324379001

KARADENİZ'İN TÜM RENKLERİ MURATPAŞA'DA BULUŞTU

KARADENİZ

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği birliğin ve beraberliğin buluşması ‘Yöresel Lezzet Günleri - Komşu Buluşmaları’nda binlerce Karadenizli bir araya geldi

Antalya’da yaşayan binlerce Karadenizli, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği ‘Yöresel Lezzet Günleri - Komşu Buluşmaları’nda bir araya geldi. Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen Karadeniz Günü’ne Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal’la katıldı. Antalya Karadenizliler Derneği (ANTKAR-DER) iş birliğiyle düzenlenen ‘Antalyalı Karadenizlilerin’ büyük buluşmasında çok sayıda yöre ve hemşeri derneği de yer aldı.

Horonlarla başlayan Karadeniz Günü’nde, Muratpaşa Belediyesi, 1 ton ekmek arası hamsi ikram etti. Belediye Başkanı Uysal da eşiyle birlikte hamsi dağıttı, meydanda Karadenizli komşularıyla horon tepti. Başkan Uysal, horonun ardından binlere seslendiği konuşmasına, “Can eksen can fışkıracak muhteşem bir ülkenin evlatlarıyız” diye başladı.

Başkan Uysal, şunları söyledi: “Ülkemizin bir tarafında horon tepilir, bir tarafında zeybek oynanır, bir tarafında halay çekilir. Dört bir tarafında, bütün hücrelerinde ortak ağlanır, gülünür. Tasada ve kıvançta beraber olmanın onuru yaşanır. Ve onun güzel bir yansıması olan Muratpaşa. Antalyalı Karadenizliler, Karadenizli Antalyalılar; Antalyalı Doğu Anadolulular, Doğu Anadolulu Antalyalılar; Antalyalı İstanbullular, İstanbullu Antalyalılar.

Yurdumuzun dört bir tarafından, kasabasından, köyünden gelip bu şehri oluşturan muhteşem komşularım, her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Hepinizin komşuluğuyla onur duyuyorum. Hepinize, ‘İyi ki varsınız’ diyorum. Sağ olun, var olun. Varlığımız için, komşuluğunuz için, Muratpaşa’mıza, Antalya’mıza, vatanımıza kattıklarımız için teşekkür ediyorum.”

Hamsinin kıpırtısının ülke insanın kalbindeki vatan sevgisini en iyi şekilde ifade ettiğini belirten Başkan Uysal, “Sizi kıpır kıpır görüyorum. Muhteşemsiniz. Burada bir lokma ekmeğimizi, türkümüzü, horonumuzu paylaşıyoruz. Bu güneşli güzel kış gününde varlığı yokluğu beraber idrak ediyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz hiç bozulmasın. Ülkemizin aydınlık geleceğinde hep beraber olalım. Önemli olan birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya koymak. Önemli olan bu” diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Karadeniz Günü, Selçuk Balcı konseriyle devam etti. Selçuk Balcı’nın kemençesine tulum eşlik ederken meydanın dört bin yanında horonlar konser boyunca devam etti.



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu