324379001

KONYSİAD BAŞKAN BÖCEK´İ AĞIRLADI

KONYSİAD BAŞKAN BÖCEK´İ AĞIRLADI

KONYSİAD´a konuk olan ABB Başkanı Böcek bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu

KEPEZ SANTRAL´DE KİRA YARDIMI SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ev sahipliğinde gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında 200 milyonluk borçlanma yetkisine onay çıktığını hatırlatan Başkan Böcek, Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 2817 vatandaşa ödenen kira yardımı konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaşıldığını, kira yardımının süreceğini aktardı.

KONYSİAD´ın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bisiklet yollarını değiştireceklerini, Milli Egemenlik Caddesi´ndeki bisiklet yolunu Konyaaltı Caddesi´ne kaydıracaklarını söyledi. Halkın ucuz et yemesi için Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı´nda tanzim satış mağazaları açacaklarını belirten Başkan Böcek, Halk Su projesini Ant Su olarak hayata geçireceklerini kaydetti. Antalya genelinde 32 kreş açacaklarını ifade eden Böcek, ?Kısa zamanda bitireceğimiz ve açılışını yapacağımız projelerimiz var? dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (KONYSİAD) konuğu oldu. KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ve Dernek üyelerine tarımdan, turizme, ekonomiden yatırımlara kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Böcek, soruları da yanıtladı. Antalya´nın sorunlarına çözüm üretmeye azim ve kararlılıkla devam edeceklerini belirten Başkan Muhittin Böcek, ?Kesinlikle geçmiş dönemle ilgili bir hesaplaşmam yok. Demokrasiye inanmış birisi olarak bugüne kadar Antalya´mız için çivi çakan herkese teşekkür borçluyuz? dedi.

KAMU YARANINA OLAN PROJELERE DEVAM

Geçmiş dönemden kamu yararına, vatandaşların yararına olan projeleri devam ettireceklerini ifade eden Böcek, Doğu Garajı, Kent Müzesi projelerini tamamlayacaklarını, seçimden hemen önce ihalesi yapılan 505 milyon lira yatırım bedelli Kınık Hali Projesi´ni ise iptal ettiklerini kaydetti.

HALK ET ÇALIŞMASI TAMAM

Yerelden ve kırsaldan kalkınma hedefiyle çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Muhittin Böcek, Halk Su projesini daha önce patentinin alınmasından dolayı Ant Su olarak gerçekleştireceklerini, projeyle ilgili altlıkları oluşturduklarını söyledi. Böcek, vatandaşa ucuz et sağlayacak Halk Et´le ilgili Kepez öncelikli olmak üzere Muratpaşa ve Konyaaltı´nda tanzim satışla ilgili çalışmaları tamamladıklarını müjdeledi.

32 KREŞ AÇILACAK

Bu süreçte kısa, orta ve uzun vadeli çalışmaları planladıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, ?Kısa zamanda bitireceğimiz ve açılışını yapacağımız projelerimiz var? diye konuştu. Eğitim, sağlık, spor, alt yapı ile ilgili öncelikli hedefleri belirlediklerinin altını çizen Böcek, Antalya genelinde 32 kreş açacaklarını ifade etti.

İHALEYİ ALAN FİRMA KONYAALTI´NA BİR KURUŞ HARCAMIYOR

Başkan Muhittin Böcek şöyle devam etti: ?Önceki dönemde 129 milyon liraya ihalesi yapılan Konyaaltı Sahili Projesi´ne, göreve geldik gördük ki 254 milyon lira harcanmış. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya geliyoruz, nerede yanlış varsa onu düzeltmeye geliyoruz dedik. Bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağız dedik. 20 yıldır ihale yaparım. İhalenin bir kişiye verilmesi rekabet koşullarını oluşturmaz. Şartname gereği belediye güvenliği, temizlik işlerini yerine getiriyor. Konyaaltı Sahili´ne Boğaçayı ile birlikte yıllık 10 milyon 780 bin lira harcıyoruz. İhaleyi alan firma bir kuruş harcamıyor.?

BOĞAÇAYI İKİNCİ ETABI

Önceki dönem Boğaçayı Projesi´ne 131 milyon lira harcandığını kaydeden Başkan Muhittin Böcek, yeşil alanları, rekreasyon alanları, belediye semt spor alanları ile projenin ikinci etabına devam edeceklerini ancak taşkın yatağına müdahale etmeyeceklerini söyledi.

THOMAS COOK İFLASI

KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan´ın Thomas Cook´ın iflasının Antalya´ya yansımalarının neler olacağı ve EXPO 2016 Antalya alanının nasıl değerlendirileceği yönündeki sorularını yanıtlayan Başkan Böcek, ?Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin turizmini yakından ilgilendiren bu konuya karşı son derece duyarlıyız. Sayın Valimizle, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile bu konuyu görüştük. Cumhuriyet Halk Partisi bu konu ile ilgili mecliste bir komisyon kurulması noktasında TBMM Başkanlığı´na bir önerge verecek. Bizler de konunun yakın takipçisiyiz? diye konuştu.

EXPO İÇİN BAKANLIKLA GÖRÜŞÜLECEK

EXPO alanıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Böcek şunları söyledi; ?Son derece yüksek bir maliyetle hayata geçirilen projenin gelinen noktada boş durmamak adına düğünlerin yapıldığı bir yer haline geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bakanlığımızla görüşme yapacağız ve bu alanda neler yapılabileceğiyle ilgili sivil toplum örgütlerimizin de görüşleri doğrultusunda talepte bulunacağız. Her gittiğimiz toplantıda bu alan ile ilgili bize sorular gelir ama ne yapılması gerektiğini burada bulunan hazirunun bilmediği gibi şahsım da bilmiyor. Sayın Valimiz de bilmiyor. Ama Sayın Valimiz de güzel bir beklenti içerisinde. EXPO alanın kısa zamanda Antalya´ya yeniden kazandırılması gerekiyor.?

ŞEFFAF OLACAĞIZ

Şeffaf bir belediye olacaklarının altını çizen Başkan Muhittin Böcek, ?Vatandaş parasının nereye nasıl yatırıldığını bilmeli. 5 yıllık görev sürecimiz boyunca bizim borcumuzu, harcımızı, yaptıklarımızı alenen herkes bilecek ve her şeyi görecek. İhalelerimiz de buna dâhildir? dedi.

RAYLI SİSTEM DEVAM EDECEK

KONYSİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Başkan Böcek, Kırcami ve ulaşımla ilgili bilgi verdi. Göreve geldiğinde 7 ilçede ulaşım master planı olduğuna dikkat çeken Başkan Böcek, 19 ilçenin tamamında yapılması için karar aldıklarını açıkladı. Ulaşım master planına göre 3. Hafif Raylı Sistem Projesi´ni devam ettirdiklerini belirten Başkan Böcek, projenin Akdeniz Üniversitesi önünden, Meltem´e ve Nostalji tramvayına bağlanacağını söyledi.

KIRCAMİ´DE ALT YAPIYA BAŞLAYACAĞIZ

Başkan Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminden beri Kırcami planlaması ile ilgili her önergenin altında imzası olduğunu hatırlattı. Kırcami´de vatandaşların atadan kalma yerleri olduğuna dikkat çeken Başkan Böcek, ?Bir tarafta 8-10 katlı binalar, bir tarafta marul eken vatandaşımız. Bu Kırcamililerin kaderi değildir diye defalarca söyledik. Mahkeme kararı olduğu söylendi. Buna rağmen olağanüstü meclis yaptık ve planları oy birliğiyle geçirdik. Planlarımıza herhangi bir itiraz söz konusu olmazsa alt yapı ile ilgili bu sene çalışmalara başlayacağız. Bununla ilgili bir tereddüt yok? diye konuştu.

O YOLU AÇACAĞIZ

Lunaparkın arkasından Üniversiteye açılacak yol ile ilgili de bilgi veren Başkan Böcek, bölgede planlamayla ilgili az bir sorun kaldığını belirterek, ?Son derece önemsediğimiz oyolu da açacağız. Ulaşıma da büyük katkı koyacak. Çünkü İl Sağlık Müdürlüğün orada devamlı tıkanma olduğunu hep birlikte görüyoruz? dedi.

PLANLI BİSİKLET YOLLARI

Esnafın tepkisine neden olan Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki bisiklet yolunu kaldırıp Konyaaltı Caddesi´ne alacaklarını belirten Başkan Böcek, Atatürk Caddesi´nde trafik sorunu oluşturan bisiklet yolunun güzergâhını da değiştireceklerini kaydetti. Başkan Böcek, bisiklet yollarının planlı ve kurallı olması gerektiğinin altını çizdi.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu