324379001

KEPEZ ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

KEPEZ ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Hakan Tütüncü, "İftihar vesilesi olan o kadar çok hizmetimiz var ki. Böyle bir dönem Kepez´in altın dönemidir." dedi

Kepez altın dönemini yaşıyor

Bütçesinin yüzde 50´sini yatırıma ayıran, çalışanına, kamuya ve özel sektöre borcu olmayan bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, "İftihar vesilesi olan o kadar çok hizmetimiz var ki. Böyle bir dönem Kepez´in altın dönemidir." dedi

Kepez Belediyesi´nin, Ekim ayı olağan meclis toplantısının devam oturumunda, 2016 yılı gelir ve gider bütçesinin 235 milyon 250 bin lira olması oy birliği ile kabul edildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bütçe görüşmesinde 2016 yılında yapımını başlatacakları yeni projeleri de açıkladı.
Yapıcı muhalefetin, iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte Kepez´e hizmet etme anlayışının devam ettiği mecliste, 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İlk görüşülen madde olan Plan ve Bütçe Komisyonu´nun 2016 yılı Performans Programına ilişkin raporu oy birliği ile meclisten geçti.
Daha sonra 2016 yılı bütçesi, gelir tarifesi, kadro cetvelleri ve bütçe kararnamesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu´nun raporu görüşüldü.
Ak Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik ve CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek , 2016 yılı gelir ve gider bütçesiyle ilgili görüşlerini dile getirdiler.

"Bütçede rekor kırdık"

Daha sonra söz alan Başkan Hakan Tütüncü, "Belediye bütçesi yüzde 70 oranında gerçekleşiyorsa 5 yıldızlı bir bütçedir. Görevi devraldığımda bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 40´lardaydı. 2009´dan sonra bizim bütçelerimizde gerçekleşme oranları hiçbir zaman yüzde 75-80´lerin altına inmedi. 80-90 aralığında bütçe gerçekleşmemiz oldu. Geçtiğimiz yıllar Kepez´de istisnai bir başarıya imza attığımız adeta rekor kırdığımız yıllar oldu. Bu başarıyı AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri ile hep birlikte yaptık. " ifadesini kullandı.

235 milyonun yarısı yatırıma

2016 yılı gelir ve gider bütçesini 235 milyon 250 bin lira olarak meclise sunduklarını aktaran Başkan Tütüncü, bütçede en fazla payı yatırıma ayırdıklarının altını çizdi.
Tütüncü, geçtiğimiz yıla kadar belediyenin tüm yatırımlarının Fen İşleri ile Park ve Bahçeler müdürlükleri tarafından yapıldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Geçtiğimiz yıl meclis kararı ile Plan ve Proje Müdürlüğü´nü kurmuştuk. Bu müdürlük, üst yapı olarak yapılan yatırımların tamamının yapılmasından ve projelendirilmesinden sorumlu.
Fen İşleri Müdürlüğü sadece yol, asfalt, yağmur suyu gideri, kaldırım gibi alt yapı yapan bir müdürlük haline geldi. Fen İşleri Müdürlüğümüzün bütçesi, 48 milyon 829 bin lira, Plan ve Proje Müdürlüğümüzün bütçesi 16 milyon 715 bin lira ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bütçesi ise 33 milyon 450 bin liradır."

Halkla İlişkiler bütçesi genel hizmet alımına gidiyor

Tütüncü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü´ne ayrılan 22 milyon 440 bin liralık bütçenin fazla olduğuna yönelik eleştirilere ise şu cevabı verdi:
"Sistem Kepez Belediyesi´nde biraz farklı kurulmuş. Bizden önceki dönemlerde Belediye´nin satın aldığı hizmet bu bütçenin içerisinde muhasebeleştirilmiş. Bu alışkanlığı değiştirmemek için bütçeye müdahale etmedik. Bu müdürlüğün bütçesinde genel hizmetle ilgili alımlar var. Belediyenin hizmet alımıyla çalıştırdığımız işçi sayısı ( Temizlik İşleri hariç) 760´dır. Bizim 760 taşeron şirket işçimiz var. 22 milyon 440 bin liralık Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bütçesinin 15 milyon 505 bin lirası taşeron şirket çalışanımıza ödediğimiz ücretlerdir. Bu müdürlüğün bütçesiyle 156 cami ve 185 okulumuza periyodik temizlik hizmeti de götürüyoruz. Genel hizmetler okul, cami temizliği ve cari giderler ilgili kısımları topladığınız zaman 18 milyon lira 114 lira yapıyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü´nün kendisine ayırdığı para 4 milyon 330 bin liradır."

Az personelle çok hizmet

Başkan Hakan Tütüncü, bütçenin yüzde 18´ni personel giderlerine harcadıklarını belirterek, şunları söyledi: "369 kadrolu işçimiz, 148 memurumuz var. Hizmet alımıyla çalışan personel sayımız 760 kişidir. Temizlik işlerinde çalıştırdığımız personel sayımız ise 295´tir. Bürolarda çalışan taşeron işçi sayımız 170´dir. Çok fazla personel almak demek, verimini artırmak demek değildir. Nüfusumuza yakın belediyeler ile mukayese edildiği zaman personel giderimiz ve personel sayımız o belediyelerin çok altındadır. Toplam çalışanımız 1575´tir. Nüfusu bizimle aynı olan belediyeler 2,5 katımız personelle çalışıyorlar.
Ama biz daha çok hizmet üretiyoruz."

Bütçenin 0.70 ile 800 etkinlik

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü´nün bütçesinin 3 milyon lira olduğuna dikkat çekerek,"Bütçemizin 0.70´ine tekabül eden bu rakamla bir yıl içerisinde 800 üzerinde kültürel ve sosyal etkinlik yapacağız." dedi.

Başarının sırrı tasarruf

Bütçenin yüzde 50´sini yatırıma ayırdıklarını yineleyen Başkan Hakan Tütüncü, bütçe ve yatırım başarılarıyla ilgili şunları kaydetti: "Geçen yıl yatırıma ayırdığımız net para yaklaşık 100 milyon liradır. Bu rakam, bütçenin yüzde 48´i eder. Belediyecilik standardında bütçenin yüzde 33´ü yatırıma ayrılıyorsa fevkalade yatırımcı bir belediyesiniz demektir. Kepez Belediyesi, şu an yüzde 50´ye yakın yatırım yapan bir belediyedir. Babam, bana küçükken ´işten değil ama dişten artır, diye öğütte bulunmuştu. Tasarruf edersen artar.
Belediyenin kör kuruşunu kendi paramızdan daha değerli bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz.

"İmkansızlıktan yakınmam"

Elimizde kısıtlı bir kaynak var. Bu kaynağı en akılcı bir biçimde kullanarak Kepez´in önceliklerine göre halkımıza hizmet üretmeliyiz. Vicdanım yaptığımız bu bütçe konusunda son derece rahat. İftihar vesilesi olan o kadar çok hizmetimiz var ki. Gerçekten böyle bir dönem Kepez´in altın dönemidir. Bütçemizin yüzde 50´si yatırım. Çalışanına, kamuya, özel sektörü borcu olmayan bir belediyeyiz.
Belediye başkanları hep imkânsızlıktan yakınırlar. Ama ben bir günden bir güne imkânsızlıktan yakınmadım. Kendi imkânlarımızı sağlıklı bir zeminde kullanıp israfın da önünü kapatırsak o zaman para birikiyor. Biriken parayı da halkımıza yatırıma dönüştürüyoruz."

Belediye yemekhanesinde yemek

Tütüncü, bütçeye katkılarından dolayı meclis üyelerine, bürokratlarına ve çalışanlarına teşekkür etti.

Daha sonra yapılan oylamada 2016 yılı gelir ve gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Hakan Tütüncü, meclisin ardından Ak Parti, MHP ve CHP meclis üyeleri ile belediye yemekhanesinde yemek yedi.

Kepez Belediyesi´nin 2016´ yılında yapacağı yatırımlar:

100 km yeni yol.
100 km sathi asfalt.
150 km sıcak asfalt.
100 bin m2 parke kaldırım.
2 adet yeni köprü
Yeni iş makinesi alımı
25 adet mahalle parkı
10 adet parkının tadilatının yapılması
Avni Tolunay Mahallesi´nde 70 bin m2´lik kent parkı
Dokuma´ya TÜBİTAK işbirliği ile bilim merkezi
Dokuma´ya oyuncak müzesi
3 adet semt spor sahası
Varsak Lyrboton Kome (arkeopark olarak ziyaret açılması)
Şehir kütüphanesi
Hasta konuk evi
1 adet semt konağı (Esentepe Mahallesi)

 



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu