324379001

BAŞKAN TAT'TAN “TELEFERİK KAZASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME”

BAŞKAN TAT

Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat Konyaaltı Sarısu-Tünektepe'de meydana gelen teleferik kazası ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Başkan Tat açıklamasında şu ifadelere yer verdi" Antalya, Sarısu-Tünektepe' deki teleferik tesisinde 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşımız için derin bir üzüntü içerisindeyiz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Kazanın oluşum şekli ve nedenleri, uzmanlarca yapılacak olan bilirkişi incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Bu inceleme, olayın meydana gelişini ve etkileyen faktörleri net bir şekilde belirleyerek benzer durumların önlenmesine ışık tutacaktır. Sonuçların dikkatle beklenmesi ve alınacak tedbirlerin bu sonuçlara göre belirlenmesi önemlidir"dedi. 

EMO Antalya Şube Başkanı Tat ayrıca; "Ancak, bu acı olayın önlenmesi için iş ekipmanlarının ruhsatlandırılması, bakımı ve periyodik kontrollerinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Her türlü iş ekipmanının ilk ruhsatlandırılması, düzenli bakımı ve periyodik kontrolleri hayati önem taşımaktadır. Özellikle periyodik kontrollerin akredite kurumlar tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bu kontrollerin eksiksiz yapılması, iş ekipmanlarının güvenliğini sağlamak için temel bir adımdır.

Antalya Sarısu-Tünektepe'deki 2016 imal yılına sahip 8 kişilik kabinli otomatik klemli teleferik tesisinin teknik özellikleri ve bakımı, 23.07.2009 tarihli "İnsan Taşımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Taşıma Tesisatının Ruhsatlandırılması, Bakım ve İşletilmesine Dair Tebliğ (SGM:2009/11)" kapsamında TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası tarafından incelenmiş ve 08.11.2017'de uygun bulunarak ruhsatlandırılmıştır. İlk inceleme 12-13 Aralık 2016'da yapılmış, eksiklikler giderilerek 16 Ekim 2017'de mevcut durumunun korunması koşulu ile çalıştırılmasının “UYGUN” olduğu kanaatine varılarak tesis ruhsatlandırılmıştır.

Ancak, bu ruhsatın verilmesinden sonra yapılması gereken yıllık bakım ve periyodik kontrollerin nasıl yaptırıldığı, olayın ayrıntılarına ışık tutacaktır. Bu kontrollerin düzenli bir şekilde yapılması, iş ekipmanlarının güvenliğinin sürekliliğini sağlamak için kritik öneme sahiptir.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası olarak, iş ekipmanlarının sağlıklı ve güvenli kullanımı konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye ve denetimlerde bulunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Başkan Tat son olarak; “Bu acı olayın bir daha yaşanmaması için iş ekipmanlarının ruhsatlandırılması, bakımı ve periyodik kontrollerinin eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kamuoyunun ve yetkililerin bu konuda gerekli önlemleri alacaklarına inancımız tamdır” diyerek sözlerini noktaladı. 



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu