324379001

KEPEZ BELEDİYESİNDEN BEREKETLİ HASAT

KEPEZ BELEDİYESİNDEN BEREKETLİ HASAT

Kepez Belediyesi, farkındalık oluşturmak amacıyla 540 dönüm araziye ektiği 11 ton ekmeklik buğdayın hasadını gerçekleştirdi. Hasada katılan Başkan Hakan Tütüncü, “Allah nasip etti ve tarlalardan bereket fışkırdı" dedi

Kepez Belediyesi, ilçenin kırsal mahallelerindeki uzun yıllar atıl bırakılan arazileri, taşlardan, çalılardan temizledi, zemine kırmızı toprak serdi ve iş makineleriyle işleyerek yeniden tarıma kazandırdı. Tarıma kazandırılan 540 dönümlük tarlaya, ekmeklik buğday ekildi. Buğday tarlalarının bakımı, ilaçlaması da titiz bir şekilde yapıldı. Kepez Belediyesi, hasat vaktinin gelmesiyle de buğday tarlalarına verdiği emeğin karşılığını bereket olarak aldı.

540 dönüm tarlada buğday hasadı

Kirişçiler Mahallesi’nde oluşturulan 200 dönüm Antalya Orman Çiftliği ile bölgede atıl halde iken tarlaya dönüştürülen 340 dönümlük araziye ekilen buğdayın hasadına başlandı. Buğday hasadı, biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle başlatıldı.

Hasat edilen buğdaylar da kamyonlarla buğday ambarlarına taşındı. İlk gün 340 dönüm tarlanın hasadı yapıldı. Yarın da Antalya Orman Çiftliği’ne ekilen buğday hasat edilecek. Buğday hasadı için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  belediye bürokratları, Kirişçiler Mahalle Muhtarı Ali Cingöz, üreticiler bir araya geldi.

“Bereketi hemşehrilerimizle paylaşacağız”

Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, atıl arazilerin tarıma kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi. İlçede atıl haldeki 540 dönüm araziyi tarıma kazandırdıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Ekim sezonunda tarlalarımıza buğdayı ektik. Allah nasip etti bu tarlalardan bereket fışkırdı. Bu bereketi de hemşehrilerimizle paylaşacağız.” ifadesini kullandı.

“Hasat yüzümüzü güldürdü”

Tütüncü, buğday ekimiyle hem sosyal belediyeciliği özel bir başlık açtıklarını hem de tarıma önemli bir farkındalık kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi: “Milletçe, çok çalışmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin geleceği tarımdadır. Tarıma yönelik yapılacak çalışmaların son derece önemli olduğunun altını çizmek isterim.

Hasat yüzümüzü güldürüyor.  İnşallah elde ettiğimiz ürünleri paylaştığımız hemşehrilerimizin de yüzü gülecek. Tarıma artan bir ilgiyle, destekle farklı bir bakış açısını Kepez’de geliştirmeye, bunu da örnek bir belediyecik faaliyetine dönüştürmeye devam edeceğiz.”



ŞİFA KAYNAĞI ZENCEFİLİN İLK HASADI YAPILDI

FAYDALI BÖCEK ÜRETİMİNDE YENİ ÜRÜN BAL KABAĞI

BÜYÜKŞEHİR KADIN KOOPERATİFLERİNİ DESTEKLİYOR

BÜYÜKŞEHİR'DEN ELMALILI ÇİFTÇİLERE SULAMA DESTEĞİ

KONESKOOP'TA TARIM KONUŞULDU

KEPEZDE TOHUMLAR İKİNCİ KEZ TOPRAKLA BULUŞTU

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

KUMLUCA'DA SERALARA DİJİTAL TAKİP SİSTEMİ KURULDU

UYSAL; "TARIMDA TEŞVİKLER DOĞRU PLANLANMALI"

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇİFTÇİYE HİBE BUĞDAY TOHUMU DESTEĞİ

BAŞKAN BÖCEK; "EMEKÇİ KADINLARIMIZ BAŞ TACIMIZDIR"

TARIM ZİRVESİNE MURATPAŞA DAMGA VURDU

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu