324379001

DEMRE, "EVET" DİYOR

DEMRE,

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik halk oylaması çalışmaları kapsamında Demre´de vatandaşlarla biraraya geldi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik halk oylaması çalışmaları kapsamında Demre´de vatandaşlarla biraraya geldi. Anayasa Değişikliği ile Türkiye´nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağına değinen genç milletvekili, yeni sistemde yürütmenin doğrudan halk tarafından seçilmesi ile devlet kurumlarındaki işleyişin hızlanacağını belirtti.

16 Nisan´da yapılacak halk oylaması kapsamında yeni anayasanın getireceği yenilikleri anlatmaya devam eden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, çalışmalarını Demre´de sürdürdü. Köşkerler Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Çelik, anayasa değişikliği ile Türkiye´nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağına değindi. Genç milletvekili, yeni sistemde yürütmenin doğrudan halk tarafından seçilmesi ile devlet kurumlarındaki işleyişin hızlanacağını ve 78 milyona daha hızlı hizmet sunulacağını belirtti.


Genç Milletvekili Sena Nur Çelik Demre Kaymakamı Murat Uz´u da makamında ziyaret ederek ilçe meselelerine ilişkin bilgi aldı. Demre ziyaretine Seçil Gökçe ve Yusuf Babacan çiftinin nikâh törenine katılarak devam eden Antalya Milletvekili Çelik, genç çiftin nikâh şahitliğini yaptıktan sonra kendilerine mutluluklar diledi.

Çelik, daha sonra 58 yaşında hayatını kaybeden Âdem Özkan´ın Gökyazı Mahallesinde bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu.


MİLLETİN İRADESİNE GÜVENİMİZ TAMDIR
Antalya Milletvekili Çelik, Eğitim Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen ve Diyanet-Sen yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda Anayasa Değişikliğinin gerekliliğini ve devletin kurumlarında milletin iradesini tam anlamıyla hâkim kılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin detaylarını paylaştı.

16 Nisan´da halk oylamasına sunulacak yeni hükümet sistemine ilişkin yasama ve yürütmenin ayrılması ile ilgili eleştirilere yanıt veren genç milletvekili şöyle konuştu: "Yeni sistemde cumhurbaşkanını doğrudan halk seçecek, yürütmeye güvenoyunu halk verecek.

Diyorlar ki; yürütmede olanlar yanlış yaparsa ne olacak? Bir kere yürütmeyi seçecek olan bu millet. Bizim milletimizin iradesine güvenimiz tamdır. Bu yeni sistem ile oluşacak kuvvetler ayrılığı ile meclisi güçlendirerek yasamanın yürütmeyi daha iyi denetlemesini sağlıyoruz.

Yürütmenin başı kanunlara aykırı bir uygulama yaptığında meclis yüzde elli artı bir oyla soruşturma yapabilecek ve yürütme üyelerini yüce divana sevk edebilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemize güçlü meclis, güçlü yasama geliyor."


DAHA FAZLA TEMSİL, DAHA HIZLI HİZMET

Demre´de son olarak Kapaklı ve Çevreli Mahallelerini ziyaret eden genç milletvekili Sena Nur Çelik, vatandaşlardan sıcak ilgi gördü. Anayasa değişiklik paketinde milletvekili sayısının 550´den 600´e çıkarılması hususunda da bilgi veren genç milletvekili Sena Nur Çelik, sayının yükseltilmesi ile mecliste güçlü bir temsil sağlanacağının altını çizdi.

Çelik, ?Türkiye ile Avrupa ülkelerini karşılaştırdığımızda; onlarda yaklaşık 50 bin kişiye 1 vekil düşerken bizde 146 bin civarı kişiye 1 vekil düşmektedir. Bizim temsil oranımız üçte bir daha az. Milletvekili olarak görevimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm üretmek üzere onları mecliste temsil etmektir. Vekil sayısının artması vatandaşın karşısında daha fazla muhatap bulmasını sağlayacak.? dedi.



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu