324379001

TOPLU TAŞIMADA SORUNLAR BİTMİYOR

TOPLU TAŞIMADA SORUNLAR BİTMİYOR

Sıcaklıkların aşırı derecede yükselmesi nedeniyle toplu ulaşımla yolculuk etmek çekilmez hale geldi

Sıcaklıkların aşırı derecede yükselmesi nedeniyle toplu ulaşım araçlarında klima açılmadan yolculuk etmek imkansız bir hal aldı.

Antalya´da sıcaklıkların Ramazan ayında 40 dereceyi aşması, vatandaşların bir çoğunun evden çıkamamasına neden olurken, işe giden veya alışveriş için çarşıya inen vatandaşlar için işkenceye yol açıyor. Açılmayan klimalar yüzünden Ulaşım şikayet hattını hafta sonu adeta şikayet yağmuruna tuttu.

 

Toplu ulaşımı kullanan vatandaşlar, sıcakla ve açlık ile imtihan ederken bu kez de klima açmamaları nedeniyle şoförlerle mücadele ediyor. Öyle ki şoför ile yolcu gırtlak gırtlağa geliyor.

Antalya halkı hemen hemen her yıl aynı sorunlar yaşanmasına rağmen buna bir türlü çözüm bulamayan, şoförlerin keyfi davranışının önüne geçecek dirayetli bir duruş gösteremeyen, konuyu sürekli ceza vererek halletmeye çalışan Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün ve yönetiminden bu ve buna benzer sorunlara köklü çözümler getirmesini bekliyor.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, ne zaman bir sorunlar karşılaşılsa ´Birkaç sorumsuz arkadaş yapmıştır´ tarzı yaklaşımlarından bıktıklarını söyleyen vatandaşlar; "Biz ne zaman otobüs ve minibüslerde sıkıntı ve sorun yaşasak bu işin yönetim tarafında olan kişiler ´Birkaç sorumsuz ve kendi bilmez arkadaşın işi´ biz konuyla ilgili bilgi sahibiyiz ve arkadaşlarımıza gereken cezai işlemi uyguladık´ diyorlar.

Biz palyatif yani kısa süreli çözümlerden bıktık usandık, ne zaman yaz gelse klimalar yerine havalandırmaların çalışmasından, ´Klimalarımız bozuk´ yalanından bezdik. Sefere çıkan bir aracın çalışma aksamında hiçbir bozukluk olamayacağı olan aracın da sefere çıkartılmayacağını bilecek kadar konulara hakimiz. Hiç kimse Antalya halkını ´Saf ya da enayi´ yerine koymasın.

Otobüsçü esnafının başında yönetici konumunda oturan kişiler akşama kadar klimalı ortamda gününü gün ederken vatandaşı da mağdur durumda bırakmasın. Oda Başkanı Ali Tüzün başka işlerle uğraşacağına asli işi olan oda başkanlığı işine ağırlık versin" dediler.     

Olayın detayına bakıldığında bazı şoförlerin klima açmamalarına gerekçe olarak klimaların arızalı olduğunu söylediği, arızanın onarımı için sıra beklediklerini dile getirdikleri öne sürülürken, vatandaşlar ise şoförlerin benzinden tasarruf etmek için klimanın arızalı olduğu yalanını uydurduklarını iddia ediyor.

Balık istifi taşınan yolcular Ramazan günlerinde klimaların açılmaması yüzünden kan ter içinde bırakıldı.
İşin en ilginç tarafı ise yaşadıkları sıkıntıyı şikayet olarak Antalya Ulaşımın 0242 606 07 07 nolu ihbar hattına arayarak bildirmek isteyen vatandaşlar ihbar hattını kilitledi.

Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Raylı Sistem ve Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan talimatla 19 Mayıs tarihinden itibaren klimaları açmaları gereken şoförlere klimayı açmamaktan ötürü cezalar uygulanıyor.

Toplu Taşım Araçları Ceza Yönetmeliğine göre teknik eksikliklerini gidermeden sefere çıkma ile ilgili Araca 100 lira+5 gün seferden men, ikinci defa yaşanırsa 100 TL+15 gün seferden men şoföre ise 100 lira para cezası veriliyor.



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu