324379001

CEMİL MERİÇ KÜTÜPHANESİ TÜRKİYE REKORU KIRDI

CEMİL MERİÇ KÜTÜPHANESİ TÜRKİYE REKORU KIRDI

Cemil Meriç Kitaplığı’na 65 binden fazla kitap armağan edildiğini bildiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye’nin en büyük kitap bağış kampanyasını düzenlemiş olmak bizim için ayrı bir mutluluk.” dedi

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı’na yine birbirinden kıymetli eserler bağışlandı. AKMEK çatısı altındaki öğretici ve öğrenciler topladıkları binlerce kitabı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teslim ettiler.

Belediyenin toplantı salonunda bir araya gelen kitap bağışçıları Başkan Tütüncü’ye, Kepez’e kazandırdığı Cemil Meriç Kütüphanesi ve bu kütüphane için başlatılan kitap bağış kampanyasından dolayı teşekkür ettiler. Kepez’e yağmur yağar gibi adeta kitap yağdığını dile getiren Başkan Tütüncü, Cemil Meriç Kitaplığı’nın şehrin en zengin kütüphanesi olacağını dile getirdi.

Kitap bağışında bulunan herkese teşekkür eden Başkan Tütüncü, “AKMEK çatısı altında buluşan hanımefendiler, kıymetli öğreticilerimiz, kursiyerlerimiz bir araya gelmişler, muhteşem bir kitap toplama kampanyasıyla bize binlerce kitap getirmişler. Onlara çok teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde büyük bir heyecanla Antalya’ya armağan edeceğimiz şehrin en zengin kütüphanesi Cemil Meriç Kütüphanesi Dokuma’da hummalı bir çalışmayla tamamlanıyor. Her şey yolunda giderse 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na bu kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz. “ dedi.

Gelecek kuşaklara ışık olacak

Müze konseptindeki Cemil Meriç Kitaplığı’nın, 7 gün 24 saat hizmet vereceğini de hatırlatan Tütüncü, “Hanımefendilerin, benim çok değerli gönül dostlarımın, ablalarımın topladıkları bu kitaplar, Cemil Meriç Kitaplığı’nda gelecek kuşaklara bir ışık olacak. Türkiye’nin en büyük kitap bağış kampanyasını düzenlemiş olmakta bizim için ayrı bir mutluluk. 65 binden fazla kitap armağan edildi.

Kütüphanecilik tarihinin en önemli bağış kampanyası bu.. Birde bunun yanında, belediyemizin de 100 binden fazla kitapla bu kütüphaneye katkıda bulunacağını hesap ettiğimizde, 100 binden fazla kitapla başlayacak kütüphanemiz, yaklaşık 200 bin kitap kapasitesine sahip bir kütüphane olacak ki; buda Antalya’nın en zengin, en güçlü kütüphanesi olması anlamına geliyor.

Birde köhne bir fabrikanın yıkılmaya yüz tutmuş bir trafo binasıydı burası. Demek ki buradan şunu anlıyoruz. Eğer insanlar hayal kurarlarsa, isterlerse, gerçekten azimle çalışırlarsa yıkılmaya yüz tutmuş eski trafo binası, yeri geliyor şehrin en büyük, en nitelikli, en donanımlı halk kütüphanesi haline geliyor. “ diye konuştu.

Kitaplar kalpleri birleştiriyor

“Kitaplığın ağırlıklı bir kısmını da halkımızın kalbinden, gönlünden kitap bağışları oluşturuyor.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü,  “İşte, bu çok önemli. Kitaplar aynı zamanda kalpleri de birleştiriyor. Bize bağış olarak gelen kitaplara baktığımızda çok farklı sosyal çevrelerin, çok farklı düşünce dünyalarının yansımalarını görüyoruz. Bunlar kıymetli bir şey… Demek ki; bu kitapların sahipleri, kendi kitaplarını getirirken kalplerinde tek bir düşünce var. Dokuma da Antalya’nın en büyük müzesi kurulsun istiyorlar. İşte biz bunu onlarla birlikte kuruyoruz. “ dedi.

Tütüncü’den gençlere teşekkür

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cemil Meriç Kitaplığı için başlatılan kitap bağışında topladıkları kitapları AKMEK’e teslim ederek, bağış kampanyasına katkı sunan Akdeniz Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu üyesi Siraç Kincüce ve kendi okuduğu kitapları bağışlayan Kepez Mahmut Celalettin Ökten AİHL. 9 sınıf öğrencisi Hüseyin Köker’e de teşekkür etti.



Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşlerinden anlamlı kampanya

BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu