324379001

MURGEM EĞİTİME BAŞLADI

MURGEM EĞİTİME BAŞLADI

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) Kızılsaray Mahallesi´nde açıldı.

Gençlerin, eğitim ve sosyal gelişimlerine destek olmak için Muratpaşa Belediyesi´nce projelendirilen Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM), törenle hizmete açıldı.

Törene; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Semih Esen, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kurdela kesilerek açılan MURGEM´de, eğitim gören gençler; Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal´a teşekkür ederken, selfi yapmak için birbirleriyle yarıştı.

Başkan Uysal, eğitimci Vahap Yılmaz´a teşekkür plaketi verdi. Açılışın ardından, tüm katılımcılar MURGEM´I gezdi. Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, hizmetleri için Başkan Uysal´a teşekkür etti.

İhtiyaç var

Eğitimin, devletin sunduğu genel bir hizmet olmasına rağmen, boşluk olduğuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; ?Böyle ek kuruluşlara ihtiyaç olmaması gerekir. Ama maalesef ihtiyaç var. Kim için ihtiyaç var? Ekonomisi dar olan çocuklar için ihtiyaç var.

Özel ders alamayanlar için ihtiyaç var. Biz, bu boşluğu MURGEM´le doldurmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız, buraya geldiğinde; sosyal-kültürel faaliyetlerle, drama sanat kurslarıyla, kendini eğitip çıksın istiyoruz. Bir miktar katkı payı alıyoruz.

Katkı payı almamızın sebebi daha fazla kitleye ulaşmak ve hizmeti alanın işi ciddiye alması içindir. Yine de katkı payı veremeyecek olanlar içinde ücretsiz eğitim veriyoruz? dedi.

?Ümit ışığı oldunuz´

Lise son sınıf öğrencisi kızı için etüd merkezi ararken birçok yerle görüşme imkanı bulduğunu ancak, eğitim işinin yürekle değil, ticari amaçla yapıldığına tanıklık ettiğini ifade eden Emine Göksoy adlı veli ise şöyle konuştu; ?Gençlerimiz, ülkemizin ve bizlerin geleceğidir.

Turunç Masa´ya mesaj attım. MURGEM´in açılacağını söylediler. Bizler için, çocuklarımız için ümit ışığı oldu. MURGEM´den dolayı Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal´a, öğretmenlere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

?Sizi utandırmayacağız´

MURGEM´e devam eden öğrenciler adına söz alan Mahitap Elenay Sönmez ise, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal´a, ?Sizi utandırmayacağız´ diyerek şöyle devam etti; ?Bizlere yön verdiniz, elimizden tutup, hedefimize başarıyla ulaşmamız için destek oluyorsunuz.

Geleceğin Türkiye´ne, sizlerin sayesinde güçlü adımlar atacağız. MURGEM, geleceğimize açılan kapıdır. Geleceğimizi güçlendirip, aydınlatan, bizlere bu olanağı sunan Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal´a ve ekibine teşekkür ederim.?

Belediye hizmetleri 

Belediye hizmetlerini üç gruba ayırdıklarını ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye çalışmalarını şöyle anlattı; ?100 bin ton asfalt döktük bir yılda 132 kilometre yol yaptık. Ocak ayından itibaren asfaltımızı kendimiz üreteceğiz.

4 mahallemizde asfalt yenilemesi yaptık, 10 mahallemizde kısmi yenileme yapıldı hızla devam ediyor. Hedefimiz; 56 mahallenin tamamında asfalt yenilemesi yapmak.

Avrupa standartlarında, engellilerimizin rahatlıkla kullanabileceği 52 kilometre kaldırım yaptık. Bir yılda 60 parçadan oluşan 300 dönüm yeşil alan ürettik. 700 çöp konteynerini yer altına aldık.

Kreş, yurt, etüd merkezi

Büyük balığın küçük balığı yutmadığı, altta kalanın canının çıkmadığı, komşusu açken tok yatan bizden değildir belediyeciliğimiz; asgari ücretle çalışan annelerimizin çocukları için 3 tane kreş açtık. 400 çocuğumuz kreşlerimizden yararlanıyor.

3 yaşlı evimizden ortalama 2 bin kişi faydalanıyor. Turunç Masamızı biliyorsunuz. Turunç Masa; 444 80 07´yi arayan herkese hizmet üretir, torpil, tanıdık aramaz, arayan herkese hizmet üretir.

Üniversitede okuyan çocuklarımıza 2 tane yurt açtık. 2 etüt merkezi açtık, 750 çocuğumuza imkan tanıyoruz. Engelli merkezlerimizle 7-24 engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza ekip gönderiyoruz.

Şehrin simgesi

Üçüncü grupta binalarımız var. Opera ve çok amaçlı kültür merkezimiz . Bu merkezi; konferanslarda kültürel faaliyetlerde de kullanacağız. Ulusal ölçekte proje yarışması devam ediyor. Şehrin simge yapılarından biri olacak.

Zeytinköy´de kültür merkezi inşaatımız devam ediyor. Bahçelievler Mahallemiz´de etüt merkezi inşaatı devam ediyor. Okul tipi spor salonları inşaa ediyoruz. 4 tanesini bitirdik ,yenilerini yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz.?



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu