324379001

KONYAALTI'NDAN YKS REHBERLİK HİZMETİ

KONYAALTI

Konyaaltı Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) tercih yapmak isteyen öğrencilere rehberlik hizmeti sunuyor

2020 YKS’de tercih dönemi başladı. Öğrenciler 14 Ağustos tarihine kadar tercih yapabilecek. Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde YKS’ya hazırlanıp, baraj puanlarını geçen öğrencilerde tercih heyecanı başladı. Konyaaltı Belediyesi de öğrencilerin yanlış tercihte bulunmasının önüne geçmek için rehberlik hizmeti başlattı.

Öğrenciler, alanında uzman rehberlik öğretmen eşliğinde puan ve sıralamalarına göre tercihlerini yapabilecek.  Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde sınavlara hazırlanan Aleyna Koç, zorlu bir hazırlık sürecinden geçtiğini, beklediği düzeyde puan aldığını söyledi. Koç, tercihlerde dikkatli olması gerektiğinin önemini bildiğini belirterek, Konyaaltı Belediyesi rehber öğretmenlerini çok faydalı olduğunu kaydetti. 

DANIŞMANLIK HİZMETİ

Tercih sürecinin hazırlıktan daha önemli olduğunu dile getiren Konyaaltı Belediyesi Rehber Öğretmeni Yasemin Kamış, “Öğrencilerin bu noktada bilinçli olması gerekiyor. Bizlerden destek isteyen tüm öğrencilere yardımcı oluyoruz. Öğrencilerin tercihlerini sıralamaya uygun yapmaları gerekiyor.

Sıralama, puanlardan daha önemlidir. Öğrencilerin tercihlerini hemen yapmıyoruz. Önce danışmanlık hizmeti vererek, doğru karar vermelerini bekliyoruz. Amacımız öğrencilerin yanlış tercih yapmamalarını sağlamak” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLER NEREDE HATA YAPIYOR?

Öğrencilerin en çok yaptığını tercih hatanın, geçen senenin sıralamasına göre, aldıkları puanlar ile bu sene yerleşebileceğini düşünmesi olarak gösteren Kamış, “Bu bir tercih hatasıdır. İkinci hata ise öğrenciler sıralaması yüksek olan bir bölümü, sıralamada düşük olan bir bölümün altına yazıyor.

Sıralama yüksek olandan başlanarak, düşük olana doğru tercih yapmalıyız. Tercihleri hayaller, gerçekler ve garantiler diye bölümü ayırıyoruz. Rehberlik hizmeti almadan öğrencilerimizin tercih yapmamalarını öneriyoruz” diye konuştu. 

İLK 10 BİNDE 3 ÖĞRENCİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde sınavlara hazırlanan öğrencilerin başarıları ile gurur duyduklarını söyledi. Başkan Semih Esen, “Öğrencilerimizin aldığı puanlardan memnunuz. İnşallah istedikleri bölümlere yerleşirler. Bu noktada tüm yurttaşlarımıza hizmet vermeye hazırız.

Tercih konusunda destek almak isteyen tüm öğrencilerimiz, rehberlik öğretmenlerimizden destek alabilir. Etüt merkezimizde 129 öğrencimiz sınavlara hazırlandı. Türkiye genelinde bin 917’inci olan öğrencimiz var. Etüt Merkezimizde sınavlara hazırlanarak ilk 10 bine giren 3 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin doğru tercih yaparak, istedikleri bölüme yerleşmelerini istiyoruz” diye konuştu. 



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu