HASTALIK DÖNEMİNDE CİLDE DİKKAT

HASTALIK DÖNEMİNDE CİLDE DİKKAT

Hastalık dönemlerinde cilt bakımı nasıl yapılmalı, öneriler haberimizde

Kış aylarında yaşanan ani sıcaklık değişimlerine ve sert iklim koşullarına vücudumuz hemen adapte olamaz. Bu nedenle bağışıklık sistemimiz ekstra çalışmak zorunda kalır. Bu mevsimde iliklerimize kadar hissettiğimiz soğuk havalar, yine soğuğa dayalı olarak daha az dışarı çıkmamız ve daha az hareket ediyor oluşumuz ve güneş ışığının azalması gibi etkenler bir araya gelince bağışıklık sistemimiz yoruluyor ve zayıflıyor. Yeteri kadar güçlü olmayan bağışıklık sistemimiz, devamlı tekrarlayan hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu dönemde bilhassa eklem ağrıları, grip, nezle, soğuk algınlığı, boğaz ve göğüs hastalıkları, solunum yolu enfeksiyonları ve cilt problemleri sıkça görülebiliyor.

Hastalık döneminde iç organlarımızda yaşanan değişim ve gelişmeleri görme şansımız yoksa da etkilerini çok güçlü şekilde hissederiz. Bağışıklık sistemimizin zayıfladığı kış mevsiminde yaşanan hastalıkların cildimize yansımaları çok bariz olmaktadır. Cildinizde aniden doğan yaralar, geçmişten kalan yara ve izlerin uzun süre düzelmemesi, tekrarlayan mantar enfeksiyonları, bağışıklık sisteminin cilt üzerindeki en göze çarpan belirtileridir. Bağışıklık sisteminin zayıflamasını takiben gelen kış hastalıkları; uçuk, af, mantar, egzama gibi cilt hastalıklarını da tetikler. Ayrıca bu dönemde artan alerjen reaksiyonlar cildin dokusunu yıpratarak, solgun, mat ve yıpranmış görünmemize neden olur.

Hastalıklara dayalı olarak ruhsal enerjimizin düştüğü ve kendimizi iyi hissetmediğimiz bu dönemde cilt bakımımızı da ihmal edecek olursak, güzellik oyununun tamamen dışında kalabiliriz. Vücut direncimizle birlikte azalan neşemizin bizi hareketsizliğe ve miskinliğe yöneltmesine izin vermemeli ve kişisel hijyen ve bakım rutinlerimizi kesinlikle aksatmamalıyız.



Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR