324379001

DÖŞEMEALTI´NA EKOLOJİK PAZAR

DÖŞEMEALTI´NA EKOLOJİK PAZAR

Yöresel ürünler pazarının tamamlanmasına sayılı günler kaldı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç´in ilçe sakinlerini üreticiyle buluşturmak ve organik doğal ürünler tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı yanına ilave olarak yaptırdığı halk dilinde köylü pazarı olarak da bilinen Yöresel ürünler pazarının tamamlanmasına sayılı günler kaldı.


9 dönüm üzerine kurulu 550 pazarcı esnafının stant açarak satış yaptığı Kapalı Cuma pazarı yanında bulunan bin 100 metrekarelik bölümün geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılmış ve ekolojik pazar yapımı için start verilmişti. Büyük bir kısmı tamamlanan köylü pazarının sadece yağmur ve güneşten koruması için yapılan çatı kısmına saçların yerleştirilmesi işlemi kaldı.


Yenilenebilir enerji üretimine başlanacak?
Ekolojik pazarın yanı sıra pazarın eskiyen bölümlerinin de bakım ve onarımı yapılıyor. Çürük yerleri yeniden yapılan çatılar ve diğer alanlar boyanıyor. Pazarın çatısına kurulacak güneş panelleriyle de Döşemealtı Belediyesi kendi enerjisini üreten örnek bir belediye kimliği kazanmış olacak. Yenilenebilir enerji projesinin yasal izinleri alındı ve ihale aşamasına getirildi.


Üreticiler faydalanacak?
Bir ay içerisinde tamamlanması beklenen Ekolojik pazarda 60 esnaf için stant yeri hazırlanacak. Bu alanda ilçede yaşayan vatandaşlar kendi yetiştirdikleri yöresel ürünleri tüketiciyle buluşturacak. Zabıta ekipleri gerçekten organik olan ve kendi yetiştirdiği ürünleri satacak olan kişilere bu alanı tahsis edecek ve sadece yer işgaliye ücreti alacak.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu