324379001

KEPEZ'DE GELECEĞİN AZİZ SANCAR'LARI YETİŞİYOR

KEPEZ

Başkan Hakan Tütüncü’nün, ‘Kepez'de nice Aziz Sancarlar, nice Selçuk Bayraktarlar yetiştirecek dev bir yatırım.’ olarak nitelendirdiği Antalya Bilim Merkezi’nde deneme eğitimleri başladı

Geçmiş yıllarda Antalya’nın ‘beyaz altını’ pamuğu, kumaş ve iplik haline getiren Dokuma Fabrikası, dönüştürüldüğü bilim merkeziyle de bilgi, teknoloji alanında üretmeye, ülkenin geleceğine katkı sağlamaya devam ediyor.  
Kepez Belediyesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, gençlere ve çocuklara kapılarını açtı.
Türkiye’nin en nitelikli astronomi bölümünün de kurulacağı bilim merkezi, 14 ayrı sergi teması ve 6 farklı atölyesiyle öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Antalya Bilim Merkezi’nde deneme eğitimleri başladı

Deneme eğitimlerinin başladığı ve resmi açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yapılacak olan Antalya Bilim Merkezi, bugüne kadar farklı yaş gruplarından yüzlerce öğrenciyi bilgi ve teknolojiyle buluşturdu. Merkez ve ilçelerdeki ortaokul, liseler ile Akdeniz Üniversitesi’nden gelen öğrenciler, bilim merkezinin atölyelerinde,  fen bilimleri ile teknolojiye yönelik çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Öğrenciler, eğitim çalışmalarını öğretmenlerinin ya da bilim merkezinin uzman eğitmenlerinin gözetiminde yapıyor. Akdeniz bölgesinde ilk ve tek olan Antalya Bilim Merkezi’nin imkânları, ilim ve teknoloji alanında projelerini geliştirmek isteyen öğrencelere, okullarında fen bilimleri laboratuarı bulunmayan okullara da müracaat etmeleri halinde sunuluyor.

Yakın illerdeki öğrencilere de hizmet verecek

DokumaPark alanının içerisinde bulunan Antalya Bilim Merkezi, sadece öğrencilerin değil, bilgiye, teknolojiye, fen bilimlerine ilgi duyan, araştırmak ve öğrenmek isteyen her yaş grubundan bireyin de hizmetinde olacak.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Dönemlerimizin en büyük eseri.” dediği Antalya Bilim Merkezi, yakın illerdeki öğrencilere de hizmet verecek.

“Gençlerimiz bilgiyi konuşsun istiyoruz”

Ülkenin geleceği olan gençleri ve çocukları, Antalya Bilim Merkezi’nde bilim ve teknolojiyle buluşturmuş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, “Gençlerimiz, bilgiyi konuşsun istiyoruz. Teknolojiyi, bilimi, tarımı, teknoloji tasarımını, doğada yaşayan canlıları konuşsun istiyoruz. Onların gündemi bilimsel bilgi olsun istiyoruz.  Gençlere yönelik dev bir yatırımız olan Antalya Bilim Merkezi’nde deneme eğitimlerine başladık.” açıklamasını yaptı.



ANTALYA OSB’NİN TEKNOLOJİ ÜSSÜ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

ANTALYA BİLİM MERKEZİNE 5 AYDA 8 BİN ÖĞRENCİ

ANTALYA BİLİM MERKEZİ'NDE İLK KONFERANS VERİLDİ

ASSİM'DE DRONE TEKNOLOJİSİ KONUŞULACAK

TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEKLERİNİ ANTALYA'YA DAVET ETTİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ DRONE PİSTİ KURUYOR

ANTALYA HAYVANSEVER ROBOT NAO'YU KONUŞUYOR

MURATPAŞALI YAŞLILAR DİJİTAL OKUR-YAZAR OLUYOR

KEPEZ BİLİM MERKEZİ STANDINA YOĞUN İLGİ

ANTALYA BİLİM MERKEZİ KONYA BİLİM FESTİVALİ'NDE

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA ÇEVRE DOSTU ENERJİ

KEPEZLİ GENÇLER BİLİMLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu