324379001

PERSONELDEN TÜTÜNCÜ´YE TEŞEKKÜR

PERSONELDEN TÜTÜNCÜ´YE TEŞEKKÜR

Kepez personeli Başkan Hakan Tütüncü´ye teşekkür etti

Sendika müjdesi verdiği belediye işçileri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ?Sizi sizden daha çok düşünen bir başkanınız var.  Sendikaya üye olsanız da olmasanız da, bilesiniz ki; sizin sendikanız benim ben? dedi. Tütüncü, belediye işçileri tarafından alkışlarla omuzlarda taşındı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sendika müjdesi verdiği belediye işçileri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde düzenlenen akşam yemeğinde buluştu. Bir gün önce bir televizyon kanalında belediye işçilerine sendika müjdesi veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  akşam yemeğinde de bir araya geldiği işçilerin sevincine ortak oldu. Yemeğin ardından belediye işçilerine seslenen Başkan Tütüncü, konuşmasına da ?Alın teri akıtan değerli arkadaşlarım? diyerek başladı. Bir gün öncede Antalya´nın Türkler tarafından fethinin yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Başkan Tütüncü, kahraman askerlerimizi her birini aynı şekilde rahmetle ve minnetle yad ediyorum? diye konuştu.

İşçi kardeşlerime hayırlı olsun 

İşçilere verdikleri sendika müjdesini ve bu güzelliği birlikte yaşamak istediklerine değinen Tütüncü, ?Belediyemiz şirketinde çalışan bütün şirket işçisi personelimize sendikaya üye olabilme hakkı tanıdık, bu yeni hak bütün çalışanlarımıza hayırlı uğurlu mübarek olsun. Değerli yol arkadaşlarım, bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz bu yolda hemşerilerimize ve Şehrimize nice güzel hizmetler yaptık. Bugün büyük adımlarla ilerleyen bir Kepez var. Kepez artık, 2009´un Kepez´i değil. Kepez kendi potansiyeline inandı, kendini adeta keşfetti, kendine özgüveni geldi ve geleceğe doğru yürüyor. Bu çok kolay olmadı bunun arkasında yüksek bir ufuk´la önemli bir vizyonun çizilmesi var. Burada en önemli şey birlikte ve büyük ideallerle yürümemizdir. Vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum yürekten kutluyorum. ? dedi.

Başarının sırrı kadrolarımız

Her başarının arkasına yeni bir başarıya adım atmak için büyük hedefler koyduklarına değinen Tütüncü, ? Biz büyük bir ekip, güçlü bir takım olduk. Personelimizle birlikte olmayı güzel bir aile hukuku kurmayı her şeyin önüne koyduk. Bugünkü başarılarımızın sırrı sizler gibi inanmış bir kadroyla hedeflerine kilitlenmiş bir kadroyla yol yürümektir. İşte! Biz bu yolları böyle yürüdüğümüz için geçtiğimiz 10 yıl içerisinde birlikte beraberce Kepez´i buralara taşıdık. Göreve geldiğimiz 2009´da 28 milyon lira borcu olan bunun 1.8 milyon lira çalışanına borcu olan bir belediye vardı karşımızda. Kasa tam takır kuru bakırdı. Esnafa borç müteahhite borç vardı. Tamam bunlar bir şekilde kabul edilebilirdi. Ancak alnının teri ile çalışan evine ekmek götürmek zorunda olan geçimini idame etmek zorunda olan kardeşlerine bu borç nedendi? Aldığımız ilk karar; personelimizin her türlü alacaklarının günü gününe ödenmesi oldu. Çünkü biz böyle bir anlayışın içerisinden geliyoruz. Bizim anlayışımız da,  bizim inancımız da, bizim değerlerimiz de çalışanına alnının teri kurumadan hakkını teslim etmek var? diye konuştu.

Ben ışıklı salonlarda büyümedim 

10 yıl boyunca bütün personellerin her türlü alacağının günü gününe ödendiğini hatırlatan Tütüncü, ?Antalya´da öyle dönemler yaşandı ki ;  belediyeler 2 maaş 3 maaş çalışanlarına ödeme yapamadı.  Belediyede çalışan işçiler bayrama parasız gittiler. Bir babanın bayrama evine parasız gitmesinin ne demek olduğunu ben çok iyi bilirim. Bir annenin yavrusunun bayramda parasızlık yüzünden boynunun bükülmesini ben çok iyi bilirim. Ben Işıklı salonlardan gelmiyorum. Jet sosyetenin içerisinden gelmiyorum. Ben hepiniz gibi bu hayatın içinde var olmuş, oraları yaşamış her türlü güçlüğü ve darlığı yaşamış bir tabandan, toplumun tam da ortasından geliyorum. İşte bu sebepten dolayı ben istedim ki benim işçim, benim personelim bayrama asla parasız gitmesin diye, Allah´a hep dua ettim. Sizlere mahcup olmamak için ailelerinizi boynu bükük bırakmamak için. ? dedi.

Çalışanını düşünen bir belediye olduk 

?Ben işçimin ailelerinin hayır dualarını aldıkça kasalarımız para doldu, yağmur gibi oradan buradan Rabbim bereketini bizlere gönderdi? diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, ?Geldiğimiz noktada 10 yıllık çalışmamızın sonunda 750 milyonun üzerinde yatırım yapmayı başarmış bir Kepez Belediyesi var. Yatırımlarla şampiyon olmuş bir ilçe belediyesi var. Kasası paralarla dolu bir belediye var . Biz her zaman çalışanını düşünen bir belediye olduk. 2009 yılında banka ile ilgili yaptığımız o promosyonun tamamını kuruşuna bile dokunmadan işçi ve memur ayrımı yapmadan sizleri dağıttık. Ve bu Türkiye´de bir ilk oldu. Toplu sözleşme dönemlerinin şampiyonu da iftiharla söylüyorum Kepez Belediyesi oldu. Her zaman sizi sizden daha çok düşünen Kepez Belediyesi oldu. ? diye konuştu.

Kepez şirketini 2016´da kurdu

Öngörülü davranarak Kepez Anonim Şirketini 2016´da kurduklarına da değinen Tütüncü, ?Taşeronda çalışan kardeşlerimiz belediyemizin kendi şirketinde olsun istedik, özlük haklarını daha çok koruyalım dedik. Özlük haklarını güvencesi biz olalım dedik. Taşeron şirketler 2018 yılında kaldırıldı. Kepez Belediyesi öngörülü bir hareket ederek bu uygulamayı 2016 yılında başlatmıştı. Yani 2 yıl önce.? dedi.
 
Sendikal haklar üzerinde çalışıyoruz

Sendikal haklardan yararlanma konusunun üzerinde bir süredir çalıştıklarını belirten Tütüncü, ?Her şeyden önce bunun seçim öncesi bir fırsatçılık olarak algılanmasını istemem. Sendikamızla bunu uzunca bir süredir görüşüyorduk alt yapısını nasıl oluşturabiliriz diye bunun fizibilitesini yapıyorduk . Biz bir söz verirsek o sözü yerine getiririz bu bizim prensibimiz. Söz vermek için ciddi ciddi de düşünürüz. Birileri kalkmış diyor ki; ?Eğer biz göreve gelirsek en düşük maaş 2 bin 200 lira olacak.´  Ben de onlara günaydın diyorum bizim en düşük maaşımız 2 bin 225 lira bizim seçim yatırımları ile işimiz olmaz. Biz işimizi en iyi yapabilmek için gereken çalışmaları yaparız.  ? dedi.

Sizin sendikanız benim 

?Sendika hakkı şirket işçilerimize hayırlı olsun? diyerek sözlerine devam eden Tütüncü,  ?Burada size getirilen bir hak var. Bu bir haktır, bir mecburiyet ya da bir zorunluluk değildir. Eğer benim işçi kardeşim sendikaya üye olmayı hür idaresiyle istiyorsa sendikaya üye olmanın yolu burada açılmıştır. Sendikaya üye olsanız da olmasanız da bilesiniz ki sizin sendikanız Hakan Tütüncü dür. Sizi sizden daha çok düşünen bir başkanınız var. Biz 10 yılımızın her bir gününü İşçi Bayramı kabul ettik. İşçi Bayramı 1 Mayıs´tan ibaret değildir. İyileştirme sendikaya üye olsanız da olmasanız da herkese gelecek bunu da bilmenizi isterim. Neden mi? Çünkü sizin sendikanız  benim ben.? diye konuştu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından alkışlar arasında belediye işçileri tarafından omuzlarda taşındı.


BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu