324379001

MURATPAŞA'DAN TURİZMDE NİTELİKLİ İSTİHDAMA KATKI

MURATPAŞA

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizm sektörünün ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesi amacıyla yeni bir eğitim programına başlayacaklarını açıkladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye’nin 10 milyar dolar üzerinde gelir elde ettiği yegane sektörlerin başında turizmin geldiğini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde turizm gelirlerinin 11 milyar 395 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Başkan Uysal, bu gelirin yüzde 78’inin yabancı ziyaretçilerden elde edildiğine dikkat çekti. Başkan Uysal, sektörün, aynı zamanda, 1 milyondan fazla kişiye doğrudan istihdam sağladığını dile getirdi.

NİTELİKLİ İSTİHDAM

Başkan Uysal, covid-19 nedeniyle sektörün yaşadığı daralmada hem mevcudu korumak hem de yeni yeni gündeme gelen yatırımlarla oluşacak personel ihtiyacına cevap verebilmek için niteliğin ön plana çıktığını kaydetti. Başkan Uysal, nitelikli personel için de yaygın eğitim faaliyetlerinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

4 BAŞLIK 18 BRANŞ

Başkan Uysal, bu amaçla turizm sektörüne yönelik ara elaman yetiştirme programını başlattıklarını açıkladı. Ümit Uysal, programın yiyecek ve içecek, konaklama ve seyahat, güzellik ve saç bakım, büro yönetimi ve sekreterlik başlıklarında 18 branşta gerçekleştirileceğini söyledi.

Buna göre, konaklama ve seyahat hizmetleri başlığında, ön büro, rezervasyon, tur animatörü, meydancı, kat hizmetleri, santralist ve bagaj taşıyıcısı kursları açılacak. Yiyecek ve içecek hizmetlerinde ise otobüs hostesi, pastacı çırağı, içecek servisi, servis görevlisi, servis ve bar komisi, bulaşıkhane görevlisi kursları gerçekleştirilecek.  Büro yönetimi ve sekreterlik başlığında ise 177 saatten oluşacak danışma görevlisi kursu, güzellik ve saç bakım hizmetlerinde ise tırnak süsleme, protez tırnak ve cilt bakımı kursları düzenlenecek.

Kurslar Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleriyle (ASSİM) birlikte belediyenin diğer kurs merkezlerinde düzenlenecek. Ücretsiz olacak kurslar için başvuru takvimi Muratpaşa Belediyesi’nin resmi internet sitesinde kısa bir süre içinde açıklanacak.



ASSİM'DE SORUNSUZ TURİZM KONUŞULDU

ASSİM TURİZM SEKTÖRÜNÜN DÜŞÜNCE KURULUŞU OLUYOR

MURATPAŞA'DAN TURİZMDE NİTELİKLİ İSTİHDAMA KATKI

KEPEZ'İN ANTİK ŞEHRİ TURİZME AÇILIYOR

MURATPAŞA BELEDİYESİ'NE ÜST ÜSTE ALTINCI ÖDÜL

NEKROPOL PROJESİ ANTALYALILARLA BULUŞACAK

BAŞKAN UYSAL TURİZM TEMSİLCİLERİNE SESLENDİ

BAŞKAN ÜMİT UYSAL'IN HEDEFİ 100 MİLYON TURİST

HIDIRLIK KULESİ KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

3 ÜLKE 3 ŞEHİR UYSAL'LA KÜLTÜR TURİZMİNİ KONUŞACAK

KEPEZ LYRBOTON KOME 'ARKEOPARK' OLUYOR

KEPEZ'DEN TURİZME İSTİHDAM KATKISI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu