324379001

SÜT 1.5 LİRA OLMALI DEDİ

SÜT 1.5 LİRA OLMALI DEDİ

Tzob Genel Başkanı Bayraktar: Süt Fiyatı 1.5 Lira Olmalı

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Sütte tavsiye edilen 1 lira 15 kuruş yeterli değil. Süt fiyatı 1.5 lira olmalı" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Sütte tavsiye edilen 1 lira 15 kuruş yeterli değil. Süt fiyatı 1.5 lira olmalı" dedi.

Antalya´nın Kaş İlçesi Ziraat Odası´nın yeni hizmet binası törenle açıldı. Törene, Kaymakam Bilgihan Bayar, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kaş Belediye Başkanı AK Partili Halil Kocaer, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle üreticiler katıldı.

´RUSYA OLGUN DEVLETE YAKIŞIR ŞEKİLDE DAVRANMIYOR´

Törende konuşan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, idari ve mali açıdan güçlü olmayan odaların böyle hizmet binasına kavuşmasının mümkün olmadığını belirtirken, Türkiye´deki odaların yüzde 75´inin hizmet binasına kavuştuğunu söyledi. Rusya krizine değinen TZOB Başkanı Bayraktar, "Rusya´nın askeri olayı ekonomik ambargoya dönüştürmesini yakıştıramıyoruz. Rusya olgun bir devlete yakışır şekilde davranmıyor. Ambargo sadece ülkemize değil Rusya´ya da zarar veriyor. Bu yıl geçen yıla göre yaş sebze ve meyve fiyatlarında düşme gözlemliyoruz. Geçen yıl ocak- şubat aylarında Rusya´ya 143 milyon dolarlık ihracat yapıldı, bu yıl 38 milyon dolar. Yani 105 milyon dolarlık eksiklik var" dedi.

´BESİDE BÜYÜK MÜCADELE VERİYORUZ´

Et ve süt fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan TZOB Başkanı Bayraktar, 2008 yılında sektörün büyük bir kriz yaşadığını ve 1 milyon süt ineğinin kesime gittiğini vurguladı. Türkiye´nin ette ise uzun yıllar ithalatçı ülke konumunda olduğuna dikkati çeken TZOB Başkanı Bayraktar, o dönemde yaptıkları görüşmeler sonucu Et ve Süt Kurumu´nun oluşturulduğunu belirtti. TZOB Başkanı Bayraktar, şöyle dedi: 

"Maalesef süt fiyatları 70- 80 kuruşa kadar düştü. Et ve Süt Kurumu müdahale kurumu olarak devreye girince süt fiyatları yükselmeye başladı. Sütte tavsiye edilen 1 lira 15 kuruş yeterli değil. Süt fiyatı 1.5 lira olmalı. Beside de büyük bir mücadele veriyoruz. Verdiğimiz mücadele sonucu ithalat yapılmadı. Üreticilerimiz Kurban Bayramı´nı etlerini satarak geçirdi. İthal lobileri, bu ülkeye et ithalatı yapmak için büyük mücadele veriyor. Ben her zaman söylüyorum. ´Menfaat yaşamak ister ahlak yaşatmak ister.´ Bu ikisini bu ülkede bir araya getiremiyoruz. Yaşamak isteyenleri, yaşatmak istemiyorlar. Bu çiftçiyi yaşatmadan, hiçbir sanayicimiz ayakta kalamaz. Yaşarken yaşatacağız. Bu ülkede ahlaklı davranmak zorundayız. Üreticiyi öldürerek bu ülkede sanayi gelişmez. Sanayicimizin de kazan, kazandır politikası içinde olması gerekir."

Konuşmanın ardından Kaş Ziraat Odası´nın yeni hizmet binası açılışı yapıldı. Sonrasında katılımcılar hep birlikte süt içti.



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu