324379001

Samsunlular yardım için koştu

Samsunlular yardım için koştu

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte iki noktada ‘Deprem Bölgesi Yardım Kabul Aracı’ konuşlandırıldı. Afet bölgesine gönderilmek üzere insani yardım malzemeleri getiren vatandaşlar yardım için adeta birbirleriyle yarıştı. Yapılan çalışmalarla

Kahramanmaraş’ta ard arda meydana gelen iki büyük deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentte ilgili tüm kurumlar harekete geçti. Kamu kurumlarının yardımlarının yanı sıra Samsunlular da afet bölgesine destek olmak için yardıma koştu. AFAD koordinesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı ve İtfaiye Yerleşkesi’nde iki adet ‘Deprem bölgesi yardım kabul aracı’  konuşlandırıldı. Vatandaşlar battaniye, ayakkabı, kıyafet gibi insani yardım malzemelerini afet bölgesine göndermek için ‘Deprem Bölgesi Yardım Kabul Araçlarına’ getirdi. Ekipler tarafından yapılan yardımlar kayıt altına alınırken Samsunlular afet bölgesine destek olmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

‘4 YAŞINDAKİ SİRAÇ KIYAFETLERİNİ GETİRDİ’

4 yaşındaki Siraç Şahinbaş, annesi ve babası ile birlikte depremzedelere yardım etmek için kendi kıyafetlerini getirdi. Baba Ali Şahinbaş, “Depremde zarar gören arkadaşlarına, pantolon, mont ve ayakkabıları gönderdi. Çok kötü bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Biz burada üşüyoruz orada insanlar ne yapıyor düşünmek istemiyorum. Çok üzücü bir durum” dedi.

‘ZOR DURUMDA OLAN AFETZEDELERE DESTEK OLMAK İSTEDİM’

Afet bölgesinden görüntüleri izlediğinde çok üzüldüğünü söyleyen Merve Güleç Yüzdemir, “Çok üzgünüz elimizden destek vermekten başka bir şey gelmiyor. Allah yardımcıları olsun. Elimizden geldiğince afet bölgesinde zor durumda olan vatandaşlara yardım etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ’

Cumhuriyet Meydanı’na gelerek çalışmalarla ilgili ekiplerden bilgi alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok büyük bir afet yaşıyoruz. Vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Gün dayanışma günü” diye konuştu.


Samsun,Samsun Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu