324379001

DOĞAL GAZ YAYGINLAŞIR

DOĞAL GAZ YAYGINLAŞIR

Abone artarsa daha çok mahalle gazla buluşacak

 

15 mahallede 70 bin konutu doğalgazla buluşturduklarını söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, ?Abone sayısı artarsa  daha çok mahallerimiz doğalgazla buluşacak.? dedi.

Kepez Belediyesi ve gaz dağıtım şirketi Enerya, Kepez´de doğalgaz götürülen ve götürülecek olan mahallelerin muhtarları için bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Akra Barut Otel´deki toplantıda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ve şirket çalışanları hazır bulundu.
Toplantıya Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fabrikalar Mahalle Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, Atatürk, Ulus, Yeşiltepe, Özgürlük, Yükseliş, Emek, Karşıyaka, Yeni Doğan, Ahatlı, Kültür, Gülveren ve Yeşilyurt mahalle muhtarları katıldı. 

Tütüncü´nün büyük emeği var 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, 15 mahallenin doğalgazla buluşmasında Başkan Hakan Tütüncü´nün büyük emeği olduğunun altını çizdi. Büyükkeleş, ?Hakan Başkan, müsaade etmeseydi, doğalgaz dağıtım şirketinin mahallelerde kazı çalışması yapamazdı. Başkan, yol gösteriyor, şirket doğalgaz hattını döşüyor ve mahalleleri gazla buluşturuyor.? diye konuştu.

Doğalgaz ile yüzde 50 tasarruf 

Daha sonra kürsüye gelen Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun da Türkiye´nin marka şehri Antalya´ya ve bu ilin güzel ilçesi Kepez´e daha iyi hizmeti nasıl götürebileceklerini konuşmak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.
Enerya´nın da halka hizmet götüren bir kurum olduğuna işaret eden Uzun, ?Doğalgaz bu şehrin havasını temizliyor. Isınmada da konfor getiriyor. Konforun yanında evin bütçesine katkı sağlıyor. Antalya´da Isınmada elektrik, yemek pişirmede ise tüp gaz kullanılıyor. Bunların yerine doğalgaz kullanıldığında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.? açıklamasını yaptı.

Kepez´de 60 bin konutta 8 bin abone var 

Aslan Uzun, Antalya´da bugüne kadar 300 kilometreye yakın doğalgaz boru hattı döşediklerinin bilgisini vererek, şunları söyledi: ?Bu rakamın yüzde 30´undan fazlasını Kepez´de gerçekleştirdik. İlk doğalgaz çalışmasını da Kepez´de yaptık. Hakan Başkan´ın doğalgazla ilgili sıcak yaklaşımı, bize verdiği pozitif enerji, bizi ittirmesi ile Kepez´de doğalgaz çalışmalarına önem veriyoruz.
Antalya´da 200 bin konutun önüne doğalgaz getirdik. Bunun da yüzde 30´u Kepez´de. Ama Kepez´de 8 bin abonemiz var. Abone de yüzde 12´deyiz. Kepez´de 60 bin konutun önüne doğalgaz götürdük. Bu yıl 30 bin kişiyi abone yapmak istiyoruz. Bunun için muhtarlarımızdan destek istiyoruz.?

Antalya medeni yakıtla buluşmalı

Başkan Hakan Tütüncü de yaptığı konuşmada Antalya´da konutlarda doğalgazın kullandığı ilk ilçenin Kepez olduğunun altını çizdi. 
Gaz dağıtım şirketini, mahallelere bir an önce gazı getirmesi için teşvik ettiklerini aktaran Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Doğalgaz, medeni ve ucuz bir yakıt. Dolayısıyla bu medeni yakıtla Antalyalıların buluşması gerektiğini düşünüyorum. Doğalgazın olduğu yerde hem hava kirliliği olmuyor hem de ucuza ısınma ve ucuza enerji tüketme imkanına kavuşuyorsunuz.?

?Dağıtıcı şirkete güç vermeliyiz?
 

Kepez´de her mahalleyi doğalgazla buluşturmak istediklerini kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, ?Gaz dağıtım şirketi, ne kadar çok aboneye ulaşırsa diğer mahallerimizin doğalgaz ile buluşması hızlanacak. Doğalgazı insanlarımıza tanıtmalı ve talebi mahallelerimizde artırmalıyız. Bu konuda muhtarlarımızdan destek istiyoruz. Emek, Karşıyaka, Gülveren ve Yeşilyurt mahallelerine doğalgaz sözümüz olmuştu. Planlama iptal olsaydı, hem muhtarlarımız hem biz mahallelilere karşı mahcup olacaktık. Böyle bir durum olmadı. Doğalgaz kullanımın yaygınlaşması için dağıtıcı şirkete güç vermeliyiz.? ifadesini kullandı.

?Zor dönemeçleri birbirimize sarılarak geçtik?

4 mahalle ile birlikte 15 mahallede 70 bine yakın konutun doğalgaz kullanma imkanına kavuşacağına dikkat çeken Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Doğalgazı daha fazla mahallelere götürebilirsek, hem insanlarımıza daha güzel bir yaşam imkanı sunacağız hem de şehrin havası daha az kirlenecek ve cebimizden daha az para çıkacak. Muhtarlarımızla hep aynı yöne bakarak netice almanın mutluluğunu yaşadık. Çok zor dönemeçleri birbirimize sarılarak döndük ve kazanan mahallelerimiz oldu.?
Başkan Hakan Tütüncü, doğalgaz çalışması yapılan 4 mahallenin tüm yollarının asfaltını ve kaldırımını yenileyeceklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra toplantıda, doğalgaz  olan mahallelerde abone sayısının artırılması için nelerin yapılabileceği konuşuldu. 



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu