324379001

DEV BALİNA KARAYA VURDU

DEV BALİNA KARAYA VURDU

5 metre uzunluğunda 1 ton ağırlığındaki gagalı balinanın kemikleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi´nde sergilenecek

Antalya´nın Gazipaşa İlçesi´nde Yakacık sahiline ölüsü vuran 5 metre uzunluğunda 1 ton ağırlığındaki gagalı balinanın kemikleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi´nde sergilenecek. Dün özel bir alana gömülen dev balina, sergilenmek için 2 yıl toprak altında kalacak.

Okyanusların 1000 metre derinliklerinde avlanan ve davranışları hakkında çok az bilgi sahibi olunan gagalı balina leşi, dün Antalya´nın Gazipaşa İlçesi´nde Yakacık sahiline vurdu. 5 metre boyunda 1 ton ağırlığındaki dev balinayı sahilde görenler, durumu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi Birim Sorumlusu Elif Özgür Özbek ve ekibinin yaptığı ön incelemede sahile ölüsü vuran balinanın Akdeniz´de ender görünen gagalı balina olduğu belirlendi.

Sahilden vinç yardımıyla alınan balina 4 saatlik yolculuğun ardından Antalya´nın merkez ilçelerinden Kepez´de özel olarak hazırlanan gömü yerine getirildi. Müze yetkilileri dokuları ileri derecede bozulan ve çürüyen balinanın kemiklerini, ileride sergilemek için hazırlanan yere gömdü. Dev balina müzede sergilenmeden önce büyük yağ dokularının çözülmesi için 2 yıl toprak altında kalacak. 2 yılın ardından yeniden açılacak gömü yerinden toplanacak kemikler çeşitli işlemlerin ardından müzede sergilenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi Birim Sorumlusu Elif Özgür Özbek, "Balina çürümüştü. Nekopsi yapamadık. Ölüm nedenini belirlemek amacıyla sadece doku örnekleri aldık. Akdeniz´de oldukça nadir. Bizim balinamızın boyu da yaklaşık 5 metreye yakın. Erkek olduğunu belirledik. Balina özel olarak hazırlanmış çukurda 2 yıl bekletilecek. Büyük bir balina olduğu için yağ deposu çok fazla. O nedenle çözülmesi zaman alacaktır. Tekrar çukuru açıp, kemiklerinin durumuna bakıp, iskeleti temizleyip müze materyali haline getireceğiz. Şu anda hiçbir müzemizde bu balinadan da yok" diye konuştu.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu