324379001

EĞİTİM ARAŞTIRMA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

EĞİTİM ARAŞTIRMA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisinde 6 ayda 560 hasta tedavi edildi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği´ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği alanında uzman, deneyimli doktor kadrosu ve güler yüzlü personeli ile hem Antalya ili hem de komşu il ve ilçelerdeki hastalara hizmet veriyor.

Klinikte akciğer, meme, prostat, baş?boyun, gastrouriner sistem tümörlü çok sayıda hasta tedavi ediliyor. Hasta özelliklerinin ve tümör verilerinin tartışılarak, tedavi kararlarının multidisipliner onkoloji konseylerinde alınması ve bu şekilde hastaya özgü en uygun tedavi uygulanarak tedavi başarısının artırılması hedefleniyor.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Evrim Duman radyoterapinin, kanser hücrelerini öldürmek ve tümörleri küçültmek için kullanılan en eski ve etkili kanser tedavi yöntemlerinden biri olduğunu belirtti.

Günümüzde son teknolojik gelişmeler sayesinde radyoterapinin, eskiye oranla oldukça azaltılmış yan etkiler ile sonuçları en başarılı tedaviler arasına girdiğine değinen Duman, en sık kullanılan tedavi yönteminin Üç Boyutlu Konformal Radyoterapi (3BKRT) olduğunu ifade etmiştir.

Bu yöntem ile planlama ve tedavi aşamasında tümör ve tedavi alanındaki normal dokular gerçek anlamda değerlendirilebildiğini söyleyen Duman, Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (IMRT)´nin ise Üç Boyutlu Konformal Radyoterapinin geliştirilmiş bir şekli olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Duman, bu yöntemle tümörlü dokuyu yok edecek mümkün olan en yüksek doz, normal dokuya en az hasar vererek uygulanabildiğinin de önemle altını çizmiştir.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi´nde 2015 yılında (Ocak-Haziran) toplam 560 hastanın tedavi edildiğini belirten Duman, kliniğe daha çok Antalya merkezden ve ilçelerden hastaların gelmesinin yanında çevre illerden Burdur, Muğla, Mersin, Afyon ve İstanbul´dan da çok sayıda hasta geldiğini ifade etmiştir.  Ayrıca Duman, ? hem Üç

Boyutlu Konformal (3BKRT) hem de Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (IMRT)  teknikleri ile tedavi uyguladığımız kliniğimizde kurulum aşamasında olan yeni cihazımızın kısa bir süre içinde faaliyete girmesi ile Görüntü Klavuzluğunda Radyoterapi (IGRT) ve Volumetrik Yoğunluk Ayarlı Ark Tedavisi (VMAT) gibi ileri teknolojik yöntemlerin yanı sıra Stereotaktik Radyoterapi  (SRS/SRT) ve Stereotaktik Vücut Radyoterapisi (SBRT) gibi yöntemlerle noktasal ışınlama uygulanabilecektir. Bu bağlamda tüm kanserli hastaları şifa bulmak üzere kliniğimize davet ediyoruz? dedi. 



ÇOCUKLARDA D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNE DİKKAT

BÜYÜKŞEHİR'İN SAĞLIKÇILARI VATANDAŞIN HİZMETİNDE

KEPEZ BELEDİYESİ 'GEBE OKULU' FAALİYETE GEÇİYOR

BAŞKAN ÜMİT UYSAL COVİD- 19 HASTALAĞINI ATLATTI

KEPEZ BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK RAPORU HİZMETİ

DR. ÇELİK'TEN ESTETİK ÖNERİLERİ

ÇOCUKLARDA ASPİRİN KULLANIMINA DİKKAT

MURATPAŞA ŞEFKAT MESAİSİNE DEVAM EDİYOR

MURATPAŞA'DA YORULAN ZİHİNLERE FİTNESS

KONESKOOP'UN AŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ VAR

KEPEZ'DEN 15 BİN HASTAYA FİZİK TEDAVİ HİZMETİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN YETİŞKİNLERE ÜCRETSİZ DİŞ TEDAVİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu