324379001

BAŞKAN TÜTÜNCÜ ANKARA'DAN ÜÇ MÜJDEYLE DÖNDÜ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ ANKARA

Başkan Hakan Tütüncü, Ankara'ya yaptığı ziyaretten 3 güzel haberle Kepez’e döndü. Tütüncü, ilçe sakinlerine Antalya Bilim Merkezi, millet bahçesi ve ticari alandaki vakıf parsellerin sorunun çözümüyle ilgili müjde verdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ‘En büyük eserimiz’ dediği Antalya Bilim Merkezi, Ağustos ayında hizmete açılıyor. Tütüncü, merkezin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yapacağını duyurdu. Kepez Belediyesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile eski Dokuma Fabrikası’nda, 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, büyüklüğüne yaraşır şekilde özel bir aşılışa hazırlanıyor.

Kuruluş çalışması 6 yıla yakın süren ve geçtiğimiz ocak ayında deneme eğitimiyle kapılarını açan Antalya Bilim Merkezi’nin resmi açılışı, 14 Ağustos’ta olacak. Açılışta, Kepez Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğinde üretilecek olan elektrikli otomobil de sergilenecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, 14 bilimsel sergi alanı ve 6 atölyesiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak Antalya Bilim Merkezi’nin açılışına katılacak.

Varank’a açılış daveti 

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara’ya giden ve bir evrak memuru gibi ilçesinin sorunlarına çözüm arayan Başkan Hakan Tütüncü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı, makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu ve Kemal Çelik de hazır bulundu. Başkan Tütüncü ve Ak Parti Milletvekilleri, Bakan Varank’ı, Antalya Bilim Merkezi’nin açılışına da davet etti.

Tütüncü, Ankara’dan müjdelerle döndü

Tütüncü, Varank’ın davete olumlu cevap verdiğini belirterek, “Antalya Bilim Merkezi’mizin açılışını, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank yapacak. Dahası Antalya'nın gençlerine yeni müjdeler hazırlıyoruz. Ankara'dan müthiş bir enerji ile dönüyoruz.” dedi.

“Güzel haberler yakında”

Başkan Hakan Tütüncü, Ankara mesaisinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’la da bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlığın, Kepez’de gerçekleştireceği yatımların istişare edildiği toplantıda AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de hazır bulundu. Ankara mesaisinde, AK Parti Antalya Milletvekilleriyle Kepez’e yeni eserlerin müjdesi için çalıştıklarını aktaran Hakan Tütüncü, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Serdar Çam ile verimli bir toplantı yaptık. Güzel haberler yakında.” açıklamasını yaptı.

Başkan Tütüncü, Ankara ziyaretinde eski Pil Fabrikası’nın millet bahçesine dönüştürülmesi ile Yeşilırmak ve Sütçüler caddelerinde imar planında ticari alan olan Vakıf parsellerindeki mülkiyet sorununun çözümüyle ilgili de temaslarda bulundu.

Dokuma ve Pil fabrikaları yeşil olarak bütünleşiyor

MKE Antalya Pil Fabrikası yerleşkesini,  ‘Millet Bahçesi’ olarak Antalya’ya kazandırmak için çalışma başlattıklarını anımsatan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “DokumaPark’a komşu olan ve 31 Aralık 1998’de kapatılan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)’na bağlı Antalya Pil Fabrikası yerleşkesini de yeşil alan olarak şehrin hizmetine açmak istiyoruz.

Bu amaçla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyoruz. Fabrikanın imar planında yeşil alan olan 132 dönümlük arazisinin, ‘Millet Bahçesi’ olarak şehre kazandırılmasına yönelik talebimizi geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a iletmiştim.

Bakan Kurum da, bu talebimizi olumlu karşılamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliği eski Pil Fabrikası yerleşkesini millet bahçesine dönüştürüyoruz. Millet bahçesinin proje ve ihale hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Eski Dokuma Fabrikası arazisinin imar planında yeşil alan olan 200 dönümlük bölümünü  ‘DokumaPark’ ismiyle kent parkı, müzeler ve kültür adası haline getirmiştik. İki fabrika alanını bütünleştirerek, Antalya 332 dönümlük dev bir yeşil alan kazandırmış oluyoruz.” açıklamasını yaptı.  

Ticari parsellerdeki Vakıf mülkiyeti sorunu çözülüyor 

Kızılırmak Caddesi'nin doğusundaki 5 mahallede, 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki Vakıf parselleri üzerindeki gecekonduların tapu mülkiyeti sorununu geçtiğimiz yıllarda çözdüklerini aktaran Tütüncü, Yeşilırmak Caddesi’nin doğu tarafında ticari alanlardaki parsellerde uzun yıllardır yaşanan Vakıf mülkiyet sorunlarının çözümü için de çalışmalar başlattıklarını kaydetti.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu