324379001

KLİMALI DURAKLAR KALKMIYOR

KLİMALI DURAKLAR KALKMIYOR

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Dr. Cem Oğuz´dan açıklama

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Dr. Cem Oğuz, son günlerde basında yer alan ?Klimalı duraklar kaldırılıyor´ şeklindeki haberler üzerine açıklama yaptı. Klimalı durakların kaldırılmasının kesinlikle gündemde olmadığını belirten Cem Oğuz, Cumhuriyet Meydanı´ndaki klimalı durağın geçici süreyle kaldırılarak yerine cam durak montajı yapıldığını Konyaaltı-Lara Bisiklet Yolu projesinin uygulanması aşamasında klimalı durağın yeniden imal edilerek monte edileceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Dr. Cem Oğuz ?Klimalı duraklar kaldırılıyor´ başlıklı haberler üzerine yaptığı açıklamada, ?Cumhuriyet Meydanı ve Demirciler Çarşısı önündeki klimalı durakların kaldırıldığı, artık klimalı durak üretilmeyeceği yönünde medyada haberler yer almıştır. Böyle bir durum söz konusu değildir.

2009-2014 arasında toplam 18 adet klimalı durak belirli noktalara monte edilmiş biri hariç 17 klimalı durak hizmet vermeye devam etmektedir. Sadece 18 duraktan Cumhuriyet Meydanı üzerinde bulunan 10035 numaralı klimalı durak için, Edip Koray isimli vatandaşımız belediyemize ve Antalya Valiliğimize 11 Haziran 2018 ve 31 Temmuz 2018 tarihinde dilekçe ile başvurarak durağın nostalji tramvay yolunun görüşünü kapattığı yolcu bekleme yerinin yetersiz olduğunu belirterek durak yerinin değiştirilmesi talebinde bulunmuştur.

Vatandaşımızın talebi üzerine Antalya Valiliği 19 Nisan 2019 tarihinde Büyükşehir belediyemize Edip Koray´ın müracaatı hakkında bilgi istemiştir. Yapılan inceleme sonucunda 10035 numaralı durağın ciddi anlamda vatandaşların, görüş açısını engellediği,  toplu taşıma araçlarına iniş ve biniş sırasında tehlike yaşattığı, nostalji tramvay yolu üzerinden geçiş yapıldığı için yolcular açısından sıkıntı yarattığı, engelli ve bebek arabalı ailelerin geçişinde zorlandığı tespit edilmiştir.

Bunun üzerine durak cinsi değişikliği gündeme gelmiştir. Çünkü durağın bulunduğu alan yetersizdir. Lara-Konyaaltı Bisiklet yolu projesi içerisinde de kaldığı için durağın cins değişikliğine gidilmiştir. Yerine Cam durak konulmuştur. Şimdi klimalı durağın yeniden bakım ve onarımını yapıyoruz. Klimalı durak yeniden alana göre imal edilerek yerine monte edilecektir.

Ayrıca Demirciler çarşısı önündeki 10282 numaralı durağımız kaldırılmamıştır. Durak kullanımı devam etmektedir. Şu an kent merkezinde 17 Konyaaltı Sahili kapsamında 10 olmak üzere toplam 27 klimalı durak hizmet vermektedir. Klimalı durakların kaldırılması söz konusu değildir.

Üretimi konusunda da klimalı duraklar 2009-2014 arası yapılmış ve hizmete alınmış olup 2014-2019 arasında da bir durak üretimi söz konusu olmamıştır. Zaten üretim yapılmayan bir durak hizmetinin üretiminin durdurulması da söz konusu değildir.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek´in de bu konuda bir talimatı söz konusu değildir. Halkın rahatı, huzuru, konforu, mutluluğu bizim için önemlidir. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Antalya´ya en güzel hizmeti vermeye devam edeceğiz? dedi.



BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN TÜTÜNCÜ; "BİZİM HEYBEMİZ DOLU"

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu