324379001

ÖN SEÇİM İÇİN NE DEDİLER ?

ÖN SEÇİM İÇİN NE DEDİLER ?

Antalya Burada Gazetesi CHP'nin ön seçimi hakkında çeşitli isimlere seçim sonuçlarını sordu.

Antalya Burada Gazetesi CHP'nin önseçim ile adaylarının belirlenmesinin ardından çeşitli isimlere seçim sonuçlarını sordu. Gazete özellikle Antalya'da söz sahibi isimlere yönelttiği sorularda, önseçim sonucuna göre belirlenen adayların değerlendirilmesini istedi. İşte değerlendirmeler.

AK PARTİ İL BAŞKANI RIZA SÜMER:

Biz CHP'nin seçim taktiklerine ve adaylarına bakmıyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Önseçimden önce AK Parti sandıklara müdahale ediyor dediler. Sandıktan ise sürpriz bir isim çıktı.

Niyazi Nefi Kara ismini ilk defa duydum. Bu liste ne kadar sağlıklı, ne kadar değil 7 Haziran'da göreceğiz. Seçilecek yerden kadın aday olmaması düşündürücü. Aynı bölgeden iki adayın olması ilginç.

ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI ABDULLAH SEVİMÇOK:

Öncelikle CHP'yi önseçim nedeniyle kutlamak gerekir. Nefi Kara ismi sürpriz. Üyelerin gözünde iyi iz bırakmak çok kolay değil. Demek ki teşkilat ve üyelerde iyi iz bırakmış.

Deniz Baykal'ın ikinci çıkması ise kontenjan önerilmesine rağmen CHP üyelerinin eski genel başkanlarına daha fazla sahip çıkması düşünülebilirdi. Elbet bu benim kendi kanaatim. CHP üyelerinin tercihine de saygı duymak gerekir.

Her adayda mesajlar var, iyi okunması gerekir. Üyelerin seçtiği aday listesinin başarısı 7 Haziran'da belli olacak. Delegenin fikrini sormak son derece önemli.

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI DAVUT ÇETİN:

CHP'nin ön seçiminde birinci sıradaki Niyazi Nebi Kara ismimi birkaç kez duydum. Elbet sürpriz bir isim. ATSO olarak Antalya ile ilgili hazırladığımız çalışma ve talep dosyasını milletvekili adaylarına ileteceğiz.

Önemli olan hizmet edecek isimlerin seçilmesi. İnşallah hizmet ederler. Bayanların milletvekili olarak meclise gitmesi önemli. Garanti seçilebilir bir sıradan bayanın önseçimden çıkmasını arzulardım. Chp üyelerinin takdiri. Antalya'ya ve CHP'ye hayırlı olsun.

ANTALYA TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ ÇANDIR:

CHP seçmeninin tercihine saygı duymak gerekir. Niyazi Nefi Kara ismini daha önce duymamıştım. Sürpriz bir isim. Üyeyle bağı olan, halkla temas eden bu tip seçimlerde ön plana çıkıyor. Hayırlı olsun.

ANTALYA MÜTEAHHTİLER DERNEĞİ BAŞKANI DENİZ KARATAŞ:

CHP'nin önseçim kararı çoğulcu ve katılımcı kitlenin hareketlendirilmesi, görüşlerinin sorulması açısından oldukça önemli. Niyazi Nefi Kara ismi de bu karar sonucu çıkmış bir isim. İsmini daha önce duymadım, kendisini hiç görmedim ve tanımıyorum.

Yaşının genç olması da yaşta değil başta olduğunu gösteriyor. Akıllara şu soru da geliyor. Önseçim olmasaydı Nefi Kara genel merkez tarafından aday gösterilir miydi, gösterilse de seçilir sıradan aday gösterir miydi? Diğer bir detay, Nefi Kara'nın kamuoyunda tanınmayan ancak tabanda sevilen bir isim olduğunu ortaya çıkardı.

Deniz Baykal'ın önseçimden ikinci çıkması şaşırtıcı. Genel başkanlık yapmış bir ismin birinci çıkması gerekirdi. Deniz Baykal'da bu sonucu gözden geçirmeli. İsmi hiç bilinmeyen bir ismin ardından ikinci çıkması, ayrıca oy kullanırken hata yapması psikolojik olarak halkın gözünde eksi değerlendirilebiliyor.

Mustafa Akaydın'ın sıralamadaki yeri parti tabanı ile ilişkisinin devam ettiğinin göstergesi. İl Başkanı olmuş Cavit Arı'nın son sıralarda çıkması düşündürücü. İl Başkanının hedefini milletvekili olarak seçmesi, parti tabanında cevap bulmamış.

Bir diğer dikkat çeken de, garanti seçilebilir sıradan kadın adayın olmaması. Bu önseçim de CHP tabanının, halkın içinden uzaklaşan milletvekillerini cezalandırdığı görüldü.

CHP'nin önseçim tercihi demokratik bir karar. Ancak işin içine sivil toplum örgütünün de dahil edilmesi düşünülebilirdi. STK'ların seçeceği bir kontenjan ayrılabilirdi. Hatta garanti seçilebilir bölgeden bir kontenjan bayan adaya yer verilebilirdi.

ANTALYA ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI MEHMET ALİ ALKAN:

Biz siyasetin dışında bir odayız. Antalya'ya hizmet edecek isimlerin seçimi elbette önemli. Niyazi Nefi Kara ismi sürpriz. Demek ki parti tabanına iyi hitap etmiş.

Mustafa Akaydın Antalya'ya hizmet etmiş bir belediye başkanı. Tanınan isimlerin ön plana çıktığı, beklenmeyen sürprizin yer aldığı bir önseçim oldu. Antalya'mıza hayırlı olsun.

ANTALYA OTO TAMİRCİLER ODASI BAŞKANI MEHMET BUCAK:

Tabanın istediği liste şekillendi. Sürpriz bir isim Niyazi Nefi Kara. İsmi toplum tarafından bilinmemesine rağmen, CHP tabanında bilinmesi taktir edilmeli. Demekki sadece parti delegelerine değil, üyelerine de kendini sevdirmiş. Hayırlı olsun.

ANTİAD BAŞKANI MURAT TERLEMEZ:

CHP'ye ve Antalya'ya hayırlı olsun. Sürpriz bir ismin birinci olması gerçekten sürpriz. Sonuçta üyelerin tercihi. Bu tercih Antalya'nın tercihi olur mu bunu seçimden sonra göreceğiz. Tüm adaylara başarılar. Antiad olarak elbet çalışmaları yakından takip edeceğiz. Çünkü bu ülke, bu şehir hepimizin.

ANSİAD BAŞKANI ALİ EROĞLU:

Gerçek Demokrasi ye geçişin önemli ihtiyaçlarından bir tanesi de, siyaset sistemi ve siyasi partilerin süreçlerinde demokratik yaklaşımların sergilenmesidir.

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde, CHP'nin belirli illerde gerçekleştirmiş olduğu ön seçimi bu amaca yönelik önemli bir gelişme olarak görmekteyiz.

Halkın iradesinin kullanıldığı her türlü seçime ve sonuçlarına ANSİAD olarak saygı göstermek ilkemizdir. Çıkan sonuçların Antalya ya değer kazandırmasını temenni ediyoruz.



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu