324379001

HİNDİSTAN´DA İFTAR VE İFTİHAR

HİNDİSTAN´DA İFTAR VE İFTİHAR

Yunus Emre Enstitüsü Hindistan´da yaşayan Türklerle aynı sofrada buluştu.

Türkiye´nin başat kültürel diplomasi kurumu Yunus Emre Enstitüsü, Hindistan´ın başkenti Yeni Delhi´deki ofisinde geniş katılımlı bir iftar daveti düzenledi. 150 misafirin ağırlandığı etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Yeni Delhi Büyükelçiliği müsteşarı Ümit Alpaslan Kılıç´ın yanı sıra, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler ile başkentte ikamet eden Türk vatandaşları da aynı sofrada buluştu.

Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki dostluğun ve kültürel bağların pekişmesi amacıyla dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Hindistan´ın başkenti Yeni Delhi´de bir iftar daveti düzenledi. Yaklaşık 150 misafirin ağırlandığı etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Yeni Delhi Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Ümit Alpaslan Kılıç, Jamia Millia Islamia Üniversitesinden Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Mukesh Ranjan, Beşeri Bilimler ve Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Whajuddin Alvi´nin de aralarında bulunduğu öğretim görevlileri de yer aldı. Yanı sıra, aynı üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileriyle beraber, Jawaharlal Nehru Üniversitesinden akademisyenler ve Yeni Delhi´de ikamet eden Türk vatandaşları aynı sofrada buluşarak Ramazan sevincini yaşadı.

Akademisyenler ve öğrenciler müteşekkir

Dostluk rüzgarlarının estiği İftar yemeği sonrasında, öğrenciler ve akademisyenlerin böyle etkinlikler ile bir araya getirilmesinin hem kültürel ilişkiler hem de dil öğrenimi bakımından büyük önem arz ettiğini ve burada bulunmaktanmutluluk duyduğunu ifade eden Jamia Millia Islamia Üniversitesinden Prof. Mukesh Ranjan, büyük bir gayretle öğrenimlerine devam eden öğrencilere ve bölümün tüm hocalarına teşekkür ederek Türkoloji çalışmalarınınilerde de devam ettirilmesi ve daha güzel işlerin yapılması konusunda destekçi olduklarını dile getirdi.

Bölüm öğrencilerinden Touheed Alam ve Yousuf Ansari ise, ?Bu büyük ve güzel Yunus Emre ailesinin bir parçası olduğumuz için gururlu ve şanslı hissediyoruz. Bu akşam burada hep beraber oruçlarımızı açtık ve harika vakit geçirdik, mezun olmamıza çok az bir zaman kaldı; üç yıl boyunca derslerde ve ders dışındaki zamanlarda hocalarımızla beraber hem eğlendik, mutlu olduk hem de Türk dilini ve kültürünü öğrendik.Tüm bunların bitiyor olması bizi üzse de buradan çok güzel hatıralarla ayrılıyoruz? dediler.

Yunus Emre Enstitüsü ve üniversiteler iş birliği

Jamia Millia İslamia Üniversitesinde Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile 2012 yılında başlatılan Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı kapsamında Türkiye´den görevlendirilen okutmanlar, yerel okutmanların da katılımı ile Hindistanlı öğrencilere lisans düzeyinde Türk Dili ve Edebiyatı dersleri veriyorlar. Bölümden mezun olan öğrenciler Amazon, Google gibi şirketlerde işe başlama fırsatı elde ederken bazıları da YTB-Türkiye Bursları aracılığı ile Türkiye´de Lisansüstü öğrenime devam etme imkanı buluyorlar.

Öğrenciler, üç yıl süren lisans öğrenimleri sırasında Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenen Yaz Okulu programına dahil olabilirken yaz mevsiminin de bir ayını Türkiye´de geçirerek Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar. Diğer yandan öğrenciler, iki ülke arasındaki benzerlik ve farklılıkları görme ve öğrendikleri yabancı dili geliştirebiliyorlar.

JMI üniversitesinde Türkçenin lisans dersi olarak verilmesinin yanı sıra akşam kursları da düzenleniyor ve farklı bölümlerde okuyan ya da bu bölümlerden mezun olan öğrenciler temel seviyede Türkçe okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerisine sahip olarak kursu tamamlayabiliyorlar.

Yunus Emre Enstitüsünün Hindistan´da JMI dışında Jawaharlal Nehru Üniversitesi ile de iş birliği protokolü bulunuyor. Türkçenin seçmeli ders olarak okutulduğu JNU Üniversitesinde Hindistanlı öğrencilerin yanı sıra Çin, Endonezya, Kore gibi farklı ülkelerden gelen öğrenciler temel seviyede Türkçe öğreniyorlar.

Hindistan´da Türk kültürü esintileri

Yunus Emre Enstitüsünün kültürel faaliyetleri kapsamında Hindistan´da şimdiye kadar ?Anadolu´nun Renkleri Projesi? çerçevesinde Kadesh Dans Gösterimi, ?Herkes için Masallar? projesi dahilinde İki Dilde Örülen Masallar adlı masal anlatımı etkinliği ve film gösterimi etkinlikleri de düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü Hakkında

Yunus Emre Enstitüsü dünyada 60´a yakın kültür merkezi ve 150´yı aşkın irtibat noktasında Türkiye´nin kültür diplomasisi faaliyetlerini yürütmektedir. Türkiye´nin uluslararası alanda bilinirliğini, güvenirliğini ve itibarını artırmayı amaç edinmiş olan Enstitü, kültür diplomasisi faaliyetlerini dil, kültür-sanat ve bilim-akademi olmak üzere üç ana eksen üzerinden yürütmekte, bu yolla dünya üzerinde Türkiye´ye dost ve Türkiye´yle bağ kuran insan sayısını artırmayı hedeflemektedir. https://www.yee.org.tr/

Detaylı bilgi için:

Bersay İletişim Danışmanlığı

Gamze Özçelik ? gamze.ozcelik@bersay.com.tr 0533 315 49 94

Erkan Yılmaz ? erkan.yilmaz@bersay.com.tr 0532 556 27 93

Gamze Özbek ? gamze.ozbek@bersay.com.tr 0553 317 04 34



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu