324379001

BAŞKAN TÜTÜNCÜ; "BİZİM HEYBEMİZ DOLU"

BAŞKAN TÜTÜNCÜ;

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, basın mensupları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, 7 Mehmet Restoran’da Antalya basını ile bir araya gelerek soruları yanıtladı, kente yönelik hedefledikleri çalışmaları aktardı. Tütüncü, 5 yıllık zaman zarfında en önemli önceliklerinin trafik ve toplu ulaşım olacağını hatırlatarak, “Çünkü bu kentin en büyük sorununun trafik ve toplu ulaşım olduğunu görüyoruz. Trafiği ve toplu ulaşımı rahatlatacak çareler, şehir merkezlerimiz açısından her şeyden çok daha kıymetli hale geldi. Sadece Antalya’nın il merkezi olan 5 ilçesinden bahsetmiyorum. Alanya, Manavgat, Serik gibi ilçelerimizde de trafik ve toplu ulaşım, hemşehrilerimizin birinci öncelikli gündemi. Biz Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar ilçelerin kendi aralarındaki ulaşımı, ilçelerin kendi içindeki ulaşımı, ilçelerin il merkeziyle olan ulaşımını düzenleyen çok esaslı çalışmalarla geliyoruz. Ve sadece Antalya’nın kendi içerisindeki ulaşım problemi değil, Antalya’nın önemli turizm merkezlerine bağlanmasını da sağlayan Antalya’nın hızlı tren hatlarıyla şehir içi ulaşımının entegre edilmesi gibi çok yüksek ufuklu projeler var” dedi.

Antalya hızlı trenle tanışacak

Projelere 5 yıldan beri çok yetkin bir ekiple çalıştıklarını hatırlatan Tütüncü, “Dünyada birçok şehrin pratik problemini çözmüş, yerli ve milli firmalarımızın görüşleriyle bu çalışmalarımızı oluşturduk. Biz burada rasyonel düşünceye ve bilimsel bilgiye çok kıymet veriyoruz. Toplu ulaşımın ve trafik sorununun çözülmesine yönelik projelerimizi oluştururken bunlara çok kıymet verdik. En büyük enerjimizi buralar vereceğiz. Bu bizim için artık bir zorunluluk. Trafik problemini eğer kökünden çözecekseniz, burada çok esaslı yatırımlar ve çalışmalar yapmanız lazım. 5 yıl boyunca Antalya’ya alternatif güzergahlar nerelere açıldı, buna bir bakmak lazım. Kavşak düzenlemeleriyle ilgili neler yapıldı, bakmak lazım. Artan araç sayısını kavşak yatırımlarıyla yeni güzergahlar açmazsanız nasıl çözeceksiniz? Dolayısıyla ulaşıma çok ciddi bir emek harcayacağız” dedi. ‘Toplu ulaşıma özendirme konusunda da çok ciddi çalışmalarımız olacak’ diyen Tütüncü, “Toplu ulaşımı modernize edeceğimiz bir sürece gireceğiz. Bugün ben bakıyorum; taşınan da mutlu değil, taşıyan da mutlu değil. Her gün o şoför kardeşimiz direksiyonun başına çıkarken büyük bir motivasyon ve heyecanla çıkmalı. Tramvayla ilgili de düşüncelerimiz var. Hızlı tren Antalya’nın en büyük hedeflerinden biri. Antalya’nın Altın Çağı olarak nitelendirdiğimizde Antalya’yı da inşallah hızlı trenle tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

EXPO’ya Dokuma Park vizyonu

EXPO alanıyla ilgili soru üzerine Tütüncü, önemli çalışmalarının olduğunu hatırlatarak, “Orası tamamıyla turizme özgü, aynı zamanda yerli halkın da teveccühüne mazhar olan kamuya açık kamusal nitelikli bir alan olacak. Dokuma Park vizyonuyla orada ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum. Dokuma Park’ta 13 müze, 3 tane kütüphane, Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ev sanat galerisi gibi değişik üniteler bulunmakta. Kültür ve sanat temalı özel bir park haline geldi. Ve şu an günlük ortalamada 65 bin dolayında. Orayı mutluluk üreten bir park haline getirdik. EXPO alanı da hem hemşehrilerimiz hem de yerli ve yabancı turistlerimizin ilgi ve sevgiyle gezdiği bir alan olacak. Aynı anda 3-5 farklı ilgi grubuna hitap eden bir turizm değerini ortaya çıkaracağız. İçinde müzelerin de olduğu bir yer olacak” dedi.

'ASAT kayıtsız kaldı'

12 Şubat’ta yaşanan ve kent merkezini etkileyen sel felaketine ilişkin soru üzerine değerlendirmelerde bulunan Tütüncü, "Yağmur suyuyla alakalı hiçbir görevim olmamasına rağmen bugüne kadar ASAT’a yardımcı olmak için 50 km’den fazla yağmur suyu drenajı yapmaya gayret ettim. Kepez Belediye Başkanı olarak 90 bin gecekonduyu kaldırmış biri olarak burada oturuyorum. Eğer gecekonduları, bir yolunu bulup da imara uygun bir şekilde kaldıramamış olsaydık, bu tahribatların çok daha fazla olacağını bilmenizi isterim” dedi. Tütüncü, altyapı çalışmalarının büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, “Suyla ilgili her türlü konu Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin görevi sadece su idaresi olan bir kurumu vardır, ASAT. ASAT’ın bütçesine baktığımızda bazı büyükşehir belediyelerinden daha fazla bütçeye sahip olduğunu göreceğiz. Bir yerde su baskını, taşkın varsa, ‘bu taşkınlar neden yaşanıyor’ diye ASAT idaresinin bunları sorgulaması lazım. Biz ilçe belediyesi olarak bu yağmur suyunun sorun olduğunu, bazı hatlardaki yağmur suyu drenaj sistemlerinin yeterli gelmediğini defaatle söylememize rağmen kayıtsız kalan bir ASAT idaresinin olduğunu bilmenizi isterim. ASAT’ın bu konuda daha duyarlı ve daha üretken olması gerekir. Bu yüzden ASAT’ı çok sağlıklı bir zemine taşımalıyız. İnşallah bunu da en güzel şekilde biz yapacağız” şeklinde konuştu.

Portakal 60 yıllık bir gelenek

Tütüncü, geçtiğimiz yıl 60'ıncısı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin iptaline ilişkin değerlendirmesini de paylaşarak, Altın Portakal’ın Antalya’nın bir değeri olduğunu belirtti. Tütüncü, “Darbe dönemlerinde bile Altın Portakal yapıldı. Ancak 2023’te Cumhuriyet’in 100'üncü yılında yapılamadı. İşin doğrusu, bunu hepimizin konuşması lazım. 60 yıllık bir geleneğin en güzel şekilde devam etmesi lazım. Umarım 60'ıncı Altın Portakal’ı yapmak, 2024 yılında bize ve ekibimize nasip olacak. Antalya Altın Portakal’ı geçmişteki ihtişamlı günlerine kavuşturacağız. Geçmişte halktan kopuk bir Altın Portakal yoktu. Altın Portakal halkın tam da içinde yaşayan bir etkinlikti. 1 yıl boyunca heyecanla geleneksel korteji beklerdik. Sanatçıların eline dokunmak, onlara el sallamak, onlardan öpücük almak bizim için büyük bir mutluluktu. Film festivallerinin şehirde halkla sarmaş dolaş olmasını istiyoruz. Geçmişteki ışıltılı günlerde olduğu gibi büyük bir güçle ama mutlaka halkın içinde yapacağız. Ve Altın Portakal geçmiş günlerine geri dönecek” dedi.

'Görülmemiş bir başarı elde edeceğiz'

Çalışan bir belediye başkanı olacağını belirten Tütüncü, “İki tip belediye başkanı vardır. Biri mazeret üreten, diğeri hizmet üreten. Biz hizmet üreten olduk. Bugüne kadar başka belediye başkanlarıyla ilgili en ufak olumsuz cümle kurmadım. Halk bizden mazeret üretmemizi değil, hizmet etmemizi istiyor. Sormak lazım bu arkadaşlar bugüne kadar ne yapmak istediler de yapamadılar. İktidar partisinin belediyesi olarak birçok açılış yapıyoruz. ‘Bunlar iktidarın belediyesidir, bunlara para kaynakları akıtılır’ derler. Bize gelen pay ile şehrimizdeki aynı ölçekteki belediyelere giden pay arasında fark yok. Bir işi yapmaya niyetliyseniz o işi yaparsınız" dedi. Seçimi kazanacaklarından emin olduğunu söyleyen Tütüncü, “Bunca yıllık tecrübeme dayanarak, sahanın havasına göre, biz bu seçimi kazanıyoruz, hiç tereddütüm yok. İlçelerde de bugüne kadar görülmemiş bir başarı elde edeceğiz. Rasyonel düşünce ve bilimsel bilgi ışığında hareket edeceğiz. Heybelerimiz projelerimizle dolu" dedi.

Haber: Esra ALTUNKES



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu