324379001

SUYA ZAM GELİYOR

SUYA ZAM GELİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni yıldan geçerli olmak üzere suya yüzde 8 zam yapılmasını önerdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni yıldan geçerli olmak üzere suya yüzde 8 zam yapılmasını önerdi. Öneri, bugün toplanacak Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu´nda yapılacak görüşmelerin ardından karara bağlanacak. Büyükşehir´in önerdiği tarife aynen kabul edilirse kent merkezinde, konutlarda suyun metreküp birim fiyatı KDV hariç 2.26 liradan 2.44 liraya yükselecek.

Antalya´da yeni yılın ilk zammı suya geliyor. ASAT Genel Müdürlüğü, 2016 yılı için su satış tarifelerinde değişikliğe hazırlanıyor. Yarın toplanacak ASAT Genel Kurulu´nda görüşülmek üzere hazırlanan yeni tarifelerde Antalya´da suya yüzde 8 oranında zam öngörüldü.

1 Ocak 2016´dan itibaren geçerli olacak yeni tarifelere göre Antalya kent merkezinde konutlar için 2.26 lira olan suyun metreküp birim fiyatı 2.44 lira olacak. İşyerlerinde ise 3.56 lira olan birim fiyatlar 3.85 liraya yükselecek. 1 metreküp suya 3.50 lira ödeyen oteller için zam öngörülmezken, 25 odayı geçmeyen pansiyon, otel ve motel tipi turizm konaklama tesisleri, öneri tarifeye ayrı bir başlık olarak girdi. Kent merkezinde onlar için suyun birim fiyatı 2.65 lira olarak belirlendi.

ASAT´ın Genel Kurul´a sunduğu tarife kabul edilirse Alanya´da suyun birim fiyatı 1.64 liradan 1.77 liraya, Kemer´de 1.42 liradan 1.53 liraya, Finike, Kumluca, Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Gazipaşa´da 1.10 liradan 1.19 liraya ve 0.90 lira olan Elmalı, Demre, Korkuteli´de 0.97 liraya yükselecek.

Ayrıca ASAT Genel Müdürlüğü, 2 ayda bir sayaç okuması yapılan Serik, Kumluca, Finike, Demre, Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa´da sayaçların aylık okunmasının da Genel Kurul tarafından karara bağlanmasını talep etti.

Suya zam konusunda son kararı verecek ASAT Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Meclisi´nde oluşturan Ak Parti, CHP ve MHP´li meclis üyeleri ve belediye başkanlarından oluşuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜrel´in başkanlığını yaptığı Genel Kurul, 55 Ak Partili, 27 CHP´li, 20 MHP´li, 1 de bağımsız üyeden oluşuyor.

Saat 14.00´te başlayacak Genel Kurul´da yasa gereği ilgili gündem önce Plan ve Bütçe Komisyonu´na sevk edilecek. 5 Ak Parti, 2´şer de CHP´li ve MHP´li üyenin yer aldığı komisyon, ASAT´ın yeni tarifeleri üzerinde yapacağı çalışmanın ardından görüşülmek üzere konuyu tekrar Genel Kurul´a havale edecek. Aralık ayında ikinci kez toplancak Genel Kurul, zam hakkında son kararı verecek.

 



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu