324379001

MURATPAŞA'DA İKİ TEKERLEKLİ ÖZGÜRLÜK

MURATPAŞA

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla mahallelerde temel bisiklet sürüş eğitimleri devam ediyor.

Türkiye’nin hem düz arazi yapısı hem de iklim koşullarıyla bisiklet kullanımını için en uygun şehirlerinden Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi mahalle mahalle temel bisiklet sürüş eğitimi veriyor. 2016’da başlayan ve ikişer haftalık dönemler halinde gerçekleşen eğitimlerde, kursiyerler önce iki teker üzerinde dengede durmayı öğreniyor ardından pedal basıp hem trafikte güvenli bir şekilde nasıl bisiklet kullanılacaklarını hem de sağlıklı yaşam için bisiklet kullanırken nelere dikkat edeceklerini öğreniyor.

900 KİŞİ KATILDI  

Muratpaşa Belediyesi’nin temel bisiklet sürüş eğitimi, son olarak, Fener Mahallesi’nde Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Eğitmen Mustafa Çaman, 55 mahallesi bulunan Muratpaşa’da bugüne kadar 23 mahallede eğitim verdiklerini söyledi. Çaman, bu eğitimlere 900’ün üzerinde yetişkinin katıldığını belirtti. 

‘ÇOK GÜZEL HİZMET’

Bu isimlerden biri olan 62 yaşındaki gazeteci Mustafa Aydın, belediyenin bisiklet sürüş eğitimlerini uzun süredir takip ettiğini belirterek, “En sonunda Turunç Masa’yı aradım ve kaydoldum. Hocamız gayet güzel öğretti. İkinci gün pedal çevirmeye başladım. Kurallarını da öğreniyoruz. Sosyal belediyecilik, toplum yaşantısını yükseltmek açısından çok güzel bir hizmet” diye konuştu. 

BİSİKLET KÜLTÜRDÜR

Bisiklet kullanımının aynı zamanda bir kültürü olduğunu belirten Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu eğitimlerinin doğal sonucu olarak Muratpaşa’da bisiklet kültürün, anlayışın yaygınlaşmasını beklediklerini söyledi. Antalya’dan çok daha zor iklim koşullarına sahip birçok Avrupa ülkesinde bisikletin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Her yıl ne kadar çok sayıda insan güvenli bir şekilde bisiklet kullanmayı öğrenir ve trafikte, parklarda görünür hale gelirse bisiklet kültürünün de o denli gelişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.  



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu