324379001

İLK TUĞLA TÜTÜNCÜ´DEN

İLK TUĞLA TÜTÜNCÜ´DEN

En özel camiye ilk tuğla Tütüncü´den

 

Başkan Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran´ı Kerim okunacağı Çelebi Sultan Mehmed Camii´nin duvarına ilk tuğlayı koyarak ikmal inşattı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü´nün 2. döneminin önemli projelerinden olan ve ilçenin manevi alanda imarına katkı sağlayacak Çelebi Sultan Mehmed Camii´nin karkas inşaatı tamamlandı.

Yeni Mahalleye kazandırılan caminin, ihalesinin yapılması ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra ikmal inşaatına geçildi.
Başkan Tütüncü, ince işlerinin yapımını başlatmak için geçtiğimiz Cuma günü Çelebi Sultan Mehmed Camii´nin inşasını ziyaret etti.
Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır ve yüklenici firma temsilcileri tarafından karşılanan.Tütüncü , duvarına ilk tuğlayı ve harcı koyarak Kepez´in en prestijli camisinin ince işlerinin yapımını başlattı.

Cami´den Antalya´ya Kuran´ı Kerim ışığı yayılacak

Tütüncü, Osmanlı geleneğini yaşatmak için de tuğlanın içerisine mektup bıraktı.
Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, " Önemsediğimiz bu cami projemiz kentimizin manevi noktada imar edilmesi anlamında çok özel eserlerden birisi olacak. Antalya´ya, bu camiden Kuran´ı Kerim´in ışığı yayılacak." dedi.
Tütüncü, duvarına ilk tuğlayı Cuma günü yerleştirdikleri camiinin ince işçiliğini tamamlayarak, yine bir cuma günü hizmete açacaklarını belirtti.

Şehrin manevi ihtiyacını karşılayacak

Çelebi Sultan Mehmed Camii´nin, Kepez´in manevi imarına önemli katkı sağlayacağına işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: "Şehri maddi anlamda imar ediyoruz. Birçok tesis kazandırıyoruz. Kültür sanat, yol, park, alt ve üst yapı hizmetlerini yapıyoruz. Bu hizmetler bir yere kadar. Bir de gönüllerin mamur olması lazım. Manevi imara ihtiyaç var. Manevi ihtiyaç kendi değerlerimizle ve kendi inancımızla olacak. O inancın ihyasına yarayacak birçok hizmeti de Çelebi Sultan Mehmed Camii gibi nitelikli camiler yapacak."

Kabe´nin Şubesi olacak

Caminin ikmal inşasının başlamasıyla mutlu günlerinden bir tanesi yaşadığına değinen Tütüncü, şöyle devam etti: "Bu camide gönül mimarları olacak. Gönül mimarları için bu ibadethane çok özel mekanlar haline gelecek. Camide gerçekleştirilecek nitelikli programlarla da beraber gönüllerin imarı ve değerlerimizin ihyası noktasında da çok önemli bir adım atılacak. Bugün çok mutluyum. Diyebilirim ki belediye başkanlığımın en mutlu günlerinden bir tanesi... Gerçekten çok özel gördüğümüz, büyük anlamlar yüklediğimiz çok kıymetli kabul ettiğimiz bir eserin yükselmesi noktasında önemli dönemeci geçiyoruz. Cenabı Allah kazasız-belasız bu camimizi tamamlamayı bize nasip eder ve bu camiyi uzun yıllar mübarek bir mekan kılar. İnancımıza göre her cami Kabe´nin birer şubesidir. Kepez merkez camisi de Kabe´nin güzel bir şubesi olacak. "

Duvara mektup bıraktı

Başkan Tütüncü, caminin duvarına yerleştirdiği ilk tuğlanın içerisine neden mektup bıraktığını şu şekilde izah etti: "Cami duvarına mektup bırakma bir Osmanlı geleneğidir. Bu geleneği yaşatalım, geleceğe bir hatıramız olsun, istedik."

7 gün 24 saat canlı Kuran okunacak

Çelebi Sultan Mehmet Camii´nin 4 milyon 444 bin TL ederindeki ikmal inşaatı 365 günde tamamlanacak. Caminin karkas inşaatı içinse 5 milyon TL harcanmıştı. Bölgesine vizyon kazandıracak olan Celebi Sultan Mehmed Camii´nde hafızlar tarafından 7 gün 24 saat, (namaz vakitleri hariç) kesintisiz canlı Kuran´ı Kerim okunacak. Camide, Peygamber Efendimiz (SAV) de pazartesi ve cuma geceleri okunacak mevlidi şerifler ile anılacak.

Osmanlı mimarisinde

Mimarisiyle İstanbul Fatih´teki tarihi Atik Ali Paşa Camii´ne benzeyen Çelebi Sultan Mehmed Camii, Yeni Mahalle´de Seyhan ve Ceyhan caddelerinin kesiştiği noktadaki 2 bin 742 metrekarelik (m2) bir alan üzerine inşa ediliyor. Yaklaşık maliyeti 5 milyon olan ve ihale yöntemiyle inşa edilen caminin çevresinde yeşil alan düzenlemesi de yapılacak. Böylece cami alanı, 7 bin 300 m2´ye çıkacak.
Caminin ana ibadet yeri 600 m2, son ibadet yeri 205 m2, avlu sahası 766 m2, orta meydan 350 m2, minare uzunlukları ise 46,5 metre olacak. Türk-İslam medeniyetindeki cami anlayışına uygun şekilde tasarlanan camide, düz taban girişi sayesinde yaşlılar ve ortopedik engelliler ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler.
Camide, hanımlar için de mahremiyetin muhafaza edileceği, abdesthane ve ibadet yerleri de bulunacak. Caminin avlusundaki külliye de ise İslam ilimleriyle ilgili dersler verilecek ve sohbetler yapılacak. Camide aynı anda 5 bin kişi namaz kılabilecek.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu