324379001

KEPEZ GÜLVEREN'E 24 DERSLİKLİ OKUL YAPILACAK

KEPEZ GÜLVEREN

Kepez Belediyesi’nin 160 gecekondunun 40 yıla yakın tapu sorununu çözümleyerek, hak sahiplerini lüks binalara kavuşturduğu örnek proje " Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi ” kapsamında bölgeye 24 derslikli ilkokul kazandırılıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katkılarıyla ilçe bir eğitim yuvasına daha kavuşuyor. Göreve geldiği 2009 yılından bu yana Kepez’de 140’a yakın okulun yapımına ve okulların eğitim hayatına başlamasına doğrudan katkılar sunan Başkan Tütüncü, örnek kentsel dönüşüm projesiyle lüks konutların yükseldiği Gülveren’e de bir de okul kazandırıyor.  

Gülveren Mahallesi’nde 1/1000 ölçekli imar planında ilköğretim okulu alanı olan ve mülkiyeti belediyeye ait parsel, Kepez Belediyesi’nin Mayıs ayı meclisinde alınan kararla 25 yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmişti.

Işık hızıyla biten Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi gibi,  Kepez meclisi tarafından alınan tahsis kararının ardından bölgeye kazandırılacak okul yapımı için de jet hızıyla Antalya Valiliğinde protokol gerçekleştirildi. Protokol; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Gülveren kentsel dönüşüm projesinin yapım ihalesini üstlenen Pınarlar İnşaat  Taahhüt Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret  A.Ş. adına İbrahim Sert, arasında imzalandı. İmza törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Ocak, Tekin Sert, Arif Sert ve Mehmet Sert de katıldı.

24 derslikli ilkokul

Kepez’e yeni bir okul daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “En sevdiğimiz şey yeni okular yapmak. Gülveren’e yeni bir okul geliyor. Gülveren Kentsel Dönüşüm Projemiz zaten muhteşem olmuştu. O projemizi güzel bir okulla taçlandırmak bugünün en güzel haberi oldu. Hayırlı olsun. ” dedi. 24 derslikli ilkokulun Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’ni daha anlamlı hale getireceğini belirten Başkan Tütüncü, “ Oradaki hak sahiplerinin çocuklarını okutabileceği bir devlet okulu olacak. Gülveren’in ve yakın çevresinin bir okula ihtiyacı vardı. Bu okul o ihtiyaca cevap verecek. “ diye konuştu.

2023 Eğitim - öğretim yılına tamamlanacak

Hayırsever Pınarlar İnşaat Taahhüt Turizm Gıda Sanayi Ticaret AŞ. tarafından  yapımı üstlenilen 24 derslikli ilkokul binasının, toplam inşaat alanı 5.140.00 metrekare, yaklaşık maliyeti de 2021 birim fiyatlarına göre 15.420.000.00  olarak belirlendi. " Pınarlar Ahmet Rıfat Sert " isminin verileceği ilkokul, saha tanzimi ve çevre duvarı, anahtar teslimi yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek. Protokol onaylandıktan sonra 2022 yılı içerisinde okulun İnşaat ruhsatı alınarak inşaata başlanılacak, en geç 2023 yılı Eylül ayının başında bitirilerek, anahtar teslimi gerçekleştirilecek. 



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu