324379001

CHP`Lİ AKAYDIN; "BİR BU EKSİKTİ"

CHP`Lİ AKAYDIN;

CHP`li Mustafa Akaydın başkanlığı döneminde dağıtılan dikiş kutuları nedeniyle mahkemelik oldu.

CHP Milletvekili aday adayı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde dağıtılan dikiş kutuları nedeniyle mahkemelik oldu. Akaydın, davayla ilgili ikinci duruşmada, dün ifade verdi

Antalya`da 30 Mart seçimleri öncesinde, üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla Mustafa Akaydın`ın fotoğraflarının bulunduğu dikiş kutuları dağıtıldı.

Kutunun üzerinde Mustafa Akaydın`ın `Kentimizi tanımak ve geleceğimizi korumak adına Antalya`nın güzelliklerini hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz` sözüne yer verildi.

Belediye bütçesiyle Akaydın`ın 30 Mart seçimleri için kendi propagandasını yaptığını ileri süren avukat Tolga Karataş, bunun suç olduğunu belirterek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı`na ihbarda bulundu.

AK Parti İl Başkanlığı da Akaydın`ın belediye imkanlarıyla kiralanan araçları giydirip seçim yasaklarını ihlal ederek propaganda yaptığını ileri sürdü.

3 sanık da suçlamaları kabul etmedi

Suç duyuruları üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı`nca soruşturma başlatıldı. Savcı Mehmet Uğur`un hazırladığı iddianamede, 30 Mart seçimleri öncesinde dağıtılan hediyeler ile belediyenin bazı afişlerinin propaganda mahiyetinde olduğu kaydedildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi`nin belediye bütçesiyle kiraladığı araçlarda da Mustafa Akaydın`ın adının ya da fotoğrafının bulunduğuna dikkat çekilen iddianamede, belediye bütçesinden satın alınan eşantiyon malzemelerin seçim yasakları döneminde dağıtımının yapılmasının ve seçim yasaklarının başladığı dönemde kamu araç ve gereçlerine Akaydın`ın fotoğraflarının konulması eylemlerinin 298 sayılı kanunun 62 ve 63`ncü maddelerinin ihlali şüphesini taşıdığı vurgulandı.

Bu nedenle dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, dönemin Kültür Hizmetleri Daire Başkanı Adem Akyürek, Halkla İlşkiler Daire Başkanı Akgün Sakarya Keskin ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Yıldız Oral`ın cezalandırılmaları istendi.

İddianame üzerine Antalya 26`ncı Asliye Ceza Mahkemesi`nde Akaydın ile belediyenin üç bürokratı hakkında 298 sayılı kanuna muhalefet suçundan dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 9 Aralık 2014 tarihinde yapıldı. İlk duruşmaya sanıklardan Adem Akyürek, Yıldız Oral ile Akgün Keskin Sakarya ile müşteki sıfatıyla Avukat Tolga Karataş katıldı. Mustafa Akaydın`ın katılmadığı duruşmada 3 sanık da suçlamaları kabul etmedi.

5 Mayıs tarihine ertelendi

Davayla ilgili ikinci duruşma ise önceki gün yapıldı. Duruşmaya avukatı Rumi Mercen ile katılan Mustafa Akaydın, olay tarihinde kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söyledi.

Başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi`nin hizmet anlamında bazı hediyeler dağıttığını belirten Akaydın, "Belediyeler her zaman vatandaşlara hizmet etmek anlamında bir kısım hediyeler verir, bir kısım hizmetler yapar, cenazede pide ve ayran gönderebilir.

Yeni evlenenlere resim çerçevesi hediye edebilir. Ben hediyelerin seçim döneminde dağıtılıp dağıtılmadığını bilmiyorum.

Büyükşehir Belediyesi`ne ait araçlar, hiçbir zaman seçim döneminde seçim amaçlı kullanılmamıştır. Ancak daha önceden de olduğu gibi benim fotoğrafımın bulunduğu, adımın yazdığı araçlar vardı.

`Hocanın bir bildiği var` gibi seçim sloganımın yazılı olduğu araçlar, kendi bütçemle karşıladığım özel araçlardır. Bunlar belediyeye ait araçlar değildir. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

Duruşma, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yazılı olarak hazırlayıp sunmak üzere süre 5 Mayıs tarihine ertelendi.



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu