324379001

TURİZMİN GÖZDESİ OLACAK

TURİZMİN GÖZDESİ OLACAK

Bir dönem varoş olarak küçümsenen Kepez, şimdi Park Orman projesiyle Antalya turizmine hizmet vermeye hazırlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir rüya bir projeyi daha tamamlayarak Antalya´nın hizmetine sunuyor. Başkan Tütüncü´nün, ?Türkiye´de parmakla gösterilecek proje? olarak tanımladığı Park Orman´ın 1. etabının yapımı tamamlandı.

Kente prestij, turizme katkı sağlayacak olan ve Türkiye´nin en uzun raylı dağ kızağı parkurunun bulunduğu Kepez Park Orman´ın 1. kısmı 9 Eylül Cuma günü kapılarını misafirlerine açıyor. Park Orman´ın 1. etabında raylı dağ kızağı, go-kart pisti, çocuk eğlence parkı, macera parkı ve kahvaltı mekânları ziyaretçilerin hizmetinde olacak.

Park orman turizme hizmet verecek

Başkan Hakan Tütüncü de 224 bin m2 büyüklüğündeki rüya projedeki son hazırlıkları yerinde inceledi ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Tütüncü, bir rüya projeyi daha tamamlayarak, kentin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Antalya turizmine hizmet verecek projeler ürettiklerini aktaran Tütüncü, ?Park Orman, Antalya turizminin yeni gözdesi olacak.? dedi. Tütüncü, 9 Eylül´de 1. kısmını açacakları Park Orman´ın resmi açılışını ise daha sonra yapacaklarını belirtti.

Türkiye´nin 3. raylı dağ kızağı Kepez´de

Misafirlerini, doğa, eğlence, macera ile buluşturacak olan Park Orman´ın en ilgi çekici bölümü ise raylı dağ kızağı olacak. Ziyaretçiler, 540 metre inişi, 270 metre tırmanışı olan raylı dağ kızağı parkurunda adrenalini yaşayacak.
Kepez Park Orman´daki bu eğlence sistemiyle Antalya, Ankara ve Gaziantep´ten sonra dağ kızağının bulunduğu 3. kent oldu. Güvenlik testinden de başarıyla geçen parkurunda tünellerinde olduğu dağ kızağında 24 vagon hizmet verecek. Park Orman´daki raylı dağı kızağı 810 metre parkuruyla Türkiye´nin en uzunu olacak.

Park Orman´da dikkat çeken diğer bir ünite ise 37 metre uzunluğundaki seyir kulesi. Asansör sistemi ile çıkılacak olan seyir kulesi aynı zamanda 300 metre uzunluğundaki zipline parkurunun için platform olarak da kullanılacak. Seyir kulesinin tepesine ise Kız Kulesi´nin replikası da konulacak. 24 Aralık´ta temeli atılan çevreci proje Kepez Park Orman, Kepez Varyantı´nın başlangıcının sağ tarafında, Arif Nihat Asya Kültür Merkezi´nin de bulunduğu Meşe Kapısı Ormanı´nda 224 dönümlük alana yapıldı. Park Orman, Fatih Tramvay Durağı´ndan 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunuyor.

İhalesi canlı yayında yapıldı

Şeffaflık adına ihalesi, görsel medya organlarında canlı olarak yayınlanan projede şu üniteler yer alıyor:
"ATV safari, dağ kızağı, paintball, go-kart, denge parkuru, gezi treni, zorb topu, çocuk köyü, macera parkuru, alışveriş sokağı, keçi-kuş parkı, yapay göl, yapay şelale, tematik çocuk eğlence parkı, restaurant, cafe, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, piknik alanları, manej, basketbol, tenis sahaları ve piknik alanları. "

Belediyeye 30 milyon gelir

Kepez Park Orman´ın ihalesi, proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesini kapsıyor. Yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira olan Projenin, Kepez Belediyesi´ne, 30 milyon lira kira geliri getirmesi bekleniyor.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu