324379001

BÖCEK RAYLI SİSTEMİ İNCELEDİ

BÖCEK RAYLI SİSTEMİ İNCELEDİ

ABB Başkanı Böcek, ?Varsak-Otogar güzergâhı Temmuz sonu açılacak?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 3. Aşama Raylı Sistem Hattı´nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. 31 Mart seçimleri öncesinde açılan Varsak-Otogar güzergâhındaki seferlerin seçimlerin ardından yüklenici firma tarafından teknik testlerin yapılması amacıyla durdurulduğunu vurgulayan Başkan Böcek, ?Temmuz ayı sonu itibariyle 3. Aşama Raylı Sistem Otogardan Varsak´a kadar açılmış olacak? dedi.

Göreve geldiği günden bu yana 3. Aşama Raylı Sistem hattı ile ilgili süreci yakından takip eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek, Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Cem Oğuz ve Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Hülya Atalay ile birlikte incelemelerde bulundu. Raylı Sistem İnşaat alanında çalışan işçilerle selamlaşan Başkan Böcek, inşaatın tünel bölümünü de gezdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Başkan Böcek, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bir süre önce hizmete açılan ancak 1 Nisan 2019 tarihinde yüklenici firma tarafından teknik eksiklerin tespit edilebilmesi amacıyla seferleri durdurulan 3. Etap Raylı Sistemin Varsak-Otogar hattı arasında yolcu taşımaya başlayabilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

SİSTEM TEKNİK TESTLERDEN GEÇİYOR

Trafik ve yolcu güvenliği açısından sistemin teknik anlamda 28 testten geçmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Böcek, ?28 test can ve mal güvenliği açısından son derece önemliydi. Ben mazbatamı almadan önce burası yüklenici firma tarafından durdurulmuştu. Biz de arkadaşlarımızla birlikte hemen toplantılarımızı yaptık ve sürece hız verdik? dedi.

TESTLER TEMMUZ SONUNDA TAMAMLANACAK

Başkan Böcek, Temmuz ayı sonu itibariyle 3. Aşama Raylı Sistem Hattı´nın Otogar´dan Varsak´a kadar olan bölümünün açılmış olacağını belirterek, ?Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermeden hayırlısıyla sevgili Kepezli hemşerilerimizin hizmetine Temmuz ayı sonunda inşallah açmış olacağız. O zamana kadar da 28 test tamamlanmış olacak? diye konuştu.

OTOGAR-ÜNİVERSİTE ARASINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

3. Aşama Raylı Sistem Hattı´nın Varsak´tan Zerdalilik´e kadar olan toplam uzunluğunun 24,4 km olduğunu ifade eden Başkan Böcek, hattın geri kalanı için de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Böcek, ?Otogarı geçince tünelin çalışmaları devam edecek. Akdeniz Üniversitemizden ve Meltem´den nostalji tramvayı hattına ulaşıp toplamı 24,4 km olan çalışmalarımıza devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

11 KM´LİK HAT ULAŞIM A.Ş.´YE DEVREDİLECEK

1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Varsak-Otogar arasında yapımı tamamlanan hatta sistemi durduran yüklenici firma, araç-durak ve güzergâh gabarisi uyum testleri, elektrik altyapısı-kataner sistem-dezeksman ve trafo bağlantısı testleri ile sistem seyir süresi-güzergah üzeri kavşak sinyalizasyon süreleri tespiti testlerini tamamladı. Yüklenici firma, durak isimlendirme, bilet sistemi ve engelli yönlendirmelerine yönelik çalışmalarına da devam ediyor. Bahse konu işlerin yapımının Temmuz ayı sonunda tamamlanmış olması hedefleniyor.  Bunun ardından Varsak-Otogar arasındaki 11 km´lik hattın geçici kabulü, Büyükşehir Belediyesi meclisine sunumu ve belirlenen sözleşmesi şartlar altında Ulaşım A.Ş´ye devri gerçekleştirilecek.

OTOGAR KAVŞAĞI GEÇİŞ TÜNELİ YAPILIYOR

Öte Yandan, toplam uzunluğu 24,4 km olan 3. Etap Raylı Sistem Hattı´nın Sakarya Bulvarı-Dumlupınar Bulvarı arasında yer alan Otogar Bölgesi yapılarında ve Varsak depo sahası faaliyetleri de devam ediyor. Otogar Kavşağı geçişini sağlayacak olan yerin 24 metre altındaki 1300 metre uzunluğunda olan tünelin çalışmaları ise sürüyor. Tünel çalışmalarına ek olarak Varsak-Otogar Hattı´nın devamı olan Akdeniz Üniversitesi yönündeki çalışmalara da başlandı.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu