324379001

KEPEZ TEK SARNIÇ PARKI DAHA DA GÜZELLEŞECEK

KEPEZ TEK SARNIÇ PARKI DAHA DA GÜZELLEŞECEK

Kepez Belediyesi, şehrin merkezinde yer alan ve yakın bir tarihte yenilediği Tek Sarnıç Kent Parkı’nı, kedi, köpek ve kuş evleri, Yörük Çadırı, kadın üreticilere yönelik satış noktaları çalışmalarıyla daha da güzelleştirecek

Kepez Belediyesi, Avni Tolunay Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde 18 bin metrekarelik alandan oluşan Tek Sarnıç Parkı’nda, geçtiğimiz yıllarda yenileme çalışması gerçekleştirmişti. Şehrin merkezi bir noktasında yer alan park, yeşil alanları, sosyal tesisleri, mesire ve spor alanlarıyla şehir sakinleri için önemli bir sosyal yaşam alanı haline geldi.

Masal kahramanı Gulliver'in 15 metre uzunluğunda bir heykelinin yer aldığı kent parkı, içerisindeki çam ağaçları ve yeşil dokusuyla da vatandaşları doğa ile buluşturuyor. Kepez Belediyesi, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi kapsamında kurulan 5 adet kooperatife de, parktaki ticari işletmelerin kullanımını tahsis etti.

Kadın girişimciler ile ziyaretçilerin taleplerini dikkate alan Kepez Belediyesi, Tek Sarnıç Kent Parkı’na yeni üniteler kazandırıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, kent parkını ziyaret ederek, yapılacak çalışmalar hakkında bürokratlarından bilgi aldı.

Tek Sarnıç’ta kadın emeği var

Parkta bulunan dükkânları işleten girişimci kadınların, parkla ilgili taleplerini dinleyen Tütüncü, yaptığı açıklamada Tek Sarnıç Kent Parkı’nın, şehrin güzel yeşil alanlarından biri olduğunu söyledi. Bu parkı, yakın geçmişte yeni yüzü ile hizmete açtıklarını aktaran Tütüncü, parkta yapılacak çalışmalarla ilgili şunları kaydetti: “Tadilat çalışması sonrası park, bambaşka bir güzellik seviyesine ulaştı.

Tek Sarnıç Kent Parkı, kadın emeğinin merkezi haline geldi. Ziyaretimde, kent parkındaki ticari tesisi işleten kadın girişimcilerin isteklerini dinledim. Küçük dokunuşlarla parkı, hanımefendilerin zarafetine yakışır hale getireceğiz. Kent parkımıza, kedi, köpek ve kuş evleri yerleştireceğiz.

Can dostlarımızın mama ve su ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yörük Çadırı kuracağımız parkta, hanımefendilerin, kooperatiflerinde üretmiş oldukları ürünleri sergileyebilecekleri, satabilecekleri noktalar da oluşturacağız. Parktaki güvenlik hizmetini artıracağız. Çeşitli türde bitki ve çiçek dikerek, parkımızı güzelleştireceğiz.”

“Tek Sarnıç, aile ekonomisine destek veren bir merkez olacak”

Başkan Hakan Tütüncü, kadın girişimcilerin zarafeti ile Tek Sarnıç Kent Parkı’nı çok daha güzel bir hale geleceğinin altını çizerek, “Bu güzel mekân, hanımların aile ekonomilerine de destek sağlayan bir merkez haline gelecek. Hanımefendiler üretim yapmak istiyoruz, diyorlar. Üreterek geleceğe yürümek, bizim için çok önemli. Hanımefendilerin üretim yapma isteklerini büyük bir takdirle karşılıyorum. Belediyemiz kadın girişimcilerimize her türlü desteği verdi. Bugüne kadar nasıl hanımefendilerin yanında olduysak bugünden sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Masal ve çizgi film karakterlerinden oluşan temalı alanların bulunduğu Tek Sarnıç Kent Parkı; meydan, dükkânlar, büfeler, yürüyüş yolları, restoran, fitness ve dinlenme alanları gibi bölümlerden oluşuyor.



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu