324379001

MURATPAŞA'DAN YÖRÜK HİKAYELERİ KİTABI

MURATPAŞA

Muratpaşa Belediyesi birliğin, dayanışmanın, barışın ve hoşgörünün kültürü Yörüklüğü, evrensel bir değer haline getirmek için sürdürdüğü çalışmalara yeni bir halka daha ekledi

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yörük kültürünün Anadolu coğrafyasının, Türkiye’nin kültürel dokusunun temel yapı taşı olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toros Dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki; bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözünü vasiyet olarak benimsediklerini belirten Başkan Uysal, “Kara çadırda simgeleşen değerleri, yaşamın her alanında hayata geçirerek bu vasiyete sahip çıkıyoruz” dedi. 

YAYIN ÇALIŞMALARI

Bir toplumun yerel kültürüne sahip çıkmadan, onun gelişimine katkı sunmadan insanlığın ortak mirası anlamında evrensel değerlerin bir parçası haline gelemeyeceğinin altını çizen Başkan Uysal, bu çerçevede Yörük kültürüne ilişkin bir takım çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Uysal, geçmiş yıllarda Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi’yle (YÖRKAM) gerçekleştirdikleri çalıştaylarda bilim insanlarının yaptıkları sunumları, araştırmaları 2 ciltlik kitap halinde yayımladıklarını söyledi. 

YÖRÜK SÖZLÜĞÜ

Başkan Uysal, bu yayın çalışmasını şimdi Duran Yılmaz’ın 38 yıl önce okurlarla buluşan Yörük Hikayeleri kitabını dört yeni öyküyle genişletilmiş baskısıyla sürdürdüklerini belirtti. Başkan Uysal, 11 öykünün yer aldığı kitabın sonunda Yörük sözlüğünün bulunduğunu belirtti. Başkan Uysal, öykülerde geçen kelimelerden hazırlanan sözlükle iğne yapraklı ağaçlarını fidanı için kullanılan ‘toru’, yağmurdan sonra yapraklarda kalan damlaların sarsıntıyla yere düşmesini anlatan ‘sambıl’ gibi birçok unutulan kelimenin yeniden hatırlattığına dikkat çekti.  

DURAN YILMAZ KİMDİR?

Duran Yılmaz, 1943’te Serik Yumaklar Mahallesi’nde dünyaya geldi. 1964’te Aksu Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Sivas, Siirt ve Antalya’da ilkokul öğretmenliği yaptı. İlk öyküleri, eleştirmen, yazar, yayıncı ve eğitimci Mehmet Fuat tarafından Yeni Dergi’de yayınlanan Yılmaz’ın Yeni Toplum, Yansıma, Sanat Emeği, Yarına Doru, Karşı, Kıyı, Kırk Merdiven gibi birçok sanat ve edebiyat dergisinde öyküleri yayınlandı.

Yazar, Türkiyeli Yazarlar Çalışma Grubu’nun düzenlendiği bir edebiyat programına katılmak üzere gittiği Almanya’da rahatsızlanarak 1995 yılında vefat etti. Duran Yılmaz’ın Küçük Balıkçı, Çoban Çocukları, Gökkuşağında Üç Şeytan gibi yayımlanmış kitapları bulunuyor.  Muratpaşa Belediyesi’nin yeni baskısını yaptığı Yörük Hikayeleri, ilk baskısını 1983 yılında Dayanışma Yayınlarından yaptı. 



Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşlerinden anlamlı kampanya

BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu