda da önemli çalışmalar yapmaktadır. Seminerlerin yapıldığı bu ortam, Kepez’in hanımefendilerine acil yardım sertifika programı uyguluyor.

Günlük hayatın çeşitli noktalarında hepimizin başına gelebilecek istenmeyen durumlarda almamız gereken pozisyonlar, yapmamız gereken ilk yardım müdahalelerinin neler olduğunu anlatan bu çalışmayı alanında son derece uzman doktorlarımız, öğretim üyesi arkadaşlarımız sürdürüyorlar. Hanımefendiler gerek ev hanımı olsunlar, gerek hayatın içerisinde farklı noktalarda olsunlar beklenmeyen bir durumda yapabilecekleri, müdahale edebilecekleri, belki de hayat kurtarabilecekleri, bilgilere ulaşıyorlar.

Bugüne kadar 62 hanımefendi bu eğitimlerden geçmek suretiyle sertifikalarını aldılar. Artık onlar sertifikalı bir acil müdahale ekibinin bütün özelliklerini taşıyorlar. Bu da çok önemli bir nokta. Yani onların o sertifikaları yapmış oldukları müdahalenin hukuki olmasını sağlıyor.

Acil durumlarda, sağlık görevlilerinin olmadığı bir ortamda ilk yardım müdahalesi gerekiyorsa, o ortamda bu eğitimlerden geçen sertifika almış bizim hanımefendilerimize görev düşüyor. Ben bu kurslara katılan hanımefendileri kutluyorum. Milli eğitim ve halk eğitim merkezi müdürümüz ile tıp merkezi çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” “diye konuştu.



ÇOCUKLARDA D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNE DİKKAT

BÜYÜKŞEHİR'İN SAĞLIKÇILARI VATANDAŞIN HİZMETİNDE

KEPEZ BELEDİYESİ 'GEBE OKULU' FAALİYETE GEÇİYOR

BAŞKAN ÜMİT UYSAL COVİD- 19 HASTALAĞINI ATLATTI

KEPEZ BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK RAPORU HİZMETİ

DR. ÇELİK'TEN ESTETİK ÖNERİLERİ

ÇOCUKLARDA ASPİRİN KULLANIMINA DİKKAT

MURATPAŞA ŞEFKAT MESAİSİNE DEVAM EDİYOR

MURATPAŞA'DA YORULAN ZİHİNLERE FİTNESS

KONESKOOP'UN AŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ VAR

KEPEZ'DEN 15 BİN HASTAYA FİZİK TEDAVİ HİZMETİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN YETİŞKİNLERE ÜCRETSİZ DİŞ TEDAVİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu