ÜNİVERSİTE VE SANAYİ ORTAK PROJE ÜRETECEK
ÜNİVERSİTE VE SANAYİ ORTAK PROJE ÜRETECEK
Antalya OSB Teknopark ile Antalya Bilim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletim A.Ş. (AOSB Teknopark) ile Antalya Bilim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ABÜ TTO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek´in imzaladığı protokol kapsamında üniversite sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, eşleştirme, girişimcilik ve şirketleşme konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulup ortak faaliyet ve etkinlikler ile kurumsal yetkinliklerin artması sağlanacak. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE KATKI Protokolün imza töreni, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşti. İmzalanan protokolün üniversite-sanayi iş birliğine sağlayacağı katkılar hakkında bilgiler veren Antalya OSB İşletim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Protokol ile taraflar arasındaki işbirliği ve bilgi paylaşımı artmakla kalmayacak, üniversite-sanayi iş birliğini daha verimli hale getirecek faaliyetler yürütülecektir. En önemlisi ise üniversite öğrencilerinin ve araştırmacıların Bölgemiz firmaları ile etkileşime geçip iş hayatına entegre olabilen projeler geliştirebilmeleri sağlanacaktır. Akademik birikimin üretim hattına doğrudan yansımasına vesile olacak bu uygulama, Bölgemizde gerçekleştirmek istediğimiz teknolojik dönüşümün nitelik ve niceliğine artı bir değer katacaktır” dedi. SANAYİNİN HİZMETİNDEYİZ Tarafların teknogirişim kültürünün geliştirilmesine ve teknoloji transferi faaliyetleri konusunda karşılıklı faydanın çoğaltılmasına önemli katkılar sunacağını aktaran Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversite-sanayi iş birliğinde yeni ve başarılı modellerin birlikte tasarlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yüksek ayrıca, Antalya Bilim Üniversitesi´nin kaynaklarıyla birlikte sanayinin hizmetinde olduğunu söyledi.
GUATR HASTALIĞINA DİKKAT
GUATR HASTALIĞINA DİKKAT
Prof. Dr. Alihan Gürkan, guatr hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
KEPEZ´DEN ÖRNEK ÇALIŞMA
KEPEZ´DEN ÖRNEK ÇALIŞMA
Kepez Belediyesi, kompost çalışmalarına start verdi.
KVKK İHLALLERE CEZA YAĞDIRDI
KVKK kişisel veri ihlaline yapan kurum ve kuruluşlara ceza yağdırdı
Tarih: 24.9.2019 18:26:08/ 37796okunma / 0yorum

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kişisel veri ihlaline yapan kurum ve kuruluşlara yüzbinlerce liralık para cezaları kesti. Cep telefonuna izinsiz mesaj gönderen şirketten öğrencisinin sınav sonucunu izinsiz paylaşan üniversiteye kadar onlarca kuruma ceza yağdı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), son üç ayda emsal olacak bir dizi karar yayınladı. Kurulun internet sitesinde duyurulan kararlarla, kişisel verileri ihlal eden kurum ve kuruluşlara toplam 195 bin TL idari para cezası kesildi.

Kurul´un aldığı kararlar şöyle sıralanıyor:

Google´a Gmail uyarısı

Kurul, Google´a ait Gmail e-posta hizmeti altyapısının kullanılması durumunda, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın yurt dışına aktarılamaz maddesi gereği, kişinin açık rızasının alınmasına karar verdi. Kurul, sunucuları yurt dışında bulunan veri sorumlularından/veri işleyenlerden temin edilen saklama hizmetlerinin de kullanılması durumunda ilgili kişinin açık rızasının şart olduğunu duyurdu.

Aynı içeriği gönderme cezası

Kurul, ilgili kişinin telefon numarasına aynı içerikteki mesajların farklı tarihlerde birden fazla gönderilmesini, gönderici şirketin sahip olduğu hakkı kötüye kullanımı olarak değerlendirerek ilgili firmaya 20 bin TL idari para cezası kesti.

İzinsiz reklama 125 bin TL ceza

Kurul, izinsiz reklam içerikli mesaj gönderen şirkete, herhangi bir işleme şartına dayanmadığı gerekçesiyle 50 bin TL idari para cezası uyguladı.

Kurul bir başka şirkete de, eski bir çalışanının cep telefonu numarasını herhangi bir veri işleme şartına dayanmadan işlemesi ve reklam/bilgilendirme amaçlı aramada kullanması nedeniyle 75 bin TL para cezasına çarptırdı.

Yanlış içerik gönderimi

Kurul, şikayetçi kişinin cep telefonuna, kendisine ait olmayan içerik gönderen veri sorumlusuna da 50 bin TL idarı ceza kesti.

Parmak izi ceza getirdi

Kurul, spor salonu hizmeti sunan şirketlerin, üyelerinin giriş-çıkış kontrolünde el-avuç okutma sisteminde kullanılan verilerin, biyometrik ve genetik veriler olduğuna, Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü´ne (GDPR) referansla, özel nitelikli kişisel veri olarak belirlendiğine karar verdi. Bu noktada parmak izi tanıma, avuç içi tarama, el geometrisi tanıma, iris tanıma, yüz tanıma, retina tanıma, DNA tanıma gibi yöntemlerin biyometrik yöntem olarak kabul edildiğini hatırlatan kurul, spor kulübü üyelerinin açık rıza verilmemesi durumunda kulüp hizmetlerinden yararlanamadıklarını dikkate alarak, bahsi geçen kulüplere idari para cezası verdi. Kurul ayrıca, üyelere ait kişisel bilgilerin üçüncü kişiler tarafından görülmesini önleyecek gerekli teknik ve idari tedbirleri almadığı gerekçesiyle de veri sorumlusuna idari para cezası verdi.

Karar uyarınca spor kulüplerine, giriş çıkış kontrollerinin biyometrik verileri işlemenin haricinde alternatif yollar ile sağlamaları, biyometrik veri ile giriş çıkış işlemleri yapılması ve biyometrik veri işlemenin ivedilikle durdurulması hususunda talimat verildi. Spor kulüplerinden ayrıca, bugüne kadar işlenen ve muhafaza edilen el, parmak ve avuç izi ile ilgili verilerin ivedilikle yok etmeleri, ilgili özel nitelikli verilerin üçüncü kişilere aktarılması söz konusu ise, yok etmeye yönelik işlemlerin bu verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de ivedilikle bildirimini gerçekleştirmeleri konusunda uyarıldı.

Sınav sonucu özel veri sayılıyor

Kurul, veri sorumlusu olan üniversiteye, üniversite içerisinde sınava girmiş kişilerin sınav sonuçlarının alenen duyurulduğu sistemin kullanılmaması, sınava giren bireyin kendi TC Kimlik numarası ve doğrulama kodu ile yalnızca kendi sonuç verilerine ulaştığı bir duyuru sisteminin kullanılması yönünde talimat verdi.

‘Bakış açımızı değiştirmeliyiz´

KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Başkanı Sinem Cantürk, kişisel verilerin korunması konusunun, tüm sektörlerde ve süreçlerde bakış açımızı değiştirmemizi gerektirdiğini vurguladı. Cantürk, “Eskiden müşterilerimizin verilerine ‘kendi´ verilerimiz gibi davranırdık, ama bu verilerin ‘bizim´ olmadığını, sadece belirli bir amaç için bize verildiğini ve o amacın dışına çıkmamamız gerektiğini kabul etmeliyiz” dedi. Cantürk, “Kişisel veriler konusunda bakış açımızı radikal şekilde değiştirmeliyiz ve bu konuyu ‘kişisel´ bir hak olarak görmeliyiz. Ama bu değişimin zaman alacağını şimdiden kabul etmemiz gerekli” ifadelerini kullandı.









Anahtar Kelimeler: KVKK İHLALLERE CEZA YAĞDIRDI
Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
E-Posta *
 
Telefon
Güvenlik *
Yenile
 
Yorumunuz *
Verdiğini hatırlayan ve kalbinden geçiren kimse seha (cömertlik) ismine layık değildir..

Hz. Muhammed
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Antalya için namaz vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsi
06:21 08:01 13:10 15:42 18:01 19:28
DOLAR
5.6919
EURO
6.2979
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
-Günümüzde evlenenlerin yüzde ellisi boşanmaktadır. (Bak bunu duyduğum iyi oldu ben zaten evlenmiyecem böylece kamçılamış oldum bu sözlerle) -Rodin’in ünlü ‘düşününen adam’ heykeli aslında İtalyan şair dante’nin portresidir. -Uranüs çıplak gözle görülen

İlginç Bilgiler 4
Dolma iç için kullanacağınız pirincinizi mutlaka ılık suda bekletip yumuşatın ve nişastasından arındırmak için birkaç defa sudan geçirin. Böylece içinin sert kalmasını önlersiniz. Dolmamızın daha lezzetli olması için sızma zeytinyağı kullanın.

Dolma - Sarma Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
22 Kasım 2019 Cuma