324379001

DENİZDE KURTARMA TATBİKATI

DENİZDE KURTARMA TATBİKATI

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı´nın, polis ve UMKE ile koordineli gerçekleştirdiği arama- kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Antalya´da Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı´nın, polis ve UMKE ile koordineli gerçekleştirdiği arama- kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür başta olmak üzere birçok davetlinin takip ettiği tatbikat, saat 10.00´da başladı. Tatbikat gereği, Devlet Hava Meydanları İşletmesi´nden 112 Acil Çağrı Merkezi´ne gelen bir uçağın denize düştüğü ihbarı üzerine, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan´ın emriyle TCGS-Yaşam, TCSG-70 ve DEGAK-08 Timi harekete geçti. Sarısu mevkiindeki Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı´ndan hareket eden ekipler, önce uçaktan denize düşen yolculara müdahale etti. Suda yardım bekleyen yolcuların bulundukları noktalar helikopterden atılan renkli meşalelerle belirlendi. İlk olarak Sahil Güvenlik helikopterinin sudan çıkardığı yaralı hastaneye sevk edilirken, sudaki diğer yaralılar sırayla TCSG-Yaşam gemisine ait bot, Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü´ne ait bot ve DEGAK-08 Timi tarafından kurtarıldı. Diğer yandan uçaktan kopan parçaların isabet etmesi nedeniyle yanan gezi teknesine TCSG-Yaşam ve romörkörler tarafından basınçlı suyla müdahale edildi. Söndürülen tekneden tahliye edilen yolcular, TCSG-70 gemisine alınarak limana ulaştırıldı. Arama-kurtarma tatbikatına katılan ekiplerin Vali Muammer Türker ve beraberindeki heyeti selamlamasıyla son bulan operasyon, yaklaşık 2 saat sürdü.

Tatbikatın, kurtarma faaliyetiyle alakalı imkan ve kabiliyetleri görmek bakımından çok önemli olduğunu belirten Vali Türker, "Akdeniz ve Ege bölgesi son zamanlarda Ortadoğu´daki krizlerin etkisiyle yasa dışı göçmen kaçakçılığına çok fazla sahne olan bir yer. Bu bölge uyuşturucu kaçakçılığı gibi birçok kaçakçılık faaliyetine de sahne oluyor. Bütün kurumların koordineli çalışmasının nasıl yapıldığına dair ortamı görmek bakımından önemli bir tecrübeye şahitlik ettik. Deniz Kuvvetlerimiz ve Sahil Güvenlik birimlerimiz sadece kendi topraklarımızda ve kara sularımızda değil, aynı zamanda açık denizlerde ve başka ülkelerin müşterek operasyonlarında da görev alıyor. Bugünkü başarılı tatbikatın ev sahipliğini yapmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Vali Türker, tatbikata katılan ve takip eden heyetle birlikte operasyonun ardından fotoğraf çekindi.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu