324379001

EĞİTİMİN KALBİ ANTALYA´DA ATTI

EĞİTİMİN KALBİ ANTALYA´DA ATTI

Türk Eğitim Sektörünün Yayıncı Aktörleri Antalya´da Buluştu

Eğitim sektöründe olduğu kadar mevcut ve değişen eğitim sistemlerinin de en önemli prensipleri arasında gösterilen yayıncılık, bugün geldiği noktada yol gösterici bir misyon üstleniyor. Bilginin evrensel taşıyıcısı yayınların, eğitimin uluslararası düzeye ulaşmasındaki rolü ise yadsınamaz bir gerçek olarak kabul ediliyor. Bu doğrultuda yürüttüğü yayıncılık faaliyetleriyle farklı bir noktada konumlanan Doğru Cevap Eğitim Kurumları, DC Yayınları & Gündoğumu Yayınları Bayi Toplantısına ev sahipliği yaptı.

4- 6 Mayıs arasında Antalya Amelia Beach Resort Hotel´de gerçekleşen organizasyonda; 2018/2019 yeni dönem yayınları ve değişen müfredata uygun hazırlanan hazırlık kitapları tanıtıldı. Çok sayıda bayinin ilgi gösterdiği toplantıda aynı zamanda Doğru Cevap Eğitim Kurumları´nın yeni dijital alt yapısı DOCA hakkında da bilgiler verildi.

?Gelecek, Eğitimdedir?

Konuyla ilgili açıklama yapan Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu; ´´Biz Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak; toplumumuzun, ülkemizin ve nihayetinde dünyanın geleceğinin eğitimde olduğunu bilerek yola çıktık. Bu misyon ile yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda Doğru Cevap´ın en önemli özelliği kişi ve şahısların kurumu olmamasıdır. Doğru Cevap, Türkiye´de bu işe gönül vermiş, bizimle beraber yol arkadaşlığı yapan, aynı ilke ve hedefleri paylaşan ve aynı amaca hizmet eden tüm kurucularımızındır. Bugün Doğru Cevap Eğitim Kurumları, özel öğretim kursu alanında öncü kurumkardandır. Okullaşma konusunda emin adımlarla yürüyen ve kısa zamanda nitelikli eğitimin adresine dönüşen önemli bir eğitim merkezidir. Bu noktaya gelmesindeki en önemli özellik ise alışılagelmiş, kopyala-yapıştır bir sistemden ziyade kendi eğitim modelini oluşturan bir kurum olmasıdır. Biz Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençler için başka sistemlerin transferini ret ediyor, milli ve yerli bir anlayış, evrensel bir vizyon eşliğinde yeni bir sistem oluşturuyoruz. Bunu yaparken de her anlamda yararlanabilecekleri kaynaklar sunuyoruz? dedi.

?Yayıncılık, Eğitimin Önemli Bir Kilometre Taşıdır?

Gerçekleşen organizasyon kapsamında konuşan Ramazan Akarsu; ?Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak multidisipliner bir bakış açısını benimsiyoruz. Bu bakış açısının sonucu olarak başladığımız eğitim yolculuğuna yayıncılık faaliyetlerini de ekleyerek devam ettik. Çünkü geleneksel kodlarımızı bugünün gerçeklerine entegre eden ve öğreneni merkeze alan bir eğitim anlayışını benimsedik. Kabul ettiğimiz bu anlayışı sürdürülebilir kılmak ve yetiştirdiğimiz nesillere aktarabilmek için yayıncılığın bu yolculuktaki en önemli kilometre taşlarından biri olduğuna inandık. Sonuç olarak DC Yayınları´nı kurarak, öğrencilerimizin kaliteli bilgi kaynağı ihtiyacını karşılamaya başladık. Bugün geldiğimiz noktada, ülkemizin dört bir tarafında yüzlerce bayimiz ile DC Yayınları & Gündoğumu Yayınları´nı öğrencilerimize ulaştırıyoruz? dedi.

?Yayınlarımızın Hazırlık Aşamasında Titiz Bir Çalışma Yürütüyoruz?

DC Yayınları & Gündoğumu Yayınları´nın tanıtımının yapıldığı organizasyonda, yayıncılık süreçlerinde belli ilkelerden taviz vermediklerini söyleyen Akarsu; ?2016 yılında başladığımız bu yolculukta bugün binlerce kişiye ulaşıyoruz. Dolayısıyla hazırladığımız yayınların, çocukların ve gençlerin zihinsel beceri ve gelişimleri üzerindeki etkilerinin farkındayız. Bu noktadan hareketle üretim sürecini çok daha hassas yönetiyor, her aşamasında titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ortaya, doğru ve kaliteli bir kaynak çıkarmak için alanında uzman yazarlarla,  profesyonel dizgi ve grafik & animasyon ekibiyle çalışıyoruz. Ayrıca kullandığımız baskı kalitesiyle de dünya standartlarında bir iş ortaya koyuyoruz. Bunun yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimizin zamanı daha etkin kullanabilmeleri için 7 gün 24 saat yararlanabilecekleri DOCA Mobil Uygulamamızı sunuyoruz? sözleriyle yayıncılık konusundaki iddialarını vurguladı.

?Yeni Eğitim Yılı İçin Çok Daha Fonksiyonel Kaynaklar Hazırladık?

Doğru Cevap Eğitim Kurumları; değişen müfredatı temel alan, ezberci eğitim anlayışından uzak, sorgulatan ve analitik düşünme yolunu gösteren yeni bir seriye imza attı. 2018-2019 eğitim yılı için hazırlanan yayınlar hakkında bilgi veren Ramazan Akarsu; ?Öğrencilerimize 5. sınıftan üniversite hazırlık dönemini kapsayan çok daha fonksiyonel ve alt yapısı güçlü kaynaklar oluşturduk. Öğrencilerimiz konu anlatımlı kitaplarla eksikliklerini giderebilecek ve her biri titizlikle oluşturulan zengin içeriklere ulaşabilecek. Testlerle ise bilgilerini ölçmenin yanı sıra öğrendikleri bilgileri pekiştirebilecekler. Her ders alanındaki becerileri geliştirecek bu eğitim materyallerinin, öğrencilerimiz için akademik alanda her zaman ihtiyaç duyacakları bir yardımcıya dönüşeceğine inanıyoruz. Hazırladığımız yeni dijital ve basılı yayınlarımızın hedefi, öğrencilerimizin lise ve üniversiteye giden yolda yenilenen müfredatı takip eden ekibimiz ile sınavlarda hiçbir soru kaçırmamalarını sağlamaktır? dedi.

?Yayıncılık Sektörünün Lider Bir Kuruma İhtiyacı Var?

Yayıncılık sektöründe son zamanlarda yaşanan değişimlerden kaynaklı çeşitli sorunlar meydana geldiğini söyleyen Akarsu; ?Bu durumu krizden çıkarıp fırsata çevirmek yenilikçi bir bakış açısıyla mümkündür. Yenilikçi ve özgün olunduğu takdirde başarıya ulaşıp iz bırakmak kaçınılmaz olur. Yayıncılık sektörünü yakından incelediğimizde uzun zamandır istikrarlı bir büyüme ve kurumlar arası bir denge görmekteyiz. Bu durumun lider kurum ihtiyacını doğurduğunu düşünüyor ve geleneksel yöntemlerden ziyade yenilikçi kaynakların üretilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda bayilerimizden beklentimiz sadece kitaplarımızı okullarında, kurumlarda kullanmaları değildir. Okuttukları kitapları iyi tanıyan ve analiz eden, sattıkları ürünün ve bağlı oldukları kurumun ilkelerini bilen, gördükleri eksiklikleri bildiren kişiler olmalarıdır. Çünkü biz uzun bir serüvenin yol arkadaşlarıyız ve büyük bir aileyiz? dedi.

?Eğitime Hizmeti Bir Borç Biliyoruz?

DC Yayınları & Gün  Doğumu Yayınları çatısı altında yer alan bayileri buluşturan etkinlikte büyük bir aile olduklarını vurgulayan Ramazan Akarsu, her zaman aynı azim ve kararlılıkla daha iyisi için çalışacaklarını, 2016 yılında başlayan yolculuklarını ulusal bir başarıya dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Yayıncılık faaliyetleriyle eğitimin önemli bir alanında profesyonel çalışma yürüttüklerini söyleyen Akarsu, dün olduğu gibi bugün ve yarın da eğitim için hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

 



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu